Top 5 beste Monopoly versies - Stoere edities van games en tv-series!

Article
zaterdag, 27 februari 2016 om 14:10
xgn google image
Monopoly is één van de meest gespeelde bordspellen ooit. Het spel wordt al jaren over de hele wereld gespeeld. Er zijn dan ook talloze versies van. Wij maakten een top 5 beste Monopoly versies. Want wist je dat er hele gave uitvoeringen zijn van games en tv-series?
Monopoly. De eeuwige strijd om de macht over de straten. Een erg tof en populair bordspel dat wereldwijd gespeeld wordt. Het spel is in 1936 door Parker Brothers uitgebracht en sindsdien in 26 talen uitgebracht. Wereldwijd zijn er al ruim 200 miljoen sets van het bord inclusief geld, huisjes, hotels en natuurlijk de pionnen zoals het autootje en de hoge hoed verkocht.
Het spel is altijd razend populair geweest en het is dan ook logisch dat er regelmatig varianten met een thema voorbij komen. Zo is er een Monopoly versie met de Minions, The Lord of The Rings, NFL, Avengers en zelfs Transformers als thema verkrijgbaar. Wij hebben wat onderzoek gedaan en komen met de top 5 beste Monopoly games. Natuurlijk is deze top 5 wel gericht op series, films en games.
Top 5 Monopoly games

5. Assassins Creed Monopoly

In deze top 5 beste Monopoly games beginnen we gelijk goed. Met een speciale Assassin’s Creed versie kan iedereen die een Assassin in zijn bloed heeft zitten aan de slag met deze game. Deze Monopoly versie heeft in plaats van de hoed, het strijkijzer en de andere speelstukken de bekende Assassin's als pionnen. Je kunt dus spelen met onder andere Altaïr, Ezio en Connor. Hoe tof is dat?
De karakters uit de laatste games zitten hier nog niet bij, gezien Assassin’s Creed Monopoly uit is gekomen voor deze delen. Het geld in dit bordspel is vervangen door Abstergo Credits en de huisjes en hotels zijn nu bekende locaties uit de games geworden. Natuurlijk passen de straten ook helemaal bij Ubisofts franchise.
Deze Monopoly versie is voor jou als je tussen de 45 en 50 euro neerlegt

4. The Walking Dead Monopoly

Een Monopoly versie van The Walking Dead kon eigenlijk niet lang uitblijven als je de populariteit van de serie bekijkt. Deze versie is gebaseerd op de comics en laat je onder andere spelen met Negan’s knuppel, Carls hoed en de katana van Michonne. De straten zijn gebaseerd op locaties uit de strips zoals Alexandria’ Safe Zone en het kamp in Atlanta.
De belastingen in deze game zijn ingeruild voor “bescherming” en het geld, wat natuurlijk na het einde van de wereld compleet nutteloos zou zijn, is verruild voor voorraden voedsel, munitie en benzine. Het tofste aan deze versie van Monopoly is dat de stations en de nutsbedrijven verruild zijn voor dingen als water en batterijen.
Die leveren op hun beurt weer inkomsten op. Als je een kanskaart, of beter gezegd, scavenge kaart moet pakken, loop je bovendien het risico dat een zombie je naar de strot vliegt. Voor ongeveer 50 euro kun je deze dodelijke versie van Monopoly in huis hebben.

3. Game of Thrones Monopoly

De wereld van Westeros is natuurlijk de uitgelezen plek voor een potje Monopoly. De populaire HBO serie gaat tenslotte over het bemachtigen van een Monopoly. Game of Thrones kreeg daarom ook een eigen versie van het bordspel, waarin je nu zelf kunt vechten om het meeste land.
Het is bij deze variant van landjepik alleen niet de bedoeling dat je mensen met een kruisboog op de wc vermoordt, maar ze gewoon uitroeit op de Monopoly manier: door ze blut te maken. Kans en Algemeen fonds zijn ingeruild voor Iron Throne en Valar Morghulis kaarten, de huisjes hebben een klassieker uiterlijk gekregen en zelfs de dobbelstenen passen in het plaatje van Game of Thrones.
De figuren en het geld zijn gebaseerd op de verschillende huizen in Westeros. Het geld heeft alleen de beeltenis van de verschillende facties. De figuren zijn de iconische dingen zoals de Iron Throne, een drakenei en een Dire Wolf. Jammer dat de gevangenis niet de Night Watch is geworden! Voor 60 euro kun je je vrienden in de rug steken en de andere facties blut maken.

2. Monopoly Zelda

Als echte Zelda fan, mag je deze Monopoly versie niet missen. Dit is één van de tofste versies van het bordspel die zich compleet in Hyrule afspeelt. De Nederlandse straten zijn verruild voor locaties uit verschillende Zelda games.
Je kunt onder andere Link’s huis en de Lon Lon Ranch eindelijk bezitten. Daarnaast kun je op je straten ook Deku Sprouts en Deku Trees in plaats van huizen en hotels bouwen. Alles moet met Rupees betaald worden. Echt in Zelda stijl dus! Alleen is het jammer dat de Rupees de vorm van briefgeld hebben en niet de gekleurde edelstenen uit de games zijn. Dat was natuurlijk nóg authentieker geweest.
Natuurlijk kun je in plaats van het vingerhoedje, de kruiwagen en de hoge hoed met iconische Zelda figuren over het bord hobbelen. Denk hierbij aan een Ocarina, Link’s schild of de Triforce. Kans en Algemeen Fonds zijn vervangen door een leeg toverdrank flesje. De Zelda versie van Monopoly is te koop voor ongeveer 50 euro, maar voor iets meer heb je de collector’s edition.

1. Star Wars - Clone Wars Monopoly

De tofste variant van Monopoly is toch wel echt die van Star Wars Clone Wars. Geheel in stijl van de animatiefilms begeef je je op bekende Star Wars locaties en speel je met bijvoorbeeld Anakin Skywalker, General Grievous of Ahsoka Tano. De pionnen zijn net als de meeste andere versies van metaal, maar wel wat groter en voorzien van meer detail. En dat is een waar genot voor de echte Star Wars fan!
Kans en Algemeen Fonds zijn ingeruild voor Jedi en Sith kaarten en het geld is niet in euro’s maar in Republic Credits zoals het in een Star Wars game hoort. De regels in deze Monopoly versie zijn in principe als vanouds, dus verover zoveel mogelijk straten en speel de rest blut, maar er zijn ook speciale Star Wars regels, waarbij de Jedi tegen de Sith spelen.
Dit is een erg toffe versie van Monopoly die je ook nog eens de mogelijkheid geeft om in teams te spelen, wat het spel toch weer een andere dimensie geeft. Deze versie kun je al voor ongeveer 40 euro in huis hebben. May the Force be with you!
Monopoly heeft natuurlijk nog veel meer versies zoals we al aangaven in het begin van deze top 5 Monopoly versies. En binnenkort komt ook nog een hele toffe nieuwe versie uit, namelijk die van Fallout 4! Wij zijn nu al benieuwd of je daarin ook echt met flessendopjes kunt betalen.

Populair Nieuws