5 Tips voor overheersing in gamemode For Honor Dominion

Article
vrijdag, 10 februari 2017 om 15:28
xgn google image
Over 4 dagen ligt de nieuwe actiegame For Honor in de schappen. Om je daarbij op weg te helpen tijdens je eerste uren in de game hebben wij een top 5 samengesteld van tips om in de gamemode For Honor Dominion te overheersen.
De in de open beta verkerende populaire gamemode Dominion heeft als doel om in een 4 tegen 4 gevecht het moraal van de tegenstander te breken om hen daarna te elimineren. Dit doe je door 1000 punten te scoren zodat de tegenstander niet meer kan respawnen zolang ze geen kills maken of punten overnemen.

5. Permanente punten boven tijdelijke

In For Honor Dominion moet je zo snel mogelijk de 1000 punten behalen. Die kun je scoren door bijvoorbeeld locaties over te nemen waar je 100 tijdelijke punten voor krijgt, en door deze vast te houden krijg je 1 permanent punt per seconde erbij. Wanneer een tegenstander deze locatie weer verovert op jouw team, vallen de 100 tijdelijke punten weg en loopt het totaal aantal punten dus terug. Richt je daarom op de permanente punten en ren niet als een kip zonder zwaard van punt A naar punt C etcetera.
Denk hierbij ook na over waar je het gevecht aangaat. Wanneer een tegenstander jouw locatie opkomt, zorg er dan voor dat je het gevecht aangaat voordat hij de locatie bereikt. Hierdoor blijft de locatie van jouw team en blijf je dat ene permanente punt per seconde behouden. Want als zowel jij als een tegenstander op bijvoorbeeld punt A staan zal de locatie 'contested' zijn en krijgt jouw team geen permanent punt erbij.
105925

4. Focus je op 2 locaties

Ga met 2 spelers richting locatie A terwijl de andere helft van het team punt C voor zijn of haar rekening neemt. Focus je in For Honor Dominion niet op alledrie de locaties want dan wordt de bezetting te dun. Door op alleen A en C te focussen heb je daar minstens een bezetting van twee man, dit verhoogt de kans aanzienlijk dat jouw team die twee locaties behoudt en dus de nodige permanente punten binnenhaalt.
Laat hierbij punt B maar een beetje links liggen, dit lijkt op een strategische locatie vanwege de centrale ligging en de vele door de AI-aangestuurde aanwezige soldaten, maar je kunt er makkelijk zonder. Het is namelijk veel lastiger om punt B te behouden en daarmee de permanente punten te verdienen dan op locaties A en C. Om B te behouden zul je het, ook al zijn de tegenstanders niet in de buurt, alsnog moeten opnemen tegen de horde AI-soldaten. Dit kost veel te veel moeite.
105928

3. 1100 punten is de norm, niet 1000

Wanneer je dood gaat in de gamemode For Honor Dominion kun je altijd weer respawnen. Totdat het moment aanbreekt dat de tegenstander 1000 punten behaalt, dan zal jouw team 'breaken'. Dit betekent dat ze geen respawnmogelijkheden meer krijgen en het heel lastig wordt om de game nog winnend af te sluiten.
Daarom is het heel belangrijk om je na de 1000 punten-grens te focussen op het behouden/overnemen van locaties A,B of C. Want als de nog levende tegenstanders een punt veroveren op jouw team, verlies je de tijdelijke 100 punten en komt het puntenaantal weer onder de 1000 en dat betekent dat de tegenstanders gewoon weer respawnen. Verdien daarom eerst 1100 punten voordat je het gevecht weer aangaat, zo loop je niet tegen verrassingen aan. De tegenstander moet in de hoek waar de klappen vallen blijven, geef ze geen kans op terugkeer.
Hier is wel een uitzondering op. De tegenstanders kunnen elkaar nog wel reviven zolang ze wel vermoord zijn maar niet geëxecuteerd. Daarom, executeer je tegenstander nadat jouw team de 1000 punten heeft behaald. Geen respawn en geen revive. Game over.
105933

2. Afwisseling is key

Wissel gezonde spelers af met gewonde. Schets jezelf de volgende situatie voor: Locaties A en B zijn onder controle van jouw team, C is van de tegenstander. Twee teammaten zijn in gevecht en één daarvan is zwaargewond en moet healen, communiceer en wissel hem dan af zodat hij permanente punten kan innen door locatie A te verdedigen en jij kan de vijand tegenhouden op punt B. Op deze manier verzwak je de bezetting van de locaties niet en kun je de strijd goed aan blijven gaan.
De tegenstander zal je ook proberen uit te lokken door soms met 4 man een locatie over te nemen. Trap hier niet in en focus je met een teammate op een ander punt. Ga dus niet met 3 of 4 man ook naar dat punt om ze tegen te houden. Het is slechts één locatie die zij met zijn allen overnemen terwijl jullie in de tussentijd twee locaties overnemen en dus meer punten binnenhalen.
Mocht je het gevecht niet uit de weg willen gaan, zorg er dan voor dat je met zijn alleen die vier tegenstanders confronteert. Doe dit niet in je eentje want dat kan niet anders dan fout gaan.
105934

1. Communiceer!

Pak die headset uit de kast, stof hem af en zet hem op je hoofd. Communiceren is namelijk de belangrijkste factor om te winnen in de For Honor Dominion. De game is strategischer dan je misschien denkt en door te praten met je medespelers weten zij waar jij bent en weet jij waar zij zich bevinden. Door die essentiële informatie kun je de vorige tips ook veel makkelijker toepassen.
Loop jij vast tegen één of meerdere tegenstanders of heb je hulp nodig tegen de horde AI-soldaten? Als je met je teammaten kan praten kun je hun op hulp roepen zodat je in de pan gehakt wordt. Nou is dat misschien nog niet zo erg, maar als je daardoor een locatie verliest, verlies je ook de tijdelijke punten die de tegenstander helpt om richting de 1000 te gaan.
Praat dus met je teammaten, geef ze tips maar neem ook wat ze aan. Stay positive. Aan chagrijnige medespelers heeft niemand wat en zal niemand gemotiveerder raken!
Heb jij nog tips voor de gamemode Dominion van For Honor? Laat het ons weten in de comments.

Populair Nieuws

Laatste Reacties