Street Fighter 5 Bèta - de tweede ronde!

Article
zaterdag, 31 oktober 2015 om 10:00
xgn google image
In de eerste bètaperiode mochten we al knokken met M.Bison, Ryu, Chun Li, Cammy, Nash en Birdie. In het begin ging het even mis met de servers, maar na het nodige onderhoud kon men dan toch aan de bak. Onlangs was het tijd voor de tweede Street Fighter 5 Bèta.
In de eerste bètaperiode van Street Fighter 5 mochten we al knokken met M.Bison, Ryu, Chun Li, Cammy, Nash en Birdie. In het begin ging het even mis met de servers, maar na het nodige onderhoud kon men dan toch aan de bak. Afgelopen weekend startte de tweede bètaperiode.

5. Het strijdtoneel

En die bracht natuurlijk weer flink wat vechtpartijen naar de PlayStation 4 voor de testers. Maar die gevechten moesten natuurlijk wel ergens plaatsvinden. Capcom heeft voor deze periode de twee levels uit de eerst periode weer beschikbaar gemaakt, namelijk The Forgotten Waterfall en London Train Station.
Daarnaast was er nu een level te koop als je genoeg punten uit gevechten had verzameld. Dit was het landhuis van Karin die we al eerder in een trailer voorbij hebben zien komen. Ook konden we aan de slag in het welbekende trainingslevel. Capcom was ook zo goed om de tegenstander tussen de gevechten door instelbaar te maken.
Zo kon je deze door de computer laten besturen met verschillende moeilijkheidsgraden, maar ook door een speler voor de echter versus potjes op de bank. Erg tof! Maar het ging natuurlijk allemaal om het knokken met de nieuwe karakters.
80738

4. Necalli

Laten we wat betreft de karakters beginnen met het nieuwe gezicht van het stel. Necalli is een Mexicaanse vechter die redelijk mysterieus omschreven wordt. Van zijn achtergrond is nog maar weinig bekend, behalve dat hij een 'Emissary of the Gods' genoemd wordt en dat hij een kracht bezit die Soul Consuming Darkness heet.
Hij is gebaseerd op de Azteken en zijn thuisland is de Forgotten Waterfall, wat deze link bevestigt. Dit is namelijk een locatie in Mexico, vlakbij de Azteekse tempels. Als je naar de namen van zijn speciale moves kijkt zie je nog veel meer links naar de Azteken.
Necalli komt tijdens het vechten heel erg over als een wildebras, maar is dat zeker niet. Hij is een vechter die het vooral moet hebben van korte afstanden. Hij is erg sterk, maar heeft weinig leven. Je moet echt weten wat je met hem kunt om een kans te maken bij de tegenstander en opletten wat je doet. Een paar flinke klappen en je blijft namelijk liggen.
80739

3. Ken Masters

Ken is een karakter van het eerste uur en het trainingsmaatje van Ryu. Ze hebben dan ook allebei dezelfde vechtstijl, waar Hadoukens en Shoryukens bij horen. Veel gamers hebben dan ook altijd gezegd dat het twee redelijk identieke karakters zijn, hoewel er altijd kleine verschillen waren.
Zo was Ken altijd net iets sneller en Ryu had simpelweg meer kracht. In Street Fighter V is het verschil tussen Ken en Ryu veel groter geworden. Ken is wat sneller dan Ryu en heeft zijn iconisch Shoryuken waarbij zijn vuist en de tegenstander in brand vliegt natuurlijk weer. Als Ken in dit deel zijn V-trigger activeert heeft hij bij bijna iedere aanval dat effect.
Maak je dus maar klaar om flink te branden als je tegenover hem staat! Ken is een van de toegankelijkere karakters in Street Fighter V. Zijn aanvallen en snelheid maken het wel mogelijk om in alle verschillende stijlen te spelen. Van afstand of dichtbij, defensief of offensief, alles kan.
80740

2. Vega

Een andere veteraan in de serie is Vega. In Street Fighter 2 was hij een van de lijfwachten van M. Bison, maar je kon al met hem spelen in Super Street Fighter 2 Turbo. Hij is een huurmoordenaar met een Spaanse achtergond die stilletjes toeslaat en duidelijk van iedere moord geniet. Vega is daarbij een ijdeltuit en dat zie je ook in zijn gracieuze vechtstijl terug.
Maar vergis je niet in Vega! Vega vecht dan wel met flair, maar voor je het weet heb je een klauw in je nek. Vega is een van de snelste karakters in Street Fighter V en heeft verder een compleet nieuwe vechtstijl. Waar je eerst al je aanvallen op moest laden, zijn dit nu natuurlijkere draai bewegingen geworden. Het resultaat is dat Vega nóg sneller is.
Vega is daarbij een karakter met een behoorlijke reikwijdte. Door zijn klauw (die ook weer te verliezen is) reikt hij net wat verder, maar hij heeft ook weer zijn iconische sprongen. Om de balans te behouden is Vega qua kracht wat terug geschroefd en daarbij heeft hij minder leven dan het gemiddelde karakter.
Street Fighter V komt in februari exclusief naar de PlayStation 4 en de PC. Je kunt de natuurlijk game al voorbestellen zodat je deze op de dag van de release hebt. Wij hebben ook alvast een preview voor je.
80741

1. Rainbow Mika (R.Mika)

De laatste van deze vier karakters is Rainbow Mika ofwel R.Mika. Zij is een worstelaar die op veel vlakken redelijk gemiddeld is. Ze wordt ook wel de 7 Colored Bomber genoemd en verscheen als eerste ten tonele in Street Fighter Alpha 3. Nu is ze terug om naast Zangief een vrouwelijke worstelaar in de game te hebben.
R.Mika is net als Zangief een behoorlijk sterk personage. Haar aanvallen doen behoorlijk pijn en ze heeft behoorlijk wat leven. Dat moet ook wel, want om de tegenstander aan te vallen moet je altijd dichtbij zijn. Daarbij is R.Mika ook redelijk langzaam, maar wel sneller dan Zangief.
Natuurlijk is R.Mika niet zo sterk als Zangief, maar goed, hij is ook een wandelend flatgebouw. R.Mika is niet alleen naar Street Fighter V gekomen. Ze heeft ook haar tag maatje meegenomen. Die zal haar ondersteunen bij de verschillende gooi aanvallen (de EX-variant) en haar superaanval.
Dat waren dus de nieuwe karakters die we in de tweede bètaperiode mochten benutten om de tegenstander tegen de grond te werken. Twee nieuwkomers en twee oude rotten. Momenteel loopt de bèta nog, maar zijn de karakters uit de eerste bèta toegevoegd. Wie weet mogen we in de derde bèta periode wel aan de slag met Zangief, Rashid, Laura en Karin.

Populair Nieuws