Top 5 beste PS4 games van 2015

Article
maandag, 21 december 2015 om 17:50
xgn google image
2015 is bijna ten einde, en dat betekent natuurlijk weer dat het lijstjestijd is! Sony heeft dit jaar niet stilgezeten, en PlayStation 4 bezitters hebben dan ook een aantal mooie exclusives mogen ontvagen. Wij zetten daarom de top 5 beste PS4 games van dit jaar op een rijtje.
De PlayStation 4 loopt als een trein en is met afstand de meest populaire console van dit moment. Ook komen er tal van games voor uit. Natuurlijk kun je kiezen uit de vele multiplatform games, maar je koopt een console toch ook voor de exclusives. In deze lijst beste PS4 games zetten we games op een rijtje die dit jaar exclusief op de PlayStation 4 uitkwamen.

5. The Order 1886

Op de vijfde plek vinden we de shooter van ontwikkelaars Ready at Dawn en Santa Monica Studio. In The Order 1886 reis je af naar een alternatieve geschiedenis waarin de mens wordt onderdrukt door een leger aan weerwolven. The Order is een eeuwenoude gilde, waarvan de hoofdtaak is om de mensheid te beschermen tegen deze schepsels. Dingen lopen echter niet helemaal zoals ze moeten en in de game kom je daar al snel achter.
The Order 1886 wordt geprezen om zijn grafische spektakel en het lijkt daardoor net alsof je een film binnenstapt. De game is enorm verhaal gedreven, waardoor je tijdens alle actie ook nog eens moet opletten. Heb jij zin om op weerwolven te jagen? Dan is deze game op plaats vijf zeker voor jou.
83396

4. Tearaway Unfolded

Het is knippen en plakken geblazen in de nummer vier uit lijst. In Tearaway Unfolded is vrijwel de hele wereld gemaakt van papier, inclusief jouw eigen karakter. In de game ga je als Atoi de strijd aan tegen kwaadaardige papieren vijanden die de boekwereld waarin je je begeeft langzaam kapot maken.
Tearaway Unfolded is een echte platformer, inclusief een verscheidenheid aan puzzels om het je lastig te maken. De game is een uitgebreide remake van de PlayStation Vita versie, en de controls zijn helemaal aangepast naar die van de DualShock 4. Naast LittleBIGPlanet 3 heb je nu dus nog meer platformactie op de PlayStation 4, allemaal dankzij Tearaway Unfolded.
83397

3. Uncharted: The Nathan Drake Collection

Een oude bekende op nummer drie. Nathan Drake is terug met zijn bestaande avonturen in de vorm van The Nathan Drake Collection. De singleplayer campaigns uit de eerste drie delen van de serie draaien nu op een resolutie van 1080p en een framerate van 60fps, waardoor de ervaring beter dan ooit tevoren is. Voor mensen die de eerdere games nog niet gespeeld hebben, is dit de ideale manier om jezelf klaar te stomen voor Uncharted 4: A Thief's End.
De filmische actie uit de campaigns is niet alleen super vet om te zien, maar de games spelen ook heerlijk weg. Verhaaltechnisch levert Naughty Dog al jaren goed werk af, en ook dat merk je meteen als je The Nathan Drake Collection speelt. Alle karakters spatten van het scherm en komen levendig over. Dat maakt de game tot een terechte nummer drie!
83398

2. Until Dawn

Dit jaar kon er op de PlayStation 4 ook weer lekker geschrokken worden. Until Dawn vertelt het verhaal van een groep vrienden die logeert in een verlaten chalet op een sneeuwige berg. Zoals het een horrorgame beaamt gaat er vervolgens van alles fout, en jij als speler krijgt de taak om iedereen levend te houden. Je hoort het goed, de gehele cast kan doodgaan danwel blijven leven, en hun lot ligt in jouw handen.
Until Dawn is daarmee een verademing om te spelen, mede doordat je te allen tijde alert moet blijven. Een keer niet opletten kan immers het einde betekenen voor dat karakter. Tel daarbij op dat de game er prachtig uitziet, en je hebt een ervaring waar je wel even zoet mee bent. Een terechte zilveren plak voor Until Dawn dus, maar welke game gaat er met het goud vandoor?
83404

1. Bloodborne

De beste PlayStation 4 game dit jaar is toch wel Bloodborne. Alle fans van de Demon Souls en Dark Souls games konden in maart als vanouds doodgaan om vervolgens sterker terug te keren. Het is iets wat Bloodborne weer zo iconisch maakt, de moeilijkheidsgraad. Je gaat gegarandeerd talloze keren dood in de game, en daar leer je van. Zodoende probeer je verder te komen, om uiteindelijk die lastige eindbaas toch te verslaan.
Deze verslavende gameplay en prachtige graphics zorgen ervoor dat Bloodborne met het goud naar huis gaat, en bovenaan de lijst staat van de top 5 beste PlayStation 4 games van 2015.
Welke PlayStation 4 exclusive van dit jaar is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties hieronder!