Top 7 beste Kirby games - Deze zuigen niet

Article
dinsdag, 15 augustus 2017 om 12:15
xgn google image
Bijna iedereen kent de vrolijke, roze blob genaamd Kirby wel. Als een van de populairste Nintendo karakters heeft Kirby zijn sporen de afgelopen 25 jaar zeker verdiend. Wat zijn nu de 7 beste Kirby games?
Tijdens Nintendo Direct werd bekend dat er drie nieuwe Kirby games naar de Nintendo 3DS komen. Dit brengt het totaal aantal Kirby games boven de 25. Een waanzinnig aantal in slechts 25 jaar.
Kirby heeft in de afgelopen jaren de harten van menig fan veroverd. Ondanks zijn schattige uiterlijk is Kirby een geduchte vechter. Dit blijkt wel uit de Super Smash reeks, waar Kirby een grote rol speelt. Ook moet je niet aan zijn eten komen, want dan heb je een probleem.
In de top 7 beste Kirby games hebben we niet Kirby's Air Ride opgenomen. Ondanks het een memorabel experiment van Sakurai is, voelt het spel niet als volledige game aan. Toch wilden we het wel als honorable mention noemen, dus bij dezen. Dat gezegd hebbende, kunnen we beginnen aan de top 7 beste Kirby games.

7. Kirby's Adventure Wii (2011)

ââââââKirby's Adventure Wii, ook wel bekend als Kirby's Return to Dream Land, werd eerst als GameCube titel aangekondigd. Het was lange tijd stil rondom de game, totdat het in 2011 opnieuw werd aangekondigd voor de Wii.
De game is grotendeels gebaseerd op aspecten van de vorige Kirby platformgames. Naast Kirby zijn ook King Dedede, Meta Knight en Waddle Dee speelbaar. Maximaal vier spelers kunnen het avontuur in co-op doorlopen. De twist aan de multiplayer is dat alle spelers gezamenlijk één levensbalk hebben.
In Kirby's Adventure Wii gaan de vrienden op pad om het schip van Magolor te repareren. Als beloning mogen Kirby en de rest mee naar zijn thuisplaneet. De thuisplaneet blijkt echter te zijn overgenomen door een mysterieus beest. Samen maken ze een plan om het beest te verslaan en de thuiswereld van Magolor te herstellen, maar dit loopt niet zoals gepland.
In onze review waren wij zeer te spreken over de multiplayer en de kleurrijke graphics. Vandaar dat de game een goed cijfer krijgt.
â
109682

6. Kirby 64 The Crystal Shards (2000)

Op nummer zes in de top 7 beste Kirby games staat Kirby 64. Het is de enige Kirby game die uit is gekomen op de Nintendo 64. Het is een 2.5D platformer. Net als in voorgaande games maakt Kirby gebruik van zijn copy-ability.
In het verhaal wordt een planeet aangevallen door de Dark Matter. De Dark Matter is een wezen dat een wereld wil creeëren waar niemand gelukkig is. Aan Kirby en zijn vrienden om dit te voorkomen door stukjes van een kristal te zoeken en daarmee de Dark Matter te verslaan.
109686

5. Kirby & The Amazing Mirror (2004)

Het grootste verschil in deze Kirby titel vergeleken met de overige is dat qua leveldesign ditmaal gebruik wordt gemaakt van een doolhof. Je kan enkele richtingen oplopen en bijna overal heen gaan, behalve naar de eindbaas. Een groot deel van de gameplay bestaat uit het oplossen van puzzels.
De game lijkt veel op The Legend of Zelda: Four Swords. Beiden zijn spellen waarin het personage is opgedeeld in verschillende kleuren en zo puzzels moeten oplossen. Ook kwamen beiden uit voor de Game Boy Advance
In het verhaal van Kirby & The Amazing Mirror merkt Meta Knight dat de Mirror World wordt overgenomen door een slechterik. Meta Knight probeert de wereld te redden, maar faalt daarin. Kirby wordt in vier kleuren gehakt en moet Meta Knight zien te redden door acht fragmenten van de spiegel te verzamelen.
109691

4. Kirby Triple Deluxe (2014)

Op plaats vier in de top 7 beste Kirby games staat Kirby Triple Deluxe. Opnieuw moet Kirby Dream Land zien te redden, ditmaal van een wespachtige koningin. Samen met King Dedede doet Kirby een poging om de boosachtige plannen van de koningin te dwarsbomen.
Kirby Triple Deluxe kwam met twee minigames die later allebei zijn verwerkt in een stand-alone game. De eerste minigame is Kirby Fighters, dit is een Smash Bros-achtige fighter waarin de speler 'zijn' Kirby kan samenstellen en zo de strijd tegen andere Kirby's aan kan gaan. De andere minigame is een ritmegame met King Dedede in de hoofdrol.
Benieuwd naar wat wij van Kirby Triple Deluxe vonden? Check dan onze review.
109702

3. Kirby's Adventure (1993)

Deze game is een klassieker op de NES. Het is de tweede game van Kirby en de eerste waarin zijn copy ability werd geïntroduceerd. Ook was dit de eerste game waarin Meta Knight voorkwam. Daarom hoort Kirby's Adventure zeker thuis in de top 7 beste Kirby games.
In de platformer moet Kirby reizen door werelden en bazen verslaan. Hij moet fragmenten de Star Rod, die zorgt dat iedereen kan dromen in Dream Land, zien te verzamelen. Na elke bossfight krijgt hij een fragment en kan hij naar de volgende wereld.
In deze game werd de copy ability geïntroduceerd. Kirby kan vijanden opzuigen en leert zo een special ability van dat karakter. Deze kan hij gebruiken tot hij schade oploopt. Deze feature maakte Kirby iconisch en wordt nog steeds in elke Kirby game gebruikt.
109705

2. Kirby Planet Robobot (2016)

In dit spel moet Kirby wederom Dream Land redden. Ditmaal is de wereld overgenomen door robots. Kirby slaapt door de invasie heen en wordt wakker in een wereld die er heel anders uitziet dan voor zijn dutje.
Kirby krijgt de beschikking over een robotpak wat gebruikt moet worden bij puzzels en bossfights. Kirby kan uiteraard weer gebruik maken van zijn copy ability, maar kan deze nu ook inzetten met zijn robotpak. De game bevat veel elementen uit Kirty Adventure Wii en Kirby Triple Deluxe. Hierdoor voelt de game snel vertrouwd maar toch bevat Kirty Planet Robobot genoeg vernieuwingen om het spel fris aan te laten voelen.
Net als Kirby Triple Deluxe heeft Kirby Planet Robobot twee andere minigames. In Team Kirby Clash moet je missies uitvoeren met maximaal 4 spelers en in Kirby 3D Rumble moet je zo hoog mogelijke scores zien te behalen. Daarnaast kun je na het uitspelen van de story mode Meta Knightmare Returns spelen waarin je als Meta Knight het hele verhaal zo snel mogelijk moet zien te voltooien.
In onze review waren wij zeer te spreken over Kirby Planet Robobot. We noemden het misschien wel de beste Kirby game ooit. De game kreeg daarom van ons een bijna perfect cijfer.
109709

1. Kirby Super Star (1996)

Nummer één in de top 7 beste Kirby games is Kirby Super Star. Deze Kirby game voor de SNES bevat maar liefst acht games. In 2008 kreeg de game een remake voor de Nintendo DS.
De spellen zelf zijn zeer afwisselend. Zo is er een remake van de originele Kirby, een race modus waarin je strijdt tegen King Dedede en een compleet nieuw verhaal. De DS versie heeft nog eens een aantal exclusieve modes die gebruik maken van het touchscreen.
Dit was onze top 7 beste Kirby games. Welke Kirby game is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties.

Populair Nieuws