NBA 2K15 vs FIFA 15 - de ultieme vergelijking

Article
zondag, 01 maart 2015 om 10:16
xgn google image
Basketbal en voetbal, waarschijnlijk de twee bekendste sporten over de hele wereld. Vorig jaar kwamen er voor deze sporten twee grote titels uit: FIFA 15 en NBA 2K15. Maar welke is de beste van de twee? Wij hebben ze vergeleken op vier verschillende punten en daaruit is een conclusie gekomen die je leven een stuk zal verhelderen.
We hebben FIFA 15 en NBA 2K15 vergeleken op vier punten (die tevens gamemodi zijn): MyCareer, MyGM, MyTeam, The Park voor NBA 2K15 en voor FIFA 15 zijn dat respectievelijk Mijn Carrière, Carrière-modus, FIFA Ultimate Team en Pro Clubs. Let the games begin!
Courtois met een wereldredding

MyCareer (NBA 2K15) vs Mijn Carrière (FIFA 15)

De NBA 2K serie wordt al jaren geroemd om zijn sublieme MyCareer. Zoals je hebt kunnen lezen in onze recensie, was NBA 2K15 daar geen uitzondering op. Het ultieme doel van de MyCareer is, om na vele jaren in de NBA te hebben gespeeld, te worden verkozen tot de Naismith Memorial Hall Of Fame.
De MyCareer is in NBA 2K15 heel veelzijdig, zowel tijdens als na de wedstrijden. Zo zul je geregeld praten met je teamgenoten, met je trainers, met de pers, met je sponsoren en met je coaches. Ook is de gameplay beter dan ooit en zul je je nooit vervelen in de game.
Als je de Mijn Carrière uit FIFA 15 hiermee vergelijkt, kom je van de koude kermis terug. Oké, de basis is er wel, maar verder ontbreekt het aan alles. Je hebt niet de mogelijkheid om met je teamgenoten, je trainers, de pers, je sponsoren en je coaches te praten. Het enige wat overeenkomt met NBA 2K15 is de gameplay, die even goed is, maar verder is de MyCareer een stuk beter dan de Mijn Carrière.
Steph Curry for 3!

MyGM (NBA 2K15) vs Carrière-modus (FIFA 15)

De MyGM in NBA 2K15 is toch het lelijke eendje onder de modi uit de game. Waar er veel aandacht naar The Park, MyCareer en MyTeam uit gaat, is de MyGM achtergebleven qua publiciteit en de hoeveelheid mensen die het spelen. Dat neemt niet weg dat de MyGM nog steeds ontzettend uitgebreid en goed is. Je hebt het altijd druk met het reilen en zeilen van een NBA-team en zult dus nooit een moment van rust kennen.
De Carrière-modus is de op één-na-grootste game-modus uit FIFA 15. Het wordt erg veel gespeeld en de kwaliteit is erg goed. Op dit gebied zwicht NBA 2K15 voor FIFA 15, omdat EA wél veel aandacht geeft aan de spelers van de Mijn Carrière-modus. Tevens krijg je bij FIFA 15 echt het gevoel alsof je de baas bent van je team, terwijl dat in NBA 2K15 veel minder het geval is. Op dit punt moet 2K nog heel wat verbeteren wil het EA evenaren of verbeteren.
Leo Messi!

MyTeam (NBA 2K15) vs FIFA Ultimate Team (FIFA 15)

MyTeam is, op MyCareer na, de meest gespeelde modus in NBA 2K15. Het doel is om vanaf seed eight je omhoog te werken naar seed one en om vervolgens de play-offs te halen en te winnen. Als je dit hebt voltooid, wachten er slechts wedstrijden tegen de computer en het openen van pakketjes. Want dat is de grote drijfveer van zowel MyTeam als FIFA Ultimate Team: het openen van pakketjes en om uit die pakketjes, met een beetje geluk, een goede speler te krijgen.
FIFA Ultimate Team is in principe hetzelfde als MyTeam, ware het niet dat FIFA Ultimate Team uitgebreider en uitdagender is. Waar je in MyTeam slechts +/- 100 wedstrijden online kunt spelen voordat je de modus hebt uitgespeeld, kun je in FIFA Ultimate Team eeuwig doorgaan met spelen. Dit doet FIFA Ultimate Team veel goeds, omdat je altijd de honger hebt om meer wedstrijden te spelen.
Tevens is het feit dat je, als je eenmaal bent opgestart in FIFA Ultimate Team, niet meteen in het diepe wordt gegooid erg fijn. Waar je in MyTeam de kans hebt om meteen een paar goede spelers tegen te komen in andersmans team, is die kans in FIFA Ultimate Team veel kleiner omdat iedereen met hetzelfde starterspakket begint.
Posterizing dunk bij Lebron James on Shabazz Napier

The Park (NBA 2K15) vs Pro Clubs (FIFA 15)

Het idee van The Park is dat je online met vrienden het tegen elkaar opneemt met elkaars speler uit de MyCareer. Het concept is fantastisch bedacht en de uitvoering is erg goed gedaan door 2K. Je hebt inThe Park drie fracties om bij te horen: Sunset Beach, Old Town en Rivet City.
Het idee van die fractie is om Op Rivals Day, een weekend waarin de drie fracties tegen elkaar basketballen, de beste te worden en om zo verscheidene perks voor spelers van de winnende fractie te ontgrendelen.
Pro Clubs heeft niets van dat al. Het doel van Pro Clubs is om met je vrienden een eigen speler te creëren en om die te verbeteren naar een superster. Dit doe je door veel wedstrijden online te spelen, waardoor je de waardering van je speler opkrikt.
Helaas is Pro Clubs niet zo boeiend en competitief als The Park, en daardoor is de hele modus er een beetje voor de lol. Toch is dit na Mijn Carrière en FIFA Ultimate Team de meest gespeelde modus uit FIFA 15. Desalniettemin is The Park leuker, boeiender en uitdagender dan Pro Clubs en is NBA 2K15 op dit punt beter dan FIFA 15.
Timmy Howard strikes again

NBA 2K15 vs FIFA 15 - de conclusie

Al met al kent zowel NBA 2K15 als FIFA 15 zijn sterke punten, en is er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. FIFA 15 blinkt uit in Ultimate Team en de Carrière-modus, en NBA 2K15 is uitstekend in de MyCareer en The Park. Voor degenen die toch twijfelen of ze NBA 2K15 of FIFA 15 willen spelen, bedenk dan of je liever basketbalt of voetbalt.
Als je die keuze hebt gemaakt is het simpel om er één te kiezen. Je kunt natuurlijk ook afgaan op de mening van XGN, want in onze recensies kregen NBA 2K15 en FIFA 15 respectievelijk een 9.3 en een 8.5. Game on!

Populair Nieuws