Rainbow Six Siege details - Alles wat we tot nu toe weten

Article
zaterdag, 13 juni 2015 om 12:00
xgn google image
Rainbow Six Siege ligt eind dit jaar in de winkel, maar wat weten we nou eigenlijk van de game? In dit artikel zetten we alle Rainbow Six Siege details die we kennen op een rijtje.
Zeven jaar na de release van Rainbow Six Vegas 2 in 2008 komt er weer een nieuwe Rainbow Six naar onze PC's en consoles. Deze tactische FPS-games zijn gebaseerd op een boek van Tom Clancy, dat gaat over de internationale antiterreureenheid Rainbow.
Over de setting van de nieuwste game, Rainbow Six Siege, is nog niet veel bekend. Wel is de multiplayermodus al getoond. Hierin kun je met teamgenoten gijzelaars bevrijden uit huizen, die door je tegenstanders zijn gebarricadeerd.
Wij gingen daarmee uitgebreid aan de slag. Meer over de Rainbow Six Siege multiplayer kun je in onze preview vinden.
Rainbow Six Siege details

Realistische gameplay

De game lijkt zich, afgaande op de verschenen trailers, vooral te focussen op het redden van deze gijzelaars en contraterrorisme, waarbij naast vuurwapens ook gebruik gemaakt zal worden van close quarters combat (lijf-aan-lijfgevechten).
Rainbow Six Siege richt zich, net als eerdere delen, vooral op samenwerken en het zo realistisch mogelijk maken van de actie. Dat realisme hoeft absoluut niet saai te zijn: veel van de getoonde snufjes (zoals een uitrolbaar, kogelvrij scherm) zien er veelbelovend uit.
Rainbow Six Siege details

Operators

In de game neem je de rol aan van een special forces lid. In totaal kun je in Rainbow Six Siege met 21 verschillende personages (Operators genoemd) spelen. Twintig daarvan hebben unieke vaardigheden, wapens en hulpmiddelen.
Ook kun je een Recruit Operator inzetten. Deze heeft geen speciale wapens, maar kan zich beter aanpassen aan diverse situaties.
De twintig gespecialiseerde Operators kunnen onderverdeeld worden in een aanvallers- en verdedigerscategorie. Ubisoft heeft de volgende tien Operators al onthuld, de rest moet nog volgen:
  • Ash (aanvaller): gespecialiseerd in het uitschakelen van vijanden op grote afstand, kan een springlading afvuren om van veraf barricades te doorbreken.
  • Castle (verdediger): kan uitrolbare barricades van Kevlar over deur- en raamopeningen plaatsen, om zo de tegenstander te blokkeren.
  • Mute (verdediger): draagt een stoorzender bij zich, die elektrische apparatuur kan uitschakelen todat de zender vernietigd wordt.
  • Pulse (verdediger): heeft de beschikking over een hartpulsmonitor, waarmee hij de posities van zijn vijanden (zelfs door muren heen) kan bepalen.
  • Rook (verdediger): expert op het gebied van persoonlijke bescherming, plaatst een doos waar zijn teamgenoten extra bepantsering uit kunnen halen.
  • Sledge (aanvaller): letterlijk de man met de hamer; niet erg stil, maar in staat om razendsnel muren, vloeren en barricades te verwoesten.
  • Smoke (verdediger): kan gifgasprojectielen afvuren en van een afstand tot ontploffing brengen, waarmee hij zijn vijanden verwart en schade toebrengt.
  • Thatcher (aanvaller): vuurt granaten af die een EMP (electromagnetic pulse) uitzenden, waardoor elektrische apparaten tijdelijk niet meer werken.
  • Thermite (aanvaller): gebruikt een apparaat dat met gemak door verstevigde muren snijdt, uitermate geschikt om openingen in de vijandelijke verdediging te creëeren.
  • Twitch (aanvaller): deze Française bestuurt een drone die tegenstanders licht kan verwonden, elektrische schokken kan afgeven en vallen kan saboteren.
Rainbow Six Siege details

Antiterreur

Zoals eerder gezegd vormt contraterrorisme een belangrijk onderdeel van Rainbow Six Siege. De gameplay is dan ook gebaseerd op echte antiterreurorganisaties. Hierbij heeft Ubisoft overleg gepleegd met de echte organisaties die deze missies uitvoeren. De speelbare personages in het spel zijn dan ook afkomstig uit een aantal van deze organisaties.
De organisaties die zeker in het spel zitten, zijn de Russische Spetsnaz, de Britse SAS, de Duitse GSG-9, de Amerikaanse FBI en de Franse GIGN.
Rainbow Six Siege details

Mariniers

Of er ook een Nederlandse eenheid inzit, is nog niet duidelijk. Nederland staat misschien niet bekend als grootmacht op militair en contraterrorismegebied. Toch heeft ook ons kikkerlandje elitetroepen die vergelijkbaar zijn met de hierboven genoemde eenheden.
Het beste voorbeeld daarvan is de Unit Interventie Mariniers (UIM), een marine-eenheid die is gespecialiseerd in snelle antiterreurmissies, het bevrijden van gijzelaars en militaire operaties op land en zee. Met andere woorden: precies het soort werk dat je in Rainbow Six Siege doet.
Mochten ze bij Ubisoft dus nog andere speciale eenheden zoeken, dan is de UIM een goede kandidaat!
Rainbow Six Siege details

Nieuwe Rainbow Six Siege details op de E3

Ubisoft zal ongetwijfeld meer van Rainbow Six Siege laten zien tijdens de E3. Uiteraard houdt XGN al het nieuws rond de game in de gaten, de nieuwste Rainbow Six Siege details kun je vinden op onze speciale E3-pagina.

Rainbow Six Siege is vanaf 13 oktober verkrijgbaar. In de maanden tot de release kun je van ons nog meerdere previews verwachten en daarna natuurlijk het eindoordeel in de review.
Benieuwd naar Rainbow Six Siege? De game is nu alvast te pre-orderen én je kunt je inschrijven voor de gesloten beta die 24 september start!