Project CARS guide - 5 tips om te winnen

Article
maandag, 11 mei 2015 om 17:00
xgn google image
Project CARS is gemaakt door raceliefhebbers voor raceliefhebbers en is een beest van een game. Wanneer jij net als Schumacher over het parcour wilt racen, dan heb je een aantal tips nodig om het optimale uit jouw rijvaardigheden te halen. Ga rustig zitten, wees geduldig, pak je moment en scheur iedereen voorbij met behulp van deze Project CARS guide!
Als je Project CARS gekocht hebt, merk je dat het spel uit zichzelf al moeilijk genoeg is. Natuurlijk beginnen we bij de eerste tip in de Project CARS guide: zorg dat je voorop rijdt, want dan win je de race. Logisch toch? Wij helpen je verder met een aantal cruciale tips om elke race te winnen, je leest het allemaal in de Project CARS guide!

Zoek naar een geschikt tempo

Waarschijnlijk ben je vanaf moment één geneigd om vol gas door alle bochten te scheuren, maar de racelijnen zijn er niet voor niks. Autobestuurders die hun rijbewijs hebben (welke autobestuurder heeft geen rijbewijs?) weten dat er voor een bocht afgeremd moet worden, waarna de bestuurder gas kan geven om de bocht in te gaan en goed door te komen.
Je zult merken dat de auto beter reageert wanneer je de bocht uit komt als je goed gas leert geven. Een andere tip in de Project CARS guide is om een langzamere auto te pakken die meer controle heeft en deze uit te testen en te tunen. Probeert ook eens een Time Trial en activeer een Ghost om te zien hoe diegene over het parcour scheurt. Oefening baart kunst.
71387

Zoek de beste auto bij jouw stijl

Met 74 auto’s in Project CARS en een aantal andere die nog moeten komen, gaat je keuze waarschijnlijk snel uit naar de beste en mooiste auto’s. Belangrijk om te weten is dat elke auto anders reageert en neem daarbij de tijd om te leren hoe een auto aanvoelt en rijdt. Omdat er zoveel verschillende auto’s zijn is het verstandig om niet continu te wisselen tussen auto’s maar één auto eigen te maken.
Leer de auto kennen door te kijken hoe deze reageert in een bocht of wanneer je uit een bocht komt. Combineer de eerste tip uit de Project CARS guide door te kijken hoe je de beste race lijn kan volgen en voel aan hoe jouw auto reageert. Pas vervolgens wijzigingen aan die voor jou het beste aanvoelen. En wissel daarbij niet continu tussen auto’s!
71388

Banden temperatuur

In Project CARS kan werkelijk alles aangepast worden. Daardoor kan ook alles in de gaten gehouden worden. De volgende tip in de Project CARS guide is om vooral ook eens te letten op je banden temperatuur wanneer je door de bochten scheurt.
Wanneer de temperatuur in het blauw zit krijg je geen grip voor maximale prestatie. Wanneer de temperatuur in het rood zit, raken de banden oververhit en krijg je ook niet de gewenste grip en de hitte kan ervoor zorgen dat je banden opgeblazen worden.
Speel met de druk in je banden, let op hoeveel gas je geeft in een bocht en neem vooral de tijd. Want je wilt geen ongeplande pitstop maken, want dan verlies je tijd. Natuurlijk kan je de schade aan je auto ook uitzetten om een pitstop te vermijden. Of zet assists aan, waardoor je beter rijd maar minder eigen controle hebt.
71389

Neem de tijd

Geen enkele race wordt gewonnen in de eerste bocht, tenzij iedereen crasht en jij overblijft. Met dit gezegd komt de volgende conclusie: je kan de race verpesten door in de eerste ronde een grote fout te maken. Dat geldt eigenlijk voor elke ronde. Neem de tijd en bespaar je auto van eventuele schade.
Spaar je banden en eventuele schade want dit kan doorslaggevend zijn in de slot rondes. Anderen kunnen deze tips vergeten en vanaf moment één hun auto naar de sloop helpen, maar jij speelt het slimmer. Houdt alles in de gaten en neem in het begin geen onnodige risico’s.
De frustratie die bespaart kan worden als je goed de tijd neemt is het geduld waard, net als het lezen van deze Project CARS guide!
71390

Project CARS guide tips and tricks

Geen enkele race wordt gewonnen zonder enige focus. Het team staat voor klaar om je auto zo snel mogelijk verder te laten rijden en om tips te geven. De briljante stem van Top Gear’s ex-Stig Ben Collins geeft je real time informatie over de weersomstandigheden of rijvaardigheden. De afstand tussen andere racers, meer agressie op het parcour of een eventuele pit stop.
Ben Collins is misschien wel je beste vriend in het spel. Luister goed naar de beste man, want hij heeft de ervaring die jij als beginnende racelegende nog niet bezit. Wanneer het even allemaal te moeilijk wordt kun je altijd de moeilijkheidsgraad nog aanpassen om een kleine voorsprong te krijgen. Een voorsprong op het gebied van vaardigheden en niet in tijd of afstand natuurlijk.
Hebben jullie nog tips voor de volgende Project CARS guide? Of zijn jullie op zoek naar guide met tips voor een andere game? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Populair Nieuws