Top 10 co-op games 2015 en 2016

Article
donderdag, 06 augustus 2015 om 14:04
xgn google image
Gamen doe je niet altijd alleen, maar veelal ook samen. Tijdens E3 en gamescom bleek al dat er mooie games uitkomen eind dit jaar en ook begin 2016. Waar welke titel speel jij straks samen met je buddy? Dit is de top 10 co-op games voor 2015 en 2016!

10. The Legend of Zelda TriForce Heroes

The Legend of Zelda TriForce Heroes is een game die zich volledig focust op de co-op. De game is speciaal ontworpen om het met meerdere mensen te spelen. Je hebt drie verschillende versies van Link. In de singleplayer speel je ze allemaal om de beurt, maar in de co-op heb je elk een eigen Link.
The Legend of Zelda TriForce Heroes heeft een retro-look en is van bovenaf te volgen. In het begin van de game ben je in een modieuze wereld waar iets verkeerd loopt en waar ze een held zoeken die hen kan helpen. Link schiet te hulp en gaat op avontuur door de grotten. The Legend of Zelda TriForce Heroes komt dit najaar uit voor Nintendo 3DS.
74455 7

9. Gears of war Ultimate Edition

Alle Gears of War games hebben een co-op en dus zal deze remake het natuurlijk ook krijgen. In de eerste Gears of War was deze te spelen via splitscreen, je lokale netwerk of online, maar of dit in de reboot ook zo zal zijn is nog niet bekend. De co-op wordt pas echt een uitdaging zodra je het level op Hardcore of Insane zet in plaats van normaal.
Gears of War Ultimate Edition is een remaster van de eerste game en heeft vijf nieuwe hoofdstukken in zijn campagne. Ook werden er al 19 multiplayer maps onthuld en kregen we deze al te zien. De beta van deze game startte tijdens de E3 persconferentie en wij hebben al een hands-on voor je klaarstaan.
74457 6

8. For Honor

In For Honor kun je als Ridder, Viking of Samurai spelen en staan zwaardgevechten centraal. De game is een turn-based multiplayer waarin je samen met je vrienden de strijd aan kan gaan. Je gaat brute veldslagen tegemoet in drie verschillende settings. Aangezien de game nog maar net is aangekondigd zijn er nog maar weinig details over de co-op.
In de trailer die tijdens de E3 onthuld is, kun je meer zien van de game. Hier zie je meer over hoe For Honor eruit ziet in zijn multiplayer, dus hoe het is om tegen elkaar, maar ook met elkaar te spelen. In de game speel je met twee teams tegen elkaar en gaat het erom wie alle gebieden kan veroveren.
74458 3

7. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

In Rainbow Six Siege speel je in twee verschillende teams, waarbij je of een defender of een attacker kunt zijn. Bij de eerste probeer je te voorkomen dat je gegijzelde bevrijd wordt en als attacker ga je de gegijzelde redden. Je speelt deze Hostage Rescue modus met vier andere operators waardoor er een vijf tegen vijf gevecht ontstaat. In de game zijn nog meer modi waarin je co-op kunt spelen.
Op de E3 werd de bekendgemaakt dat de klassieke TerroHunt weer terugkeert. Met vier man neem je het hier op tegen de vijandige A.I. Hierbij moet je goed opletten, want als je dood bent kom je niet meer terug! Een goede samenwerking is dan ook vereist.
74459

6. Halo 5 Guardians

Er is nog maar weinig bekend over de co-op van Halo 5, maar wat we weten is niet erg gunstig. De co-op is namelijk niet te spelen met splitscreen, maar alleen via een online co-op campagne. Dat zou nog niet zo’n groot probleem zijn, maar deze co-op is alleen toegankelijk voor iedereen met een Xbox Live Gold account. Gelukkig zijn de ontwikkelaars zo aardig om een proefperiode van 14 dagen aan te bieden bij Halo 5 Guardians.
In Halo 5 staan er twee teams tegenover elkaar, aan de ene kant staat Master Chief en hij neemt het op tegen Locke. Wanneer je van de kant van Locke speelt, kom je er al snel achter dat Master Chief als verrader wordt gezien. Maar zoals de slogan luidt: "The Truth is never what it seems". Om er achter te komen wat dit betekent, moet je de kant van Master Chief spelen.
74460

5. Gears of War 4

Gears of War 4 werd aangekondigd tijdens de E3 persconferentie van Microsoft. Hierbij zagen we twee nieuwe gezichten die niet eerder in de franchise voorkwamen. Wat wel terugkeert zijn de donkere horror roots uit de eerste game en de vertrouwde wapens, namelijk de Lancer en de Gnasher Shotgun.
We kunnen ervan uit gaan dat Gears of War 4 ook een co-op krijgt, want er is tot nu toe nog geen Gears of War game verschenen die dit niet had. We zullen nog moeten wachten op de officiële aankondiging, maar we kunnen erop rekenen.
74462

4. Tom Clancy’s The Division

Je gaat samen met je team op pad om al je vijanden in New York om te leggen. In de co-op speel je dus samen in een team en daarbij is het erg belangrijk om alles strategisch aan te pakken. Wanneer je dan klaarstaat om toe te slaan is de actie snel en hard. Er zou ook een optie komen om met je tablet mee te doen, maar deze app is onlangs geannuleerd. Dit is waarschijnlijk omdat het te saai was om de persoon te zijn die het tweede scherm bestuurd; dit is ook te lezen in onze preview.
Tijdens de E3 is de releasedatum van The Division onthuld, deze zal namelijk uitkomen op 8 maart 2016. De game was eigenlijk al gepland voor 2014, toen werd gezegd dat de game in 2015 uit zou komen. In mei werd de release weer uitgesteld en nu staat het vast dat de game op 8 maart 2016 zal komen. Met deze onthulling werd ook een nieuwe trailer getoond, waarin we konden zien tegen wie we het in de game op gaan nemen.
74463

3. Call of Duty Black Ops 3

Hoewel de E3 in het teken stond van de multiplayer van Black Ops 3, heeft Activision na de E3 een 14-minuten co-op gameplay trailer getoond. Hierin zie je dat de game ook een uitgebreide co-op bevat. Er zijn grote open gebieden, zodat je strategische keuzes kunt maken. Zo is in de gameplay te zien hoe een speler met een sniper de omgeving in de gaten houdt, terwijl de andere drie spelers de vijanden van dichtbij benaderen.
Tijdens de E3 hebben we meer kunnen zien over de multiplayer van de game. Er zijn nieuwe wapens, mogelijkheden om bijvoorbeeld tegen muren op te lopen en te teleporteren. We hebben Call of Duty Black Ops 3 op de E3 kunnen spelen en Rox en Hugo delen hun ervaring met de multiplayer modi in de Black Ops 3 hands-on.
74464

2. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands is een nieuw aangekondigde game van Ubisoft. Het behoort tot de Tom Clancy franchise en is daarmee de derde game van deze franchise die in deze top 10 co-op games op de E3 2015 staat. In deze game speel je weer in een team, dit keer genaamd Ghost, en kun je samen met anderen de missies voltooien.
Ghost Recon Wildlands lijkt de grootste open wereld te worden die de franchise tot nu toe kent. In de trailer zie je hoe de ontwikkelaars van Ubisoft Paris op verschillende manieren het criminele tuig aanpakt. Je gaat de grote druglords aanpakken en de ontwikkeling ervan ga je tegen.
74465

1. Star Wars Battlefront

Samen met je vrienden de epische strijd tegen de stormtroopers aangaan moet toch wel het gaafste zijn wat er is. De co-op is te spelen via splitscreen, maar helaas niet voor iedereen. De splitscreen is niet beschikbaar voor de PC-versie. De co-op was te zien in de E3 trailer van Star Wars Battlefront. In de trailer is te zien hoe de spelers op een planeet gecrasht zijn en zich door de wereld moeten banen.
Maar op de E3 was ook een gave multiplayer gameplay te zien waar de spelers zich op de besneeuwde planeet Hoth bevinden en tegenover stormtroopers komen te staan. Je hebt hier beschikking over power-ups, jet-packs, en zoeven veel snowspeeders voorbij. Star Wars Battlefront komt op 17 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.
Meer over Star Wars Battlefront lees je in de preview.

Populair Nieuws