10 Uncharted 4 Multiplayer Tips - Zo domineer je online!

Article
vrijdag, 06 mei 2016 om 10:14
xgn google image
Uncharted 4 is Nathan Drakes laatste avontuur. De game richt zich voornamelijk op de singleplayer modus, maar de multiplayer is behoorlijk uitgebreid. Met deze 10 Uncharted 4 multiplayer tips domineer jij de online gevechten binnen no-time!
In Uncharted 4 gaat Nathan Drake nog een laatste keer echt op avontuur. Natuurlijk staat dat garant voor urenlang singleplayer plezier, maar ook de multiplayer zal je behoorlijk lang vermaken. Lees snel verder om te leren hoe jij voordeel kunt behalen tegenover de andere spelers!
Uncharted 4 Multiplayer tips

10. Neem de tutorial door

Als je de multiplayer van Uncharted 4 voor het eerst opstart wordt er gevraagd of je een tutorial wil doorlopen. En daar komt onze eerste in de lijst van Uncharted 4 multiplayer tips voorbij. Doe het! Je leert hier niet alleen hoe de multiplayer in de basis werkt, maar krijgt ook alvast een beetje inzicht in één van de beschikbare levels.
Daarnaast krijg je ook inzicht in de in-game shop, waar je allerlei handige upgrades en extra krachten kunt vrijspelen. En als kers op de taart verdien je tijdens de tutorial ook nog eens wat in-game geld en speel je een Trophy vrij. Wie zegt dat leren niet beloond wordt?
Naast de tutorial heeft de multiplayer van Uncharted 4 ook een hele berg Trials die je kunt voltooien op verschillende moeilijkheidsgraden. Zo leer je meteen de verschillende skills kennen. Als laatste zijn er ook nog iedere dag nieuwe uitdagingen beschikbaar. Voltooi iedere dag de uitdagingen en speel zo relics vrij. En die kun je weer bij de volgende tip gebruiken.
90671

9. Spaar je geld in het begin op

Als je eenmaal online aan het spelen bent ga je onder andere per kill en win in-match geld verdienen. Met dit geld kun je upgrades, nieuwe skills en natuurlijk wapens voor tijdens de match kopen. Maar geef je geld niet meteen in het begin uit aan de eerste de beste upgrade. Spaar het op voor de dikkere upgrades en skills.
Als je namelijk snel de betere upgrades hebt, ben jij in verhouding sterker dan de rest. En dat zorgt natuurlijk voor meer wins, kills en dus ook extra cash in de Uncharted 4 multiplayer. Daarmee kun je dan weer nieuwe aankopen doen, waar je eerder vanaf zag.
Een slimme investering is bijvoorbeeld om een sidekick via de in-match store aan te schaffen. Die gaat samen met jou door het level en zorgt onder andere voor kills. En ook voor de kills die jouw sidekick maakt verdien jij weer een handjevol geld. Zie je het systeem?
90672

8. Leer je sidekicks kennen

Het is ook handig om even tijd te nemen en op je sidekick te letten. De Uncharted 4 multiplayer heeft verschillende sidekicks, namelijk de Sniper, Saviour, Hunter en de Brute. Iedere Sidekick heeft zijn eigen sterke en minder sterke kanten. Zo is de Sniper bijvoorbeeld erg handig als je op een plek zit die je wilt verdedigen.
De Brute is weer veel beter om het tegen meerdere tegenstanders tegenlijk op te nemen. De Hunter gaat achter de vijand aan die het dichtst bij je is en grijp hem vast, zodat jij deze af kunt maken. En als je team grootschalig neergaat of om munitie verlegen zit, moet je voor de Saviour gaan. Die helpt daar namelijk erg goed bij!
90673

7. Mysticals helpen, maar gebruik ze met beleid

In de Uncharted 4 multiplayer krijg je via de in-match store verschillende mysticals voorgeschoteld. Deze helpen je allemaal op hun eigen manier om de match te winnen, of op zijn minst om de tegenstander te irriteren.
De beschikbare mysticals zijn handig, maar hebben soms ook een minder fijne kant. The Wrath of El Dorado laat bijvoorbeeld willekeurig geesten los om de vijand in de buurt schade toe te brengen. De Spirit of the Djinn zorgt er op zijn beurt weer voor dat je korte afstanden kunt teleporteren, net als de Djinn in Uncharted 3, maar je kunt niet schuilen als je deze mystical gebruikt.
Denk dus goed na welke mystical je gebruikt en vooral wanneer je deze gebruikt. In totaal zijn er vijf verschillende mysticals te vinden in de game.
90674

6. Zorg dat je de weg kent

Een heel belangrijk element in iedere multiplayer game is dat je de levels leer kennen. De Uncharted 4 multiplayer heeft in totaal acht levels, waaronder Madagascar en Rooftops. Tijd dus om heel snel in de leerstoel te kruipen, want wie op het thuisfront speelt en dus de levels kent heeft een voordeel.
Leer bijvoorbeeld de kleine verstopte paadjes uit je hoofd, houd in de gaten waar dat verborgen platform zit of dat ene beschutte plekje waar je goed zicht hebt zonder echt gezien te worden. Op die manier kun je tegenstanders verrassen en ze vol lood pompen voordat jij tegen de vlakte gaat. Natuurlijk kun je er dan ook voor kiezen om de vijand te besluipen en met een paar gerichte mêlee aanvallen tegen de grond te werken.
90675

5. Schuilen is niet erg en blindfire redt levens

Om succesvol te zijn in de Uncharted 4 multiplayer is het heel belangrijk dat je goed op jezelf let. Vaak kom je onder vuur te liggen van meerdere spelers en als je door een open stuk rent is het dan snel gedaan met je. Het is dan ook geen schande als je van de ene schuilplek naar de andere gaat.
Sterker nog, het is behoorlijk slim! Als je in een schuilplek zit, bijvoorbeeld achter een rotsblok, kun je minder goed geraakt worden en daarbij overzicht creëren. En als je dan een vijand spot kun je, net als in de singleplayer modus van de game, blind vuren.
Dit laatste is misschien minder accuraat, maar sommige wapens zoals de shotgun lenen zich hier uitstekend voor. Daarbij voorkomt blind vuren vaak dat een speler je een kogel in je bol cadeau doet!
90676

4. Teamwork is het sleutelwoord

De Uncharted 4 multiplayer is er eentje die om teamwork draait. Alle modi in de game zijn in teamvorm opgezet. Het is dan ook belangrijk om in de buurt van je teamgenoten te blijven. Als je alleen rondrent is je, tenzij je echt Neo uit The Matrix bent, een kort leven beschoren. Speel daarom in teamvorm.
Communiceer met elkaar wat je gaat doen, waar de vijand is en, zeker zo belangrijk als de rest, let op elkaar! Bedenk een plan. Zo leef je langer en bovendien kunnen teamgenoten elkaar helpen als ze neergegaan zijn. Doe daar ook actief aan mee, want als jij je team niet helpt kun je ervanuit gaan dat het team jou uiteindelijk ook niet meer helpt.
90677

3. Herlaad je wapen tussendoor

Hoe vaak overkomt het je niet dat je een vuurgevecht verliest omdat je moet herladen? In Uncharted zal dat niet anders zijn, tenzij je daarop anticipeert. Als je in een vuurgevecht zit met een vol wapen zul je zien dat je veel vaker als winnaar uit de strijd komt.
Daarbij is het ene wapen het andere niet. Je pistool herlaadt bijvoorbeeld veel sneller dan een automatisch geweer of je shotgun. Vooral deze laatste heeft even nodig om te herladen. Herlaad je wapen dus iedere keer als er even niet geschoten wordt.
90678

2. Gebruik de omgeving in je voordeel

We hebben het in deze special eigenlijk al een keer gezegd dat kennis van de mappen in je voordeel werkt. Datzelfde geldt ook voor de verschillende elementen in de omgeving die interactief zijn. Gebruik bijvoorbeeld de vele punten waar je met je grappling hook kunt slingeren naar hartelust.
Als je dit soort elementen in de verschillende levels effectief leert gebruiken, ga je binnen de kortste keren als een soort destructief aapje door de levels van de Uncharted 4 multiplayer. Je kunt de vijand dan dus besluipen, bestormen, maar ook veelal vanuit de lucht uitschakelen. En dat met het nodige verrassingseffect!
90679

1. Neem je eigen loadout mee

Het is in Uncharted 4 belangrijk dat je je loadout afstemt op je speelstijl. In het begin heb je nog niet zoveel verschillende dingen, maar als je goed speelt verandert dat al snel. En dan is het zaak om je loadout aan te passen naar eigen wens.
Experimenteer ook met de vele wapens in de game. Ontdek welke jij fijn vindt en welke juist niet. En pas daar je loadout op aan. Alleen op die manier kom je in het begin van de match gelijk aan de dingen waarmee jij het fijn vindt om te spelen. Dat is natuurlijk een enorm voordeel! Vergeet ook niet dat je meerdere loadouts kunt opslaan.
Uncharted 4 is vanaf 10 mei te koop. Vanaf dan kan iedereen aan de slag met het laatste avontuur van Nathan Drake. De game bevat talloze nieuwe gameplay elementen en ziet er fantastisch uit. Wij waren dan ook behoorlijk onder de indruk van de game, maar dat kun je natuurlijk in de review lezen!