Top 10 beste Pokemon Go Gym aanvallers - Verover die Gym!

Article
maandag, 08 mei 2017 om 10:29
xgn google image
Deze top 10 beste Pokemon Go Gym aanvallers is een van de belangrijke lijstjes die je moet kennen voordat je een meester kan worden in Pokemon Go. Het is namelijk van groot belang dat je met de juiste Pokemon een Gym aanvalt. Je wil natuurlijk niet moeite voor niets doen.

10. Heracross

We trappen deze top 10 af met Heracross. Met een maximale CP van 2938 en een aanval van 234 behoort Heracross zeker bij de beste Pokemon Go gym aanvallers. Tel daarbij de redelijke verdediging van 189 op, plus het uithoudingsvermogen van 160, en dan kun je dat zelf ook concluderen.
Heracross heeft betere statistieken dan de nummer vijf in deze top 10. De reden waarom het verschil toch zo groot is, lees je op pagina 6.
110618 3

9. Snorlax

Snorlax is één van de beste Gym Pokemon van zowel de eerste als de tweede generatie. Snorlax tankt zijn weg door gevechten heen, dat kan hij doen door zijn grote uithoudingsvermogen van maar liefst 320. Maar dat is niet alles, met alleen dat uithoudingsvermogen kom je er natuurlijk niet. Snorlax beschikt over een aanval en verdediging van 190 en staat daarmee zijn mannetje.
Een nadeel aan de grote slaper is dat het lang duurt voordat je een tegenstander verslagen hebt. Je kunt je tijd beter gebruiken met andere Pokemon die de klus sneller klaren, mits je betere hebt uiteraard. Met zijn aanvallen als Lick en Hyper Beam krijgt hij de klus bijna altijd wel geklaard, alleen duurt het wat langer.
110619 2

8. Exeggutor

Exeggutor is je allround aanvaller die behoorlijk sterk is tegen de gebruikelijke verdedigers van een Gym, zoals een Vaporeon. Met een CP van 2916 en een verdediging van 158 is nog lang niet alles gegeven. Exeggutor beschikt namelijk over een behoorlijk aanval van 233 en zijn uithoudingsvermogen is 190.
Maar deze statistieken geven de uit eieren geëvolueerde Pokemon niet het voordeel over de eerdergenoemde twee. Wat dat wel doet, is zijn aanval, de Solar Beam. Dit is één van de krachtigste aanvallen in Pokemon Go en daarmee is Exeggutor gelijk één van de sterkere aanvallers.
110620 3

7. Jolteon

Jolteon behoorde in de begintijd van Pokemon Go tot de populairste Pokemon van het spel. Komt het door de maximale CP van 2730 of de aanval van 232? Niet echt natuurlijk, Jolteon heeft een ander enorm voordeel, namelijk het type. Jolteon is een electric type en komt daarmee goed van pas tegen de populaire Gym verdedigers als een Gyarados en een Vaporeon, die van het type water zijn.
Hiermee is het een optimale aanvaller, zeker in combinatie met een aanvalset inclusief Thunder Shock en Thunder Bolt.
110621 3

6. Lapras

Lapras, een schattige Pokemon die je zeker niet moet onderschatten. De maximale van CP van Lapras is dan maar 2603 en de aanval en verdediging van 165 en 180 zijn ook niet de hoogste. Daarentegen mag de stamina van 260 er natuurlijk wel zijn, daarmee houdt Lapras een gevecht langer vol dan de gemiddelde Pokemon.
De reden dat Lapras zo hoog in de lijst staat, is omdat Lappie de beste matchup tegen een Dragonite is. Sommige Lapras beschikken namelijk over de ijsaanval Blizzard, een niet te ontwijken aanval die supereffectief is tegen een Dragonite.
110623 3

5. Machamp

Om de nummer zes van onze top 10 beste Pokemon Go Gym Aanvallers te counteren, is Machamp de geschikte keuze. Naast het feit dat Machamp een goede matchup is tegen Lapras, zal hij tegenstanders als Snorlax en Blissey met gemak slopen. Binnen de kortste keren zijn deze Pokemon verslagen. Het enige probleem met Machamp is dat hij tegenover andere Pokemon slechts gemiddeld is.
Hij heeft een CP van 2889, een aanval van 234, een verdediging van 162 en een stamina van 180. Redelijk gemiddeld dus.
110653 3

4. Vaporeon

Wie had dit van tevoren verwacht? Een evolutie van Eevee, in de hoofdlijn Pokemonspellen helemaal niet zo ontzettend goed, die het zo goed doet in Pokemon Go. Vaporeon was in de begindagen het spel al een populaire keuze en blijft dat, ook al is Generatie 2 toegevoegd.
Vapereon beschikt over een maximale CP van 3157, een aanvals- en verdedigingskracht van respectievelijk 205 en 177, wat overigens niet enorm hoog is. Het uithoudingsvermogen van de watertype is wel dik in orde, namelijk 260. Vaporeon moet het hebben van haar type, met wateraanvallen als Hydro Pump vernietigt ze populaire Gym verdedigers als Rhydon en Tyranitar.
110657 2

3. Tyranitar

Het beest van deze top 10 en toch niet op nummer één, hoe is dat mogelijk? Met een maximale CP van 3670 staat Tyranitar ver boven de rest, zijn aanval van 251 staat op een nette tweede plaats en ook de verdediging van 212 staat hoog genoteerd. Toch zijn er twee Pokemon die beter zijn om een Gym te veroveren.
110660 2

2. Blissey

De nummer twee op van de tien beste Pokemon Go Gym Aanvallers is Blissey. Ja, Blissey. Net als bij de lijst van beste verdedigers staat deze schattige Pokemon weer hoog genoteerd. De CP van 3219 doet het hem niet, de aanvalskracht van 129 al helemaal niet en ook de verdediging van 229 is niet de hoogste, maar wat dan wel?
Dat is de stamina van Blissey, die is met 510 bijzonder hoog en verslaat op dat gebied zelfs Snorlax met ruime afstand. Ze tankt haar weg naar de overwinning en zal in iedere matchup haar mannetje staan.
110662 2

1. Dragonite

We zijn aangekomen bij de nummer één van de top 10 beste Pokemon Go Gym aanvallers, Dragonite. Deze draak is overall de beste Pokemon om een Gym mee aan te vallen en is daarbij ook redelijke verdediger. Met een CP van 3581, een aanval van 263 en een verdediging van 201, is Dragonite compleet.
Dragonite sloopt haast iedere verdediger zonder moeite, met uitzondering van twee Pokemon, dat zijn Lapras en Steelix. Heb je die twee Pokemon toevallig als verdedigers in je Gym, dan heb je nog een goede kans tegen Dragonite. Zo niet, zeg dan maar dag tegen je Gym.
Heb je niets met Pokemon GO en speel je liever het spel op je 3DS? Dan kun je altijd nog Pokemon Sun en Moon spelen.

Populair Nieuws