De top 10 beste PS2 emulatie games

Article
vrijdag, 20 november 2015 om 17:52
xgn google image
Sony heeft bekendgemaakt dat er PS2 emulatie naar de PS4 komt. Dat betekent dat je binnenkort allerlei PS2 games op je current gen console kunt gaan spelen! Lees hier een overzicht van de 10 beste PS2 emulatie games.
We zijn hier erg blij mee, want er zijn voorheen een hoop PS2 games uitgekomen die je zeker gespeeld moet hebben! Binnenkort kun jij dus je slag slaan, maar dan moet je natuurlijk wel weten wat de beste PS2 emulatie games zijn. Daarom hebben wij voor jou de top 10 beste PS2 emulatie games voor je samengesteld.

10. Ratchet & Clank 3

Op de nieuwe Ratchet & Clank game is het nog even wachten tot 2016, dus waarom begin je niet met Ratchet & Clank 3? In deze avonturengame speel je met Ratchet, een Lombax van planeet Veldin. Het robotmaatje Clank staat altijd aan zijn zijde en zij gaan dan ook samen op avontuur.
In de game wordt de planeet Veldin aangevallen door aliens genaamd Tyhrranoids. In deze derde game zijn er een hoop nieuwe wapens beschikbaar ten opzichte van zijn voorganger. Een leuke bijkomstigheid is dat er verschillende vermakelijke minigames in het spel zitten. Ratchet & Clank 3 is een aanrader om nog eens te spelen, een een goed zoethoudertje voordat de nieuwe uitkomt.
82034

9. Star Wars Battlefront 2

De nieuwe Star Wars Battlefront is zojuist uitgekomen en daar zijn we nog wel even zoet mee. Toch zijn er in het verleden een hoop Star Wars games uitgekomen die zeker de moeite waard zijn om te spelen. Star Wars Battlefront 2 wordt dan ook als één van de beste games uit de Battlefront gameserie gezien.
In de game vechten de Jedi en Sith op welbekende Star Wars locaties tegen elkaar, met alle futuristische wapens en voertuigen, die we ook kennen uit de franchise. Naast de grondgevechten is het mogelijk om spectaculaire gevechten in de ruimte te voeren. Een hele toffe game, die een veelzijdige gameplay kent.
82035 1

8. Final Fantasy X

Final Fantasy is sinds 1987 al een begrip binnen het RPG genre. De reeks games bleek door de jaren heen erg succesvol te zijn, maar Final Fantasy X was ongekend populair. Zo populair zelfs dat de makers besloten een direct vervolg voor de game te maken, dit was nog nooit eerder voorgekomen bij een Final Fantasy game.
In de game speelt Tidus de hoofdrol, hij blinkt uit in de sport Blitzball. Dit is een soort voetbal met een waterbubbel. Naast de turn-based gevechten die je van de game gewend bent, kun je ook wedstrijden van deze sport verwachten. Dit is een hele gave game om nog een keer te spelen.
82037

7. Okami

Okami is een Japanse action adventure, met elementen van puzzel en platform games. De gameplay wordt daarom vaak vergeleken met die van The Legend of Zelda. In deze game speel je de godin Amaterasu, die in de gedaante van een wolf in een zeer cartoon-achtige wereld op avontuur gaat.
In de game maak je gebruik van een schilderpenseel die je bestuurt met je analoge stick. Hiermee kun je op verschillende manieren je vijanden aanvallen. De gameplay en de graphics van Okami zijn erg origineel en de game is niet echt te vergelijken met andere titels. Daarom is Okami nog steeds een hele toffe game om te spelen!
82038

6. Prince of Persia: Sands of Time

Prince of Persia: Sands of Time is een action adventure game met puzzel en platform elementen. Bijzonder aan de game is dat je met acrobatische bewegingen door de levels heen slingert en op deze manier verschillende puzzels dient op te lossen.
Dit wordt afgewisseld met indrukwekkende gevechten, waarbij je zowel je zwaard als je dolk kunt gebruiken. Met verschillende flexibele moves spring je over je vijanden om deze onschadelijk te maken. Wanneer je met je zwaard de vijanden op de grond hebt gewerkt, kun je met je dolk alle laatste energie uit hen zuigen. Dit kun jij gebruiken om de tijd terug te spoelen wanneer je de fout in gaat en bijvoorbeeld in het diepe valt.
Prince of Persia: Sands of Time is een game die heel lekker en soepel wegspeelt en daarom is het een geschikte game om nog eens te spelen op je PS4!
82039

5. Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Enige tijd geleden schreven wij een Metal Gear Solid 5 review, waarin wij met lovende woorden spraken over de game. Ondanks de kwaliteit van Metal Gear Solid 5 kunnen we zijn voorgangers echt niet vergeten Metal Gear Solid 3, bijvoorbeeld. Deze game sloeg in als een bom toen hij voor de PS2 uitkwam.
Het originele plan was om de game uit te brengen voor de PS3, maar omdat de console toendertijd lang op zich liet wachten, besloot Konami de game te ontwikkelen voor de PS2. Dit heeft positief voor de game uitgepakt. Het heeft echt het maximale uit de PS2 gehaald en het kan dan ook voor een PS3 titel door.
Deze action adventure/stealth game vindt plaats voorafgaand aan de voorgaande twee Metal Gear titels, waarin Naked Snake in de jungle van Tselinoyars de wereld van de nucleaire ondergang probeert te redden!
82044

4. Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus is een Japanse action adventure game die in 2006 uitkwam voor de PS2. In de game speel je de avontuurlijke jongen Wander, die een avontuur aangaat om een dood meisje terug tot leven te wekken. De jongen moet hiervoor verschillende colossi verslaan. Hij steelt uit zijn dorp een magisch zwaard en gaat op avontuur.
In de game beklim je de enorme colossi, om op deze manier zijn zwakke plek te kunnen bereiken. Vervolgens steek je het zwaard in de enorme beesten om hen uit te schakelen. De game maakte een zeer goede indruk toen hij uitkwam, vanwege de graphics, maar zeker ook vanwege de toffe gameplay.
82047

3. Kingdom Hearts

Kingdom Hearts is een Japanse action RPG die ontwikkeld is door Square Enix. Naast de personages die bij de game zelf horen genaamd Sora, Kairi en Riku, zien we ook karakters uit de Disney en de Final Fantasy franchise in deze game terug.
Deze toffe mengelmoes van games, samen met het vloeiende RPG vechtsysteem van de game, zorgt ervoor dat Kingdom Hearts een geweldige en originele game is.
82048

2. God of War

De game God of War is een hack and slash titel die je niet snel zult vergeten wanneer je deze gespeeld hebt. Als een mes door de boter hak je met Kratos en zijn Blades of Chaos dwars door je vijanden heen. In de bloederige game vecht je tegen goden en andere wezens uit de Griekse mythologie.
Deze game bracht de standaard goed omhoog binnen het hack and slash genre. De game speelt heerlijk weg en elke vijand die je doormidden hakt voelt nog even lekker als de eerste. Een game die heerlijk wegspeelt, met een gaaf verhaal over de Griekse legende.
82049

1. GTA San Andreas

We zijn inmiddels een hoop GTA titels verder en nu zijn we al bij het tweede avontuur aangekomen dat zich in Los Santos afspeelt. Toch is GTA San Andreas een absolute klassieker. De game brengt een geweldige sfeer over, namelijk die van het ghetto leven van de jaren 90.
In de game speel je met Carl Johnson, beter bekend als C.J., die samen met zijn broer Sweet één van de gezaghebbende personen is in de Grove Street gang. In de game maak je situaties mee die het harde straatleven in de staat Los Santos weergeven. Dit bestaat onder andere uit bendeoorlogen met rivaliserende gangs als Ballaz en corrupte politieagenten.
De game was op het moment dat hij uitkwam erg revolutionair vanwege de enorme vrijheid en de geweldige atmosfeer. Vooralsnog is de game een echte aanrader om te spelen!