Star Wars Battlefront modes - Drie nieuwe spelmodi

Article
zondag, 25 oktober 2015 om 15:11
xgn google image
Na de aankondiging van de drie nieuwe karakters in Star Wars Battlefront onthult ontwikkelaar DICE ook drie nieuwe Star Wars Battlefront modes. Met Heroes vs. Villains, Battles en Trainingsmissies kan de gamer vechtend door het Star Wars universum reizen.
De bèta van Star Wars Battlefront was al een immens succes. Met de naderende release op 19 november, komt er steeds meer informatie over de game naar buiten. Ontwikkelaar DICE kondigde eerder deze week drie nieuwe Star Wars battlefront modes aan.

Heroes vs. Villains: een episch gevecht in een van de nieuwe Star Wars Battlefront modes

Deze speelmodus is voor de spelers die niet kunnen wachten om met de iconische Star Wars karakters aan de slag te gaan. Spelers kunnen met helden als Luke Skywalker, Prinses Leia en Obi Wan Kenobi het opnemen tegen teams met de beruchtste Sithkrijgers als Darth Vader en Darth Maul.
Heroes vs. Villains is echt bedoeld om zoveel mogelijk van iconische figuren in een spelmodus tegelijkertijd te zetten. In elk team zitten drie helden of drie slechteriken. De teams worden dan aangevuld met nog drie Rebels of Keizerlijke troepen. Wat de wedstrijden dus zes tegen zes maakt.
Volgens hoofd ontwerper Dennis Bränvall is de spelmodus ontworpen om snelle dynamische gevechten te maken. Elke wedstrijd is opgedeeld in rondes. Dit zorgt ervoor dat je in een kort tijdsbestek de tegenstander moet aanvallen maar tegelijkertijd je eigen team in leven moet houden.
Aan het begin van elke ronde spawnen 3 spelers uit elk team random als held of schurk. De andere drie zijn Rebel- of Stormtrooper. Als een held of schurk doodgaat respawnt hij als een normale soldaat. Het doel van je team is alle helden of schurken van de tegenstander doodmaken of zoveel mogelijk helden of schurken over te hebben aan het eind van een ronde.
Je kan in de spelmodus dus een keuze maken tussen vol op de aanval gaan of juist je iconische karakters proberen te verdedigen. Volgens Bränvall is aan het niveau van de spelers goed te zien welke keuze ze maken:
Als speler maakt het namelijk uit hoeveel je samenwerkt in deze nieuwe modus. Je kan naast een ondersteunend karakter staan: zo'n karakter kan namelijk genezende pakketjes delen. Of juist samen het ondersteunende karakter van de tegenstander proberen uit te schakelen.
In een ronde kan het dus als speler wel voorkomen dat je niet met een iconische held of schurk kan spelen maar een 'saaie' Stormtrooper of rebel bent. Dit hoeft volgens Bränvall echter niet te betekenen dat je geen heldendaden kan verrichten. Met sterke oppakbare buffs kun je alsnog veel schade bij een held of schurk aanrichten.
80500 1

Klassieke gevechten in Star Wars Battlefront Battles

Star Wars Battlefront heeft verschillende spelmodussen waarbij de keizerlijke troepen het in grote gevechten opnemen tegen de rebellen. In Battles heeft de gamer de kans om een gevecht persoonlijk te houden. Een één-tegen-één duel waarmee je zowel thuis in co-op als online uit de voeten kan.
De ontwikkeling van Battles begon volgens level ontwerper Jim Fagerlund heel simpel.
De oplossing hiervoor was het token systeem. Een gedode speler laat tokens vallen die punten waard zijn. Hoe sterker de tegenstander des te hoger de tokens die hij laat vallen. Met de tokens spelen de spelers een race tegen elkaar tot de 100 punten.
Om nog een extra dimensie aan Battles te geven besloten de ontwikkelaars teamgenoten toe te voegen. Hoewel je de spelmodus één tegen één speelt, kunnen de spelers ervoor kiezen om AI gestuurde teamgenoten te krijgen.

Hero Battles

In Star Wars Battlefront Battles is er nog een toevoeging: Hero Battles. Deze gevechten werken met hetzelfde systeem alleen wordt er dan ook gespeeld met Star Wars legendes als Boba Fett, Luke Skywalker, Obi Wan Kenobi en Darth Vader.
Deze iconen zijn een stuk sterker dan de normale soldaten maar leveren daarom ook meer punten op als je ze neerschiet. Wanneer je als held speelt zullen vijandige soldaten dus een kleinere bedreiging vormen. Onoverwinnelijk ben je echter absoluut niet.
De speelmodi Battles en Hero Battles zijn beschikbaar op alle Star Wars Battlefront planeten.
80501

Trainingsmissies helpen je op gang in Star Wars Battlefront

De laatste van de meest recent aangekondigde modi zijn de trainingsmissies. De missies zijn bedoeld om mensen op gang te laten komen met het spel. Elke beginnende Star Wars Battlefront speler kan wel wat tips gebruiken om de strijd naar zijn hand te zetten.
Er zijn vijf verschillende trainingsmissies en een tutorial genaamd Probe Droids. In Probe Droids leer je over het schieten met blasters, Star cards en het opblazen van Imperial Hardware.
Daarnaast is er The Beggar's canyon. Een trainingsmissie waarbij je door de lucht van Tatooine vliegt. Je doel is TIE-Fighters neerschieten in je X-Wing vliegtuig. Ook in de missie The Invasion leer je een iconisch vervoersmiddel besturen. De Snowspeeder helpt je dan over de ijskoude planeet Hoth.
In de trainingsmissie kun je ook met het keizerrijk spelen. Als Imperial Soldier kun je omgaan met een de sterke AT-ST Walkers in de Overpower missie. Ook in Endor Chase speel je met een keizerlijke soldaat en jaag je op rebellen die motoren hebben gestolen.
De laatste missie van de trainingsmissie is The Dark Side. deze missie laat je spelen met Darth Vader zelf. Met zijn Lightsaber en gebruik van de Force val je een rebellenbasis op Hoth aan.

Trainingsmissies zijn meer dan een tutorial

Missieschrijver Viktor Lundberg wilde dat de trainingsmissies meer zijn dan alleen een tutorial. Zo kan je de trainingsmissies online of in splitscreen samen spelen
Daarnaast bieden de missies een uitdaging. Zo kun je in de Endor Chase missie kijken wie het snelst is op de Speeder bike en in de Invasion missie proberen je generator zonder beschadiging door de missie te loodsen. Op deze manier bieden de trainingsmissies ook voor de ervaren gamers iets extra's.

Populair Nieuws