2 toffe Square Enix games om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 11 juli 2015 om 10:09
xgn google image
De meeste mensen kennen Square Enix van grote RPG-franchises als Final Fantasy, Dragon Quest en Kingdom Hearts. Maar sinds de fusie met Eidos heeft het bedrijf ook meer westerse titels op zijn naam staan als Hitman, Deus Ex, Tomb Raider en Just Cause. In een kort overzicht selecteren wij twee toffe Square Enix games om in de gaten te houden.

2. Deus Ex Mankind Divided

Het is alweer vier jaar geleden sinds de release van Deus Ex Human Revolution op PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Een game die in onze review een 9,6 wist te verdienen. Hierdoor zijn de verwachtingen hoog gespannen voor het vervolg Deus Ex Mankind Divided, waarover wij veel nieuwe informatie kregen tijdens de afgelopen E3. Hieronder valt zelfs een gameplay demo van 25 minuten, waarin de ontwikkelaar uitleg geeft bij de betreffende beelden.
In het kort speelt het verhaal zich af in 2029 met in de hoofdrol onze geliefde cyberborg Adam Jensen. Sinds de gebeurtenissen uit Human Revolution is de kloof tussen normale mensen en 'augmented' mensen alleen maar groter geworden. Dit is in zodanige mate dat 'augmented' mensen verplicht in getto's wonen onder strikte beveiliging van politie. Deze situatie heeft de ontwikkelaar zelfs de naam 'mechanische apartheid' meegegeven.
Als Adam Jensen maak je onderdeel uit van een internationale taskforce, waarin je tegelijkertijd een dubbelagent speelt, omdat Jensen denkt dat de taskforce wordt beïnvloed door de Illuminati. Een heftige dubbelrol voor Jensen dus, maar gelukkig heeft hij sinds het vorige deel veel nieuwe trucjes geleerd. Hierdoor is Mankind Divided een stuk uitgebreider in de keuzes die je kunt maken op basis van dikke actie en sluipen langs je vijanden.
Als je meer wilt weten over Deus Ex Mankind Divided, lees dan onze preview, of je kunt de game ook al pre-orderen.
75339

1. Just Cause 3

Voor een echte sandbox ervaring vol met chaos, explosies, krankzinnige stunts en tropische eilanden kom je al snel uit bij de Just Cause serie. In de eerste game zaten wij op het Caribische eiland San Esperito, om vervolgens door te gaan naar het Zuid-Oost Aziatische eiland Panau in Just Cause 2. Voor Just Cause 3 heeft de ontwikkelaar gekozen voor het fictionele Mediterraanse eiland Medici, waarbij de ontwikkelaars inspiratie haalde uit Zuid-Frankrijk, Griekenland en Italië voor het maken van het fictionele eiland.
In het verhaal keert onze hoofdspeler Rico Rodriquez terug naar het eiland van zijn moeder, waar hij de meedogenloze dictator generaal Di Ravello tegenkomt. Di Ravello heeft zijn ogen gezet op totale wereld dominantie. Dit kan onze Rico uiteraard niet toestaan en dus ontstaat al snel het plan om de dictator tegen te werken. Oftewel: simpelweg alles opblazen wat maar los en vastzit, van militaire installaties tot aan tankstations en heel veel meer.
Ter aanmoediging van complete vernietiging heeft ontwikkelaar Avalanche Studios ons voorzien van ongelimiteerd C4-gebruik. Daarbij is het nu ook mogelijk om de grijphaak aan verschillende objecten vast te maken en naar elkaar toe te laten trekken. Dit geeft veel nieuwe mogelijkheden voor de speler, die bovendien in Just Cause 3 ook gebruik kan maken van de wingsuit om over het eiland Medici heen te zweven, naast de al bekende en herbruikbare parachute.
Just Cause 3 komt uit op 1 december voor PlayStation 4, Xbox One en PC en is ook al te pre-orderen.
Naar welke Square Enix games kijk jij uit? Laat het ons weten in de reacties.