5 Rick and Morty seizoen 5 verwachtingen op een rij

Article
zondag, 04 april 2021 om 14:00
rick and morty season 4 release bekendgemaakt 150823f1661984967
Rick and Morty seizoen 5 heeft na lang wachten eindelijk een releasedatum. Vanaf 20 juni mag weer wekelijks voor een nieuwe aflevering aangeschoven worden. Fans zitten alweer meer dan een jaar met spanning op nieuwe afleveringen te wachten en willen weten hoe de gekke avonturen van briljante grootvader en onnozele kleinzoon verder gaan. Wij zetten vijf verwachtingen voor Rick and Morty seizoen 5 op een rij.

Morty’s echte ouders

Laten we deze lijst vol speculatie en wondere theorieën starten met de mogelijke terugkeer van de originele Beth en Jerry. Gedurende de vier seizoenen van de animatieserie hebben kijkers de vele aspecten van Beth en Jerry’s relatie gezien die langzaam weer de goede kant op gaat. Toch is de beste manier om de relatie van de twee verder te versterken om te laten zien hoe goed de twee daadwerkelijk wel niet kunnen samenwerken.
Er is geen beter voorbeeld om dit te laten zien dan via Morty’s originele ouders. Die zitten namelijk nog steeds in de Cronenberg-wereld die Rick en Morty in Rick Potion No.9 creëerde. De horrorwereld vol monsters wordt door slechts een paar daadwerkelijke mensen bewoond, namelijk Morty’s ouders die als bikkelharde overlevers samenwerken.
Tevens zou de strijdvaardige Jerry de ogen kunnen openen van de kluns die we de laatste seizoenen steeds vaker te zien kregen. Dat trucje begint nu wel een beetje te vervelen, dus om zijn personage daadwerkelijk verder te ontwikkelen zou een grote twist niet verkeerd komen. Het inzien dat alternatieve Jerry’s daadwerkelijk wél iets kunnen bijdragen aan het leven is dan ook een perfecte manier om hem in de goede richting te sturen.
rick and morty season 4 beelden en details onthuld tijdens san diego comic con 152875 1

Space Beth

Ook willen we in Rick and Morty seizoen 5 meer zien van Space Beth. Het vierde seizoen bracht de grote onthulling dat Beth niet is wie we dachten dat ze was (de aflevering was nogal verwarrend). De aflevering riep veel meer vragen op dan dat er beantwoord werden en dus willen we in het komende seizoen tenminste een paar antwoorden krijgen.
Het ziet er ook naar uit dat we deze gaan krijgen. Zoveel werd wel duidelijk via één van de makers zelf. Dan Harmon liet namelijk weten dat voor aankomend seizoen gekeken werd naar toffe, nieuwe manieren waarop Space Beth verder uitgediept kan worden. Nu is het alleen nog de vraag op hoe dit gaat gebeuren.
de top 5 rick and morty aflevering tot nu toe interdimensionaal genieten 125538

Meer structuur

De volgende verwachting voor Rick and Morty seizoen 5 heeft iets minder te maken met een verhaallijn zelf, maar met het seizoen in brede zin. Seizoen 4 was over het algemeen een prima seizoen, maar voelde nog minder gestructureerd aan dan eerdere seizoenen. Dat viel niet bij iedereen in de smaak.
Seizoen 4 van de populaire serie voelde eerder als een opvulling dan een daadwerkelijk stap verder in het overkoepelende verhaal. Niet dat deze er heel erg is, maar verhaallijnen waarop al tijden wordt gebouwd werden vrijwel volledig overgeslagen. Dit hopen we in seizoen 5 minder te zien.
rick and mortyf1622216359

Evil Morty slaat terug

Als Rick and Morty in seizoen 5 dan toch wat meer structuur aanbrengt, mag ook direct Evil Morty om de hoek komen kijken met z’n ooglapje. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds fans die stellen dat de schurk wel een opwachting maakte in seizoen 4, maar dan wel via een hele bizarre theorie.
Er wordt gesteld dat de ‘Barrel of Acid’-aflevering de origin story is van de grote schurk. Het seizoen dat toch vooral om losstaande verhalen draait, zou maar zo een continuatie bevatten dat tussen de andere afleveringen niet opvalt. Een terugkeer in seizoen 5 zou dan alleen wel nodig zijn om duiding te geven voordat mensen de bizarre seizoen 4 aflevering compleet vergeten zijn.

Meer Phoenixperson

Als laatste verwachting voor Rick and Morty seizoen 5 zien we graag wat meer van Phoenixperson. De uit de as herrezen Birdperson heeft zichzelf een toepasselijke, nieuwe naam gegeven en dat kan natuurlijk niet onopgemerkt gaan. De publiekslieveling moet dan ook wel een paar keer in het komende seizoen verschijnen.
Waarom zouden de makers het geliefde karakter anders letterlijk uit de as doen herrijzen? Momenteel zit het personage in Ricks lab uitgeschakeld te wachten tot Rick een manier heeft gevonden om hem op te knappen. Hopelijk wordt hier gewoon een complete aflevering aan gespendeerd, zodat we meer kunnen zien van het geliefde karakter.

Onze Rick and Morty seizoen 5 verwachtingen

Rick and Morty seizoen 5 gaat op 20 juni in première. Of we vanaf die dag ook nieuwe afleveringen op Netflix mogen verwachten is nog niet duidelijk. Wat verwacht jij van het nieuwe seizoen? Laat het ons weten!