Top 8 beste films voor augustus 2016

Article
maandag, 01 augustus 2016 om 9:29
xgn google image
Dat 2016 bestaat uit sequels en reboots is inmiddels meer dan duidelijk. De maand augustus daarentegen brengt ons eindelijk wat meer variatie. Dus heb je nog wat vrije dagen maar weinig film inspiratie lees dan eerst de top 8 beste films voor augustus 2016!
De maand augustus verloopt nu al iets anders dan gepland. Familiefilm Huisdiergeheimen (van de makers van Despicable Me) zou namelijk zijn opwachting maken begin augustus, maar Universal heeft onverwacht de film doormiddel van voorpremières nog de maand juli ingetrokken. Gelukkig blijven er nog genoeg andere titels zoals Suicide Squad, Bad Moms en Cafe Society over dus genoeg plezier in augustus!

Huisdiergeheimen (The Secret Life of Pets) – 3 augustus

Ondanks het feit dat hij eigenlijk al eerder te bewonderen was in de bioscopen stoppen we hem toch in het lijstje. Waarom? Het is van de makers van Despicable Me met een heuse Minion short vooraf. Dat willen we niemand onthouden natuurlijk!
Wat doen huisdieren nu eigenlijk wanneer de baasjes er niet zijn? Iedereen moet zich dit weleens hebben afgevraagd en Illumination Entertainment zag hier een mooi script in. In Pets hangen de diertjes wat rond en vertellen flauwe verhalen over hun baasjes. De groep bestaat uit verschillende dieren en terriër Max (Louis C.K.) houdt iedereen een beetje bij elkaar.
Zijn liefde voor het baasje is onwijs groot, tot deze opeens thuis komt met een grote en vooral behaarde hond genaamd Duke (Eric Stonestreet). De twee kunnen elkaar niet uitstaan en al snel begint er een heuse strijd om de liefde van de bazin. Door deze gekkigheid raken ze al snel in de problemen op straat ver van huis. Ondanks hun verschillen zullen Max en Duke moeten samenwerken om alle gevaren van de grote stad te overleven.

Suicide Squad – 3 augustus

It feels good to be bad luidt de slogan van aankomend blockbuster Suicide Squad. Opnieuw een ‘superhelden’ film maar ditmaal in een ander jasje. Met een heuse sterrencast bestaande uit onder andere Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto en Ben Afflack en drie onwijs goede trailers liggen de verwachtingen rondom deze film hoog.
Wanneer er groot kwaad dreigt, ziet de overheid maar één oplossing. Een team samenstellen uit de meest gevaarlijke gevangen schurken met een hoop geavanceerde wapens. Met aan hun de taak een onbekende entiteit te verslaan. Maar of dit een goede combinatie is valt te betwijfelen.
Amanda Waller werkend voor de overheid vindt dat alleen een groep misdadigers goed genoeg zijn voor de klus. Het is namelijk onmogelijk om te winnen en belangrijke levens op het spel zetten gaat te ver. Maar wanneer het team ontdekt dat ze al die tijd zijn voorgelogen en slagen onmogelijk blijkt zijn de rollen omgedraaid. Zullen ze blijven om te sterven als held of is dit de ultieme ontsnapping poging?

Equals – 11 augustus

Hoewel Equals in 2015 zijn debuut al maakte op het 72ste Venice International Film Festival verschijnt hij toch deze zomer in de Nederlandse bioscopen. In deze futuristische film schitteren Kirsten Stewart en Nicholas Hoult in een wereld waar emoties verboden zijn. Toch zijn er verschillende ziektes die voor emotie kunnen zorgen. Maar wanneer er wel emotie wordt getoond, zal dit zwaar bestraft worden.
Als Nia (Kirsten Stewart) en Silas (Nicholas Hoult) elkaar ontmoeten wordt de aantrekkingskracht per dag groter en sterker. Ze proberen hun conditie te verbergen voor de wereld maar dit wordt erg lastig wanneer er een geneesmiddel blijkt te zijn voor deze ziekte. Kiezen ze voor elkaar of is er nog een andere uitweg?

Bad Moms – 11 augustus

Na Bad Neighbours en Bad Teacher is het tijd voor een nieuwe ‘foute’ titel. Milia Kunis, Kathryn Hahn en Kristen Bell zijn in deze nieuwe komedie van Scott Moore en Jon Lucas (The Hangover) een stel Bad Moms.
Amy Mitchell (Mila Kunis) lijkt het perfecte leventje te leiden, een succesvol huwelijk, slimme kinderen, een pracht huis en een mega carrière. Maar niets is minder waar want door al deze druk is ze inmiddels totaal uitgeput en staat ze op het punt van een breakdown. Samen met twee andere overwerkte moeders besluiten ze dat het klaar is met al dat perfecte maar vooral gestreste gedoe.
Ze laten hun verantwoordelijkheden helemaal los en gaan opzoek naar hun lang verwachte vrijheid vol feestjes en lol. Dit tot ongenoegen van Queen Bee Gewendolyn (Christina Applegate) en haar kliekje van toegewijde moeders.

Café Society – 11 augustus

Woody Allen is terug met een nieuw pareltje en een complete sterrencast. Afgelopen mei werd de film voor het eerst vertoont tijdens het Cannes Filmfestival en inmiddels draait hij in Amerika al een kleine maand. Vele positieve reacties zorgen ervoor dat hij in ons lijstje staat!
In Café Society wordt het verhaal verteld van een jonge man Bobby (Jesse Eisenberg) die het hoopt de gaan maken in de filmindustrie. Hij ondervindt steeds meer moeite met zijn ouders en besluit daarom zijn geluk te gaan zoeken in Hollywood.
Hij start als loopjongen voor zijn oom (Steve Carell) en wordt al snel verliefd op een prachtig meisje genaamd Vonnie (Kristen Stewart). Helaas voor hem heeft zij al een vriend en blijft het bij vriendschap. Tot op een dag ze met het nieuws komt weg te zijn bij haar vriend en al snel opent het romantische deuren voor beide. Maar is het echte liefde?

War Dogs – 18 augustus

De regisseur van The Hangeover komt deze zomer met een nieuwe actiekomedie War Dogs. De film schijnt gebaseerd te zijn op waargebeurde feiten en volgt twee vrienden gespeeld door Jonah Hill en Miles Teller. Het duo probeert geld te maken met een nog onbekend initiatief van de overheid: namelijk kleine ondernemingen kunnen bieden op contracten van het Amerikaanse leger.
Ondanks het feit dat de twee klein beginnen loopt het al snel uit tot een grote handel en plukt het duo daar de vruchten van. Maar wanneer er bijna een 300 miljoen dollar deal gesloten wordt met het Afghaanse leger gaat niet alles zoals gepland. En al snel worden ze in contact gebracht met een paar zeer verdachte partijen, zo ook de Amerikaanse overheid...

The Shallows – 18 augustus

Deze zomer is naast Kristen Stewart ook Blake Lively twee keer te bewonderen in de bioscoop. Naast haar nette verschijning in Café Society heeft ze ook nog eens de hoofdrol in het overlevingsdrama The Shallows. Dit klinkt saaier dan het daadwerkelijk is, want naast het genre drama komt er ook aardig wat horror aan te pas. Misschien lijkt het te veel op Jaws maar wij zijn wel benieuwd wat de makers er van hebben gemaakt!
Kort na de dood van haar moeder reist Nancy (Blake Lively) af naar Mexico om op een verlaten plek te gaan surfen. Dit is ook de plek waar haar moeder vele jaren daarvoor een paar mooie golfjes wist te pakken. Een heus paradijs voor alleen haar en twee andere adrenaline junkies. Tot er plots een haai opduikt.
Wanneer ze wordt aangevallen door de haai en gewond achter blijft op een kleine rots begint de race tegen de klok. Snel wordt het vloed en zal de rots onder water verdwijnen waardoor Nancy er alles aan moet doen de haai te verslaan. Zal het haar lukken de 200 honderd meter naar het strand te overbruggen?

Ben Hur – 25 augustus

Het is inmiddels al de vierde verfilming en ook meerdere series gebaseerd op het boek Ben Hur: A Tale of the Christ zijn al verschenen. Ben Hur is de enige reboot van deze maand wat ook al een wonder op zich is. De trailer ziet er netjes uit en daarom wellicht toch de moeite waard in de bioscoop te bezichtigen.
Judag Ben Hur (Jack Huston) is een prins die vals wordt beschuldigd van verraad door zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell). Jaren leeft hij gedwongen in slavernij door de Romeinen. Door wraak gedreven daagt hij zijn broer uit tot een grote race, maar in plaats van wraak vindt hij iets heel anders.