Ontdek de omgevingen van Horizon Forbidden West

Article
donderdag, 24 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west tremortusk attack omgevingenf1645055155
Net als het origineel bevat ook Horizon Forbidden West een gigantische open wereld met allerlei verschillende omgevingen. Van ijzige bergen tot tropische stranden, het is allemaal te ontdekken in de game. Ga met ons mee op tour door de Forbidden West!

Meer dan genoeg te doen

Naast het hoofdverhaal heeft Horizon Forbidden West nog veel meer moois voor je als speler in petto. De game biedt een nog diversere open wereld dan het origineel en daardoor zijn er talloze verschillende omgevingen te verkennen. Wij laten je graag zien welke omgevingen in Horizon Forbidden West jij tijdens jouw avontuur allemaal doorkruist.
Maar voor we de tour beginnen, is het goed om kort te vermelden welke activiteiten je tijdens je verkenningstochten mee kunt maken. Forbidden West moedigt enorm aan om van het bestaande pad af te wijken. Er is in ieder geval meer dan genoeg te doen. Deze lijst met extra activiteiten kun je in ieder geval verwachten tijdens het spelen van de game:
horizon forbidden west omgevingen the dauntf1645056397

The Daunt

Met die info in het achterhoofd is het tijd om de tour te starten. Je begint je avontuur in The Daunt, een vallei aan de rand van de Forbidden West. Op Dit boomrijke landschap is het ideale trainingsgebied voor Aloy. Zo vind je er een heleboel kleinere machines om tegen te vechten, zoals de Chargers en Burrowers.
Verder zijn er twee kleine dorpjes waar je nieuwe gear kunt inslaan en lokale inwoners kunt leren kennen. Vergeet ook zeker niet de rotswanden en de mijnen te verkennen, want ook daar liggen genoeg toffe items om te verzamelen. Deze vredige vallei biedt je een eerste kijkje in de open wereld van Horizon Forbidden West en meteen gooit de game je een prachtige omgeving in.
horizon forbidden west omgevingen plainsongf1645056734

Plainsong

Net veel verder stuit je al snel op een nieuwe stam: de Utaru. Zij hebben hun toevlucht gevonden op een oud militair terrein vol met satellietschotels. Logischerwijs worden die nu niet meer gebruikt en dienen ze nu puur als decoratie langs de vele landbouwvelden van de stam.
Het hoogtepunt van een bezoek aan de stam is wel hun uitvalsbasis Plainsong. Dit elegante bouwwerk is prachtig en elegant vormgegeven en laat goed zien dat de Utaru dicht bij de natuur staan. Het is tevens een goede plek om wat nieuwe mechanische vrienden te maken. Zo lopen onder andere de Clawstrider en Grazer in het gebied rond.
horizon forbidden west omgevingen tenakth sky clanf1645057350

The Bulwark

The Forbidden West wordt voor een groot deel geregeerd door de Tenakth clan. Deze clan heeft verschillende stammen verspreid over het land en zonder twijfel de hoogst liggende basis is die van de Sky Clan. The Bulwark is hun thuisbasis en zit verstopt hoog in de bergen. De groene landen worden dus ingeruild voor rosten en sneeuw.
Maar niet alleen de omgeving wordt ruiger, want ook de monsters die je hier tegen komt zijn een flinke kluif groter. Zo lopen er Shell-Walkers, de krabben uit het origineel, rond in de besneeuwde weides rondom de basis. Misschien nog wel gevaarlijker is de Tremortusk. Deze robot-mammoeten walsen zonder pardon over je heen. Verken deze bergachtige omgevingen daarom voorzichtig!
horizon forbidden west the stillsandsf1645057925

The Stillsands

Gelukkig is het niet in de hele Forbidden West zo koud. Integendeel zelfs, want wie met Aloy een stuk verder reist, stuit al snel op de zanderige woestijn die The Stillsands wordt genoemd. Onder alle droogte ligt een bekende stad uit het verleden verstopt die erom vraagt om verder ontdekt te worden.
Dat een woestijn enorm levendig kan zijn, bevestigt Horizon Forbidden West. De omgevingen van The Stillsands zitten vol ruïnes, je vindt er de Tenakth Desert Clan én er zijn mechanische beesten om mee te stoeien. Een Bristleback is misschien zo verslagen, maar zie maar eens een gevecht met een gigantische Slitherfang te overleven. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Daarnaast zijn er een heleboel vijandelijke Rebel Outposts in de woestijn van The Stillsands te vinden. Het lijkt me duidelijk waar de agressieve spelers onder ons hun ei kwijt kunnen.
horizon forbidden west omgevingen the long coastf1645058035

The Long Coast

Hoe westelijker je gaat, hoe tropischer de omgevingen van Horizon Forbidden West lijken te worden. Dat is in ieder geval wat The Long Coast suggereert, want dit tropische woud is een hele sprong van de droogte van de woestijn. In het dichtbegroeide woud zit de derde clan van de Tenakth verstopt: de Lowland Clan.
In hun uitvalsbasis Thornmarsh kun je nieuwe gear scoren of de strijd aangaan in de Melee Pit. Daarnaast bieden de bossen van The Long Coast een reeks aan ruïnes die een heleboel oude schatten voor je verbergen. Het loont dus zeker om hier wat secuurder op zoektocht te gaan.
Maar geen enkel gebied is helemaal veilig en ook hier moet je op je hoede blijven voor mechanisch geweld. De vele Bellowbacks in het gebied kunnen het je flink lastig maken en ook de Behemoths en Fireclaws zijn geen kleine tegenstanders. Het is daarom aan te raden om Aloy eerst wat te levelen voor je The Long Coast een bezoekje brengt.
horizon forbidden west landfallf1645058107

Landfall

En datzelfde geldt voor de laatste plek van de lijst met omgevingen van Horizon Forbidden West. Landfall is een van de laatste plekken die je in de game ontdekt en met goede reden. Deze overstroomde ruïnes van wat ooit San Francisco zitten namelijk volgestouwd met een aantal van de sterkste vijanden uit de game.
Zo vliegen er gigantische Stormbirds langs de ingestorte gebouwen, op zoek naar hun prooi. Ben je eenmaal gezien, dan kom je niet zomaar van deze gigavogel af. Pas dus goed op. Toch is de Stormbird niet de grootste dreiging in Landfall. Die eer gaat naar het grote broertje van de Thunderjaw uit Horizon Zero Dawn: de Slaughterspine.

Alle Horizon Forbidden West omgevingen op een rijtje

Naast dat de tropische vergezichten een lust voor het oog zijn, zitten er ook een heleboel geheimen in het gebied verstopt. Zoveel, dat we hier de lijn trekken en je aansporen om de game zelf lekker op te pakken. De omgevingen in Horizon Forbidden West zijn, zoals je kunt zien, enorm divers. Tijd dus om je spreekwoordelijke koffer in te pakken en te beginnen aan je trektocht!