PlayStation Plus games november 2019 – Wat spelen we?

Article
donderdag, 31 oktober 2019 om 10:34
xgn google image
Sony trapt november af met twee ontzetten toffe games die geheel in de sfeer van de duistere dagen zijn. Deze maand trekken we ons zwaard in Nioh en mogen we vluchten voor hordes doorgedraaide wezens in Outlast 2.

Nioh

De eerste game die je in november voor je kiezen krijgt, zorgt voor de nodige laag zweet op je voorhoofd. Nioh is namelijk de Dark Souls-achtige game van Team Ninja. Deze game neemt je mee naar een door oorlog verscheurd Japan en laat je in de huid van de blonde strijder William kruipen. Hier moet je in complexe levels je weg zoeken, met als doel je guardian spirit terug te halen. Deze is namelijk gestolen door een Yokai (een demoon) die zich schuil houdt in het verwoeste land. Tijdens je zoektocht kom je oog in oog te staan met allerlei andere demonen, ondoden en andere samurai die jou het liefste met de grond gelijk maken.
Met alleen je zwaardvechtkunst, je Ki en je intuïtie zul je deze genadeloze vijanden de baas moeten zijn en proberen zonder kleerscheuren uit de strijd te komen. Dat laatste mag je letterlijk nemen, want Nioh is een game die iedere fout afstraft met een Game Over scherm. Gelukkig is Nioh voorzien van een uitgebreide skill tree waardoor je telkens sterker kunt worden. De game is door ons beloond met een dikke 9.2 in de Nioh Review.
outlast 2f1572507431

Outlast 2

Als je survival horror games tof vindt, moet je de volgende game absoluut gaan spelen komende maand. Outlast 2 draait namelijk in zijn geheel om het in leven blijven. In Outlast 2 ben je onderzoeksjournalist Blake Langermann die samen met zijn vrouw op zoek is naar de ware toedracht van een moord. Al snel gaat je onderzoek mis en word je gescheiden van je vrouw. Op dat moment begint niet alleen je zoektocht naar je wederhelft, maar ook een geschift avontuur dat je dagenlange rillingen zal geven.
Tijdens je zoektocht kom je al snel in aanraking met een sekte die zich voorbereidt op het einde van de wereld. Daarnaast maak je kennis met de vriendelijke en minder vriendelijke mensen die uit de sekte zijn gezet. Het is tijd om de keuze te maken: vechten voor je leven of met de staart tussen de benen achter de bank te kruipen. Eigenlijk is het niet echt een keuze die Outlast 2 je geeft want geloof ons maar, in deze game zul je het allebei doen.

PlayStation Plus games november 2019 – Angst alom

Sony heeft met Nioh en Outlast 2 vanaf aanstaande dinsdag een tweetal ijzersterke PlayStation Plus games voor november klaar staan. Deze games vervangen The Last of Us: Remastered en MLB The Show 19 die in oktober gratis te spelen waren. De PS Plus games voor oktober zijn nog tot dinsdag te downloaden.