Top 5 VR Games voor HTC Vive - Deze games moet je spelen

Article
maandag, 03 oktober 2016 om 18:00
xgn google image
Virtual Reality maakt steeds meer zijn intrede bij het brede publiek. De populairste ontwikkelaar van VR-brillen is momenteel HTC met haar Vive-headset. Maar welke titels mag je nou echt niet missen als je met een HTC Vive speelt? Je leest het in de Top 5 VR Games voor HTC Vive.
De HTC Vive is een van de eerste VR-headsets die beschikbaar is voor consumenten. De Vive is ontwikkeld door HTC in samenwerking met Valve. De HTC Vive is dan ook het vlaggenschip voor SteamVR.
De headset heeft al meer dan 100.000 stuks verkocht in minder dan een half jaar en is de meest gebruikte headset volgens de statistieken van Steam. Meer dan 60% van de SteamVR-gebruikers heeft de headset in gebruik die is ontwikkeld door Valve en HTC.
De gamecatalogus blijft zich maar uitbreiden voor de HTC Vive en steeds meer ontwikkelaars besluiten zich te gaan richten op Virtual Reality. Zo komen ook grote titels als Fallout 4 en DOOM uit voor VR.
Alle VR Games op de lijst zijn getest met een HTC Vive op de nieuwste VR-Ready computers van MSI, namelijk de MSI Aegis Ti desktop en de MSI Stealth Pro gaming laptop. Onze bevindingen van deze VR-Ready gaming computers kun je lezen in de MSI Aegis Ti review en de MSI Stealth Pro review.
Maar welke games zijn nou esssentiël voor de HTC Vive? Dat lees je in de top 5.
98483 1

5. The Lab

The Lab voelt meer als een showcase dan een echt spel. De game speelt zich af in een fabriek die ‘The Lab’ heet. Hier is het mogelijk om allerlei minigames te spelen om te kijken wat je allemaal kan met de HTC Vive en hoe je bijvoorbeeld bijna een out-of-body experience ervaart als je boven op een berg staat.
Een van de leukste minigames in The Lab is het boogschieten. Verdedig je kasteel met een pijl en boog tegen een horde aan zwarte poppetjes. Je hoeft geen pijlen te pakken, maar het voelt wel alsof je zelf schiet. Het richten op de kleine zwarte poppetjes werkt zoals je zou verwachten en de richting van de pijl voelt natuurlijk. Een bizarre ervaring.
The Lab is ideaal om te proberen als nieuwe Vive-gebruiker of als je je VR-headset wil laten proberen door vrienden. De game is gratis te downloaden in de Steam Store.
98484 1

4. Audioshield

Audioshield is een must play ritme-game voor de HTC Vive. Het doet enigszins denken aan Guitar Hero in een Tron-achtige setting. Je controllers dienen als schild, eentje oranje en eentje blauw. In plaats van de noten op een fretboard komen er nu ballen op je af die je met schilden moet afstoten op de maat van de muziek.
Tof aan Audioshield is dat elke track die je kan vinden op YouTube te gebruiken is als nummer in het spel. De game synched de gameplay met het spel en voor elk nummer kan een aparte track gemaakt worden als deze nog nooit eerder is gespeeld. Het syncen duurt net zo lang als het nummer duurt en je kan gelijk aan de slag met je favoriete muziek.
Voor de moeilijkheidsgraad is het wel essentieel om een nummer uit te zoeken met een hoog tempo en veel verschillende lagen. Een ballad zal je speelsessie weinig goed doen. Vooral met EDM kan je enorm goed uit de voeten bij Audioshield.
Audioshield is een verslavende game waarbij je zo graag mogelijk al je favoriete nummers wil checken. De game kost 20 euro in de Steam Store.
98485 1

3. Job Simulator

Job Simulator is perfect geschikt voor de mensen die naast hun werk nog even willen, tsja, werken. In Job Simulator kan je ervaren hoe het is om werk te hebben in een cartoony wereld die compleet is overgenomen door robots.
Het mooiste aan Job Simulator zijn de mogelijkheden die je krijgt in de game. Met alles in de game kan de speler een interactie uitvoeren. Als automonteur kan je gerust een beker vullen met ruitenwisservloeistof en dat zonder blikken of blozen opdrinken. Houd er wel rekening mee dat je dit dan zo snel mogelijk ook weer uitspuugt.
Met zulke details neemt Job Simulator je mee in een wereld waarin je alles kan doen wat in je opkomt. Een ware aanrader voor elke HTC Vive-speler die voor 27 euro van jou kan zijn. Je moet er dus wel eventjes voor werken.
98486 2

2. The Brookhaven Experiment

The Brookhaven Experiment is een VR Survival Shooter voor de HTC Vive. Met behulp van wapens en alledaags gereedschap moet de speler golven aan angstaanjagende vijanden van zich af weten te slaan. Met als doel om erachter te komen hoe dit allemaal überhaupt is begonnen.
De game is angstaanjagend en vereist stalen zenuwen om de game te spelen. Van snelle lelijke monsters tot giga beesten die op je af komen stormen, The Brookhaven Experiment houdt zal je de stuipen op het lijf jagen. De game zal je meteen in paniekmodus zetten, zodra de eerste monsters voor je neus staan. Snelle schrikkers kunnen deze game dan ook maar beter laten liggen.
Voor de prijs van 20 euro kan jij je voorbereiden op een echte apocalypse, want een betere training en ervaring dan The Brookhaven Experiment ga je niet vinden.
98626 1

1. Budget Cuts

Budget Cuts is een must play voor alle HTC Vive-eigenaren. In Budget Cuts moet je op zoek gaan naar je contract bij het bedrijf waar je werkt. Dat is echter makkelijker gezegd, dan gedaan. Het probleem zijn namelijk de moordlustige robots die in je weg staan.
Je verplaatst jezelf in de game door je te teleporteren met de controller. Door eerst een bal te schieten waar je land, kan je kijken of je veilig kan teleporteren. De robots versla je door verschillende wapens te gebruiken, zoals werpmessen of scharen te gooien. Daarnaast zijn er ook wapens die effectiever zijn, zoals een kruisboog.
Budget Cuts laat zo goed zien waar de HTC Vive toe in staat is. De demo is gratis te downloaden in de Steam Store, dus niets zou je tegenmoeten houden om de game te proberen. De echte game komt pas in 2017 maar demo is nu al de leukste game die wij konden vinden.
De HTC Vive is door ons getest op de nieuwe MSI Aegis Ti en MSI Stealth Pro gaming laptop. Meer over deze desktop PC die helemaal klaar is voor VR lees je in de review. De notebook behandelen we in de review hier.