5 simpele Assassin's Creed Odyssey Tips

Article
donderdag, 30 augustus 2018 om 10:37
xgn google image
Het was kwijlen op gamescom 2018. Want waar sessies vaak kort duren om een game te checken, of je überhaupt niet eens zelf een game mag spelen, was dat bij Ubisoft dit jaar wel anders. We kregen een uur (!) Assassin’s Creed Odyssey onder de knoppen. Holy guacamole!
Eerder ging onze Roy al naar Parijs om de game onder de knoppen te nemen, wat je kunt teruglezen in zijn Assassin’s Creed Odyssey hands-on. Zo glunderde hij al toen hij schreef over de Spartan Kick, die doet denken aan de film 300. Ja, die geweldige trap is een mooie manier om de gameplay van Assassin’s Creed Odyssey naar je hand te zetten.
Maar er is meer. In dit artikel lees je 5 simpele Assassin’s Creed Oydssey tips die je eerste uren in de spelwereld wat makkelijker kunnen maken. Als je Assassin’s Creed Origins gespeeld hebt, zullen veel tips je bekend voorkomen. Want tips van toen, spelen ook nu een prominente rol. Alleen hebben we die tips nooit op een rij gezet, plus je zou maar geen Origins gespeeld hebben en nu beginnen met Odyssey! Dan zijn wat simpele tips toch opeens wel erg handig!

5. Wiel met skills

Anders dan in de vorige Assassin’s Creed games krijg je nu een compleet wiel waarin je je vrijgespeelde skills kunt stoppen. In totaal kun je er acht in kwijt, verdeeld over twee wielen. Tussen deze wielen kun je met één druk op de knop eenvoudig switchen, dus dat is fijn. Een van de vaardigheden waar je uit kunt kiezen is er een die we al veelvuldig voorbij hebben zien komen: de Spartan kick!
Alsof je de hoofdrol speelt in de film 300. Met een imponerende trap kun je zo een vijand van een rotswand aftrappen. Kil en genadeloos. Wij houden ervan.
Dit is slechts één van de mogelijkheden, want Odyssey staat bol van mogelijke skills. Het handigste is om te gaan voor skills die passen bij je speelstijl. Doorloop jij de game als hunter, warrior of assassin? In die categorie ga je dan skills vrijspelen. Dus zo bepaal je of je vijanden opeens kunt doorklieven met meerdere pijen als toffe optie of dat je meer op de close combat gaat. Wil je iedereen stilletjes om zeep helpen, dan zijn daar natuurlijk ook talloze mogelijkheden voor.
Zoals gezegd kun je er in totaal acht kwijt. Mogelijkheden zat dus. En het zorgt ervoor dat de vechtstijl nog intenser en gevarieerder wordt dan in Origins al het geval was!
137793

4. Paard Phobos

Sommigen zouden zeggen dat een hond als viervoeter je beste vriend is. Behalve als je helemaal gek bent van Dead to Rights weten wij wel beter. Gebruik vooral een paard als ideale viervoeter én compagnon voor het leven. Zeker als je The Witcher 3 hebt gespeeld weet je dat dit gewoon waarheid is.
Natuurlijk heeft Assassin’s Creed Origins, en straks dus ook Odyssey, een beetje leentjebuur gedaan. Maar hé: beter goed gejat dan slecht bedacht. In beide games kun je namelijk met één druk op de knop om je paard vragen! Handig!
In Odyssey heet dit beestje Phobos. Als je hem nodig hebt, druk je op pijtje naar onderen op de vierpuntstoets en het beest komt aangerend. Ideaal als je grotere afstanden af moet leggen én bovendien ben je een stuk sneller dan te voet. Het is ook niet verkeerd om op je paard vijanden neer te meppen.
Een groot verschil met Origins is overigens naar het schijnt dat als je om je paard roept terwijl je rent, je automatisch je paard zal bestijgen. Iets wat we zelf helaas niet ervaren hebben tijdens onze gamescom sessie, maar als dit waar is, is dat zeker een verbetering ten opzichte van Origins!
137794

3. Vogel Ikaros

Een ander beest dat je voor gemakken zal zorgen is een vogel, iets wat in Origins ook het geval was. Middels een druk op de knop activeer je een vogel, genaamd Ikaros, die een landschap voor je verkent. Ideaal. Het beest weet alles: waar schatten liggen, waar vijanden zitten én waar zich het doel van je hoofdmissie bevindt.
Ook wij hebben tijdens onze gamescomsessie de vogel geactiveerd om omgevingen te verkennen. Met het blote oog zie je nu eenmaal niet alles en Ikaros gaat je leven een stuk makkelijker maken. Onze tip: gebruik het beest dan ook geregeld, ook al denk je dat je het beest niet nodig hebt voor de hoofdmissie. Zoals gezegd weet die ook waar schatten liggen en voor jou als speler is het goed om die zijstapjes te maken, op zoek naar betere gear én om te levelen. Want alleen als je beter en sterker wordt, maak je progressie in de game.
137795

2. Fast travellen of bootje pakken

Hoewel we eerder aangaven dat je paard je grootste vriend is, moet je zeker niet alles op het beest afleggen. Een manier om Assassin’s Creed Odyssey te reizen en missies uit te voeren is fast travellen. Let op: vaak moet je die omgevingen wel eerst ‘vrijspelen’.
Zorg ervoor dat als je bezig bent met een missie je eerst even op de map kijkt om te zien waar een ‘fast travel’ –punt is. Reis daar dan heen, synchroniseer en vanaf dat moment kun je altijd naar deze plek terugkeren. Onhandig als je dit niet doet en bijvoorbeeld zijmissies laat liggen. Want er komt een moment dat je wat zijmissies erbij wilt doen om te levelen en dan is het handig om snel te kunnen reizen naar plekken waar je eerder (in de buurt) geweest bent!
Een andere manier om sneller de map van Odyssey te verkennen is over het water. Geregeld kun je ook een boot pakken en dan stukken land overslaan. Heb je ’t al door dat we genieten van de diversiteit die Assassin’s Creed Odyssey heet?
137797

1. Mediteer!

Wat? Moet je mediteren?
Nou, dat is wel aan te raden! Eén van de skill points die je op een gegeven moment kunt vrijspelen is mediteren. Een vergelijkbaar (en goed) systeem zat in The Witcher 3 en had Origins ook al. Zodra je deze optie activeert kun je met één druk op de knop ervoor zorgen dat nacht dag wordt, waardoor je een bepaalde missie per direct kan spelen, zonder dat je nog uren moet vertoeven. Zo was het tenminste in Origins en de kans is groot dat Oyssey ook zoiets zal doen.
Waar wij de mediteer-knop in ieder geval alvast voor gebruikten tijdens gamescom was om het aantal vijanden te verminderen. Op een gegeven moesten we een grot verkennen, terwijl de hele omgeving zwart zag van vijanden. Nu kun je ervoor kiezen om ze allemaal bijvoorbeeld via stealth uit te schakelen. Maar ons motto is: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Door de mediteerknop te gebruiken, zorg je ervoor dat het nacht wordt. En zodra de nacht aanbreekt, gaan vijanden slapen. Kortom, minder vijanden om te bevechten voor je een grot ingaat. Handig toch?
Dit waren onze 5 simpele Assassin’s Creed Odyssey tips. Overigens zijn deze tips ook van toepassing als je nu Origins speelt. Maar houd ze zeker in je achterhoofd zodra je over niet al te lange tijd gaat beginnen aan Odyssey! Assassin's Odyssey komt 5 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.
Dit artikel is op 28 augustus 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws