Top 5 nieuwe XCOM 2 features

Article
dinsdag, 27 september 2016 om 9:40
xgn google image
Dat we hier bij XGN XCOM 2 erg goed vinden, dat heb je al in onze review kunnen lezen. De game kreeg nog net geen tien met griffel, maar kwam aardig in de buurt. Het spel is een sequel en bij een nieuwe sequel horen ook nieuwe features. Niet voor niets kijken we uit naar de console versie. Hierbij de top 5 nieuwe XCOM 2 features.

5. Verwoestbare omgeving

Hoe kun je jezelf in een game inleven die gaat over een oorlog tegen aliens zonder dat de hele boel kapot kan? Precies, dat gaat niet, daarom is een van de nieuwe XCOM 2 features dat bijna alles te slopen is. Je kunt nu naar hartelust gaten in muren blazen met je raketwerper, zit de alien heel irritant achter een muurtje dekking te zoeken? Geen probleem! je blaast zijn dekking zo aan stukken, heerlijk toch?
85908

4. Uiterlijk van het team is aan te passen

Voelde je in de vorige game beperkt in het aanpassen van je teamleden? Dat is nu verleden tijd, gelukkig maar zullen we maar zeggen, want hoe moet je anders je nieuw gevonden passie voor het aankleden van poppetjes vervullen?
Je hebt net XCOM 2 gekocht, dus een Barbiepop of Babyborn zit er niet in. Zonder gekheid, het is natuurlijk wel fijn dat je de karakters zo kunt aanpassen dat ze naar je smaak zijn. Er is niets fijner dan zien hoe het karakter dat jij zelf hebt gecreëerd door de map heen loopt en aliens afknalt. Je leeft meer mee met een personage dat je zelf hebt gemaakt en hebt aangepast, daarom staat deze feature ook in deze lijst met nieuwe XCOM 2 features.
85909

3. Nieuwe aliens

De game speelt zich af na de gebeurtenissen van de eerste game, dus is het niet meer dan logisch dat er ook nieuwe aliens bijgekomen zijn als een van de nieuwe XCOM 2 features. Vooral het feit dat de aliens niet langer zichzelf af laten knallen maar ook robotsoldaten inzetten is erg tof om te zien, dat draagt ook meer bij aan het gevoel dat de aliens daadwerkelijk de wereld hebben overgenomen, maar daar komen we straks nog op terug.
85910

2. Nieuwe troepen

Natuurlijk moet je wanneer je tegen nieuwe aliens vecht, zelf ook nieuwe soldaten hebben. Die zijn er gelukkig, een van de nieuwe XCOM 2 features zijn de nieuwe classes oftewel nieuwe soldaten. De tofste van deze classes is waarschijnlijk toch wel de Ranger, deze soldaat kan van dichtbij aanvallen met zijn shotgun of machinegeweren, als tweede wapen heeft deze soldaat een zwaard, hoe cool is dat?
85911

1. Nieuwe verhaallijn als tofste nieuwe feature in XCOM 2

Natuurlijk hoort er bij een nieuwe game ook een nieuwe verhaallijn, en XCOM 2 stelt hierin niet teleur, waarom zou de game dit ook doen? Zoals al eerder gezegd, de aliens hebben de wereld overgenomen en de organisatie die in de eerste game alle voorzieningen voorhanden had is nu niets meer dan een klein verzetsgroepje. Jij moet het natuurlijk voor elkaar zien te krijgen om met je team de wereld te redden en, als dat niet lukt, op z’n minst te overleven om weer een nieuwe dag te kunnen vechten.
Bij een verhaal als dit hoort ook nieuwe gameplay, de eerder genoemde Ranger is hier een goed voorbeeld van. Maar de gameplay is nu veel meer gericht op guerilla oorlogsvoering dan het vechten met het grove wapentuig dat je in de eerste game tot je beschikking had, vandaar dat deze nieuwe XCOM 2 feature als tofste is bestempeld.