Top 10 beste muziek apps - Muziek luisteren waar en wanneer dan ook

Article
zaterdag, 28 november 2015 om 10:02
adult beautiful blur casual 374703f1589273931
We kunnen tegenwoordig bijna niet meer kiezen uit de enorme hoeveelheid muziek apps. Hou je van radio? Wil je offline kunnen luisteren? Of maak je liever zelf muziek? We hebben hier de top 10 beste muziek apps opgesteld, waar voor iedereen wel wat tussen zit.

10. Microsoft Groove Music

Voorheen kenden we deze app onder de naam Xbox Music, maar met de komst van Windows 10 is deze app omgetoverd tot Microsoft Groove Music. Met deze app kun je gratis en zonder advertenties naar muziek luisteren op je mobiel. Als je een abonnement neemt, krijg je toegang tot een muziekbibliotheek die bestaat uit meer dan dertig miljoen nummers met bovendien een optie om aanbevolen nummers te luisteren.
Bij de vernieuwde versie hoort ook een integratie met OneDrive, waardoor je nu al je MP3 bestanden uit je OneDrive mappen kunt overzetten naar de Microsoft Groove app. Je kunt verder ook muziek offline downloaden en kopen vanuit de muziekbibliotheek.
De app is beschikbaar op Windows apparaten, Android, iOS en de Xbox One.

9. iHeart Radio

Voor de radio fans is er ook iHeart Radio. De app is vergelijkbaar met TuneIn, maar verschilt op enkele aspecten. iHeart Radio is een gratis digitale radio app waarmee je naar al je favoriete live radiostations kunt luisteren. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen station aan te maken, met nummers van je favoriete artiesten.
Je kunt stations sorteren op genre en locatie, waarna de app meteen begint met het scannen van beschikbare en aangeraden radiostations. iHeart Radio heeft net als TuneIn de mogelijkheid om ook naar sport, nieuws en andere onderwerpen te luisteren en bovendien is het bij deze app in tegenstelling tot TuneIn wel mogelijk om naar comedy te luisteren.
iHeart Radio heeft ook meer ondersteunde apparaten waar je muziek op kunt luisteren. Naast je smartphone en tablet kun je ook iHeart Radio luisteren op je game consoles, Home Audio System, Google Chromecast en in je auto via Bluetooth. De app is gratis te downloaden voor iOS, Android en Windows.

8. Google Play Music

Deze app is vergelijkbaar met Spotify en Apple Music, aangezien het een betaalde muziek streamingdienst is. Wat Google Play Music een fijne app maakt, is dat het veel meer focust op jouw persoonlijke muziekcollectie. Bij Spotify moet je de app eerst koppelen aan bijvoorbeeld iTunes om deze nummers te zien, maar bij Google Play Music kun je zonder te hoeven koppelen meteen al je eigen muziek toevoegen en deze overal beluisteren.
Bij Google Play Music kun je kiezen tussen verschillende abonnementen waar je verschillende prijzen voor betaalt. Je kunt een standaard abonnement kiezen waar je niks voor betaalt en je kunt kiezen voor een All Access abonnement waar je tien euro per maand voor betaalt.
Google Play Music is echter zoals de naam al zegt alleen beschikbaar voor Android apparaten. Je kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store, hoewel deze meestal al standaard op Android toestellen staat.

7. Garageband

Sommige mensen zullen liever muziek maken dan ernaar luisteren. Speciaal voor die groep is er een perfecte app ontwikkeld, waarin je al je muzikale capaciteiten kwijt kunt. Garageband is een app die voor het eerst verscheen als standaardprogramma op Mac computers en laptops. Ook al ben je geen muzikaal wonder, met Garageband kan iedereen mooie muziek maken.
In Garageband kun je een project beginnen, waarna je kunt kiezen uit verschillende digitale muziekinstrumenten. Zo kun je kiezen uit voorgespeelde geluiden, maar kun je ook zelf melodieën en akkoordenschema's verzinnen. Je kunt zoveel instrumenten toevoegen als je wilt en ook is er een microfoon waarmee je zang of geluiden kunt opnemen.
Voor de echte muzikanten is er ook de mogelijkheid om een elektrische gitaar of andere elektrische apparaten aan de app te verbinden, door middel van een kabel naar je telefoon of tablet. Hierdoor is het nog makkelijker om bepaalde melodieën of geluiden op te nemen.
Garageband is een zeer uitgebreide muziek app, maar helaas moet je er wel voor betalen. Garageband is alleen beschikbaar op iOS apparaten en je betaalt er eenmalig vijf euro voor. Wel wordt de app regelmatig geüpdatet en komen er steeds meer geluiden en instrumenten bij.

6. Shazam

Het zal je vaak genoeg gebeuren dat je in een winkel staat of op een concert staat te wachten, wanneer de radio aan staat. Je hoort een leuk liedje, maar je hebt geen idee hoe het heet of van wie het is. Gelukkig kun je met de moderne technologie van tegenwoordig alles opzoeken en kun je ook binnen enkele seconden erachter komen van wie dat leuke liedje nou is.
Shazam is een app speciaal ontwikkeld voor deze situaties. De app luistert naar de muziek op de achtergrond en scant een gehele muziekbibliotheek om de juiste titel en artiest bij het nummer te zoeken. Het is niet de enige muziek identificatie app op de markt, want SoundCloud of MusicID bieden deze functie ook.
Shazam is gratis te downloaden en is beschikbaar voor Apple, Android, Windows Phone, Windows 8 en voor Mac. Je kunt er ook voor kiezen om de advertentieloze versie te downloaden: Shazam Encore. Hier betaal je echter wel geld voor.

5. YouTube Music

Google heeft de afgelopen tijd weer hard zijn best gedaan en het bedrijf heeft voor ons de YouTube Music app ontwikkeld. Dit is een nieuwe muziekstreamingdienst, gebouwd op de vaste community van YouTube. De app werd voorheen nog Music Key genoemd, maar heeft ondertussen een nieuwe naam gekregen.
YouTube Music geeft je toegang tot meer dan dertig miljoen muziekvideo's. Je kunt naar artiesten zoeken of naar videos en albums en er wordt automatisch een non-stop station voor je aangemaakt. Ook kan de app een persoonlijk station aanmaken, gebaseerd op jouw keuzes.
Behalve originele nummers kun je ook remixen, covers, volledige albums en klassieke opnames vinden met de app. Als je een abonnement hebt op YouTube Red krijg je toegang tot de reclamevrije versie van de app en kun je ook offline muziek luisteren.
Je kunt de app gratis downloaden in de Google Play Store en in de iTunes Store.

4. SoundCloud

Soms wil je liever originele nummers beluisteren, in plaats van steeds maar dezelfde top 40 lijsten af te moeten gaan. Op SoundCloud kun je je favoriete artiesten, labels en vrienden volgen en bijhouden wat ze voor nummers toevoegen. Ook kun je er zelf voor kiezen om je eigen muziek hier toe te voegen.
Je kunt ervoor kiezen om je uploads alleen te delen met je vrienden of om ze ook te delen met verschillende social media platformen. Ook vind je makkelijk nieuwe trending muziek en kun je nummers verzamelen en playlists aanmaken.
SoundCloud is een gratis app en is verkrijgbaar op iOS en Android apparaten. Je kunt deze gratis downloaden in de Google Play Store en iTunes Store.

3. Apple Music

De waardige tegenstander van Spotify: Apple Music is de eerste muziek streamingdienst van Apple, die voor het eerst werd aangekondigd tijdens de Worldwide Developers Conference eerder dit jaar. De app oogt overeen te komen met de iTunes app en ook je aankopen van iTunes zijn te vinden in Apple Music.
Vergelijkbaar met Spotify heeft de app een functie genaamd For You, waarin muzieksuggesties worden gegeven zodat je steeds nieuwe muziek blijft ontdekken. Ook heeft Apple Music een radiozender genaamd Beats 1, waarop constant muziek wordt gedraaid die wordt geselecteerd door dj's.
Bovendien werkt de app goed samen met Siri, die al jouw vragen beantwoordt. Apple Music was tot nu alleen beschikbaar voor iOS apparaten, maar sinds kort kun je Apple Music ook installeren op Android apparaten. Het is echter momenteel nog een betaversie en meerdere functies ontbreken nog. Voor Apple Music betaal je tien euro per maand of kun je een familieabonnement nemen waarbij je vijftien euro voor het hele gezin betaalt.

2. Tidal

Tegenwoordig strijken productiemaatschappijen de meeste inkomsten op voor verkochte muziek, terwijl artiesten veelal afhankelijk zijn van concerten om hun rekeningen te betalen. Om deze trend tegen te gaan is een groep artiesten, waaronder Jay-Z, Daft Punk, Jack White en Beyoncé een nieuwe muziekdienst begonnen: Tidal.
Met de dienst heb je toegang tot muziek van allerlei soorten genres en zijn er ook unieke functies te vinden. Zo biedt Tidal live concerten van bepaalde artiesten aan en kan het met de duurste versie van een abonnement lossless kwaliteit muziek leveren. Echte audiofielen kunnen dus zeker aan hun trekken komen met Tidal, al is dat laatste abonnement wel vrij prijzig met twintig euro per maand.

De Tidal app is beschikbaar voor Android, iOS en PC.

1. Spotify

Er zijn tegenwoordig genoeg muziekstreamingdiensten te vinden en de keuze is ook niet altijd even makkelijk. Je zult zien dat het verdeeld is over Apple en Android gebruikers en dat de meeste Apple gebruikers zullen kiezen voor Apple Music terwijl Android gebruikers eerder voor Spotify kiezen.
Spotify is een muziekdienst die al enkele jaren actief is en bevat in principe meer muziek dan je ooit nodig zult hebben. Met Spotify vind je makkelijk de juiste muziek voor elk moment, vooral met de miljoenen nummers die je hierop kunt vinden. Je kunt ervoor kiezen door muziekcollecties van je vrienden te bladeren, artiesten te volgen of naar speciaal voor jou aangemaakte radiozenders te luisteren. Spotify heeft ook tegenwoordig een nieuwe feature die elke week een playlist voor jou aanmaakt, gebaseerd op jouw eigen muziek.
Je kunt bij Spotify kiezen tussen een gratis abonnement en een premium abonnement. Je betaalt voor Premium tien euro per maand, maar profiteert hiermee wel van alle leuke extra's. Je kunt ook voor een familieabonnement kiezen, waardoor je minder betaalt per maand, naarmate je meer mensen toevoegt. Spotify is beschikbaar voor Android en iOS.
Spotify is de meest gebruikte muziek streamingdienst van het moment en telt al meer dan twintig miljoen betalende gebruikers.
Dit artikel is bijgewerkt op 12 mei 2020.