Geweld in video games - De meest gewelddadige momenten

Article
door Anoniem
vrijdag, 27 februari 2015 om 12:38
xgn google image
Games zijn gewelddadig, daarom vinden de meeste mensen games zo leuk. Gewoon dingen doen, die je in het echt niet kan/mag doen. Sommige games zijn een stuk gewelddadiger dan andere. Daarom hier een lijstje met de meest gewelddadige momenten in games. Want ja, er zit flink wat geweld in video games.

Mad World - Excecutions

Mad World is misschien een titel die niet iedereen kent, maar de mensen die hem gespeeld hebben, zullen de game niet zo snel vergeten. De game had een hele unieke stijl, Mad World had namelijk maar drie kleuren: Zwart, wit en rood (bloed).
In Mad World heb je een aantal zwaar gewelddadige eindmoves, oftewel excecutions. In Mad World zijn deze heerlijk grof. In combinatie met je moves die jij op je Wii uitvoert, voelt het spel nog veel harder aan.
Je hakt hoofden er zonder moeite af. Mad World kan dus niet ontbreken in deze special over geweld in video games.
67672

Gear of War 3 - Excecutions

Gears of War 3 heeft in de multiplayer ook flinke executions. Je maakt je tegenstander op gruwelijke wijze af en krijgt daar alleen maar meer XP voor. Hoe mooi is dat? De excecuties waren zo hard, Gears of War 3 verdient een plek in deze special.
Vol met je kettingzaag in je tegenstander hakken, iemand zijn hoofd kapot slaan met je wapen, het kan gewoon in Gears of War. Dat allemaal terwijl het bloed op je beeldscherm spat. Gears of War 3 is niet zonder reden zo succesvol geworden, de game was naast al dat geweld ook nog eens heel goed.
67673

Mortal Kombat - Kano Fatality

Mortal Kombat moet in het lijstje met de meest gewelddadige momenten in games. Vooral de laatste Mortal Kombat met de x-ray vision laat zien hoe hard de faftality’s van Mortal Kombat zijn. Schedels die breken, hoofden die afgehakt worden, niks is te gek in Mortal Kombat.
Vooral Kano kan er wat van in Mortal Kombat. Kano wint de prijs voor de meest harde fatality en daarom is dat ook echt meteen van de grofste scenes in games. Alleen Kano verdient al een plekje in de meest gewelddadige momenten in games.
67674

Dead Space 2 - Eye Poke Machine

De eerste keer dat je deze scene speelt, schieten de rillingen op je rug. De kans dat deze scene goed afloopt is namelijk volledig afhankelijk van jou. Bij veel mensen ging het ook mis en dat resulteert in een niet al te fijne scene.
In de bovenste video zie je beide scenes, dus waar het wel en niet goed gaat. De scene waar het wel in goed bezorgt al pijn in de ogen, moet je nagaan de scene daarna, waarin het niet goed gaat. Kijken is op eigen risico.
67675

God of War 3: Helios / hermes boss fight

God of War 3 mag natuurlijk niet ontbreken in de meest gewelddadige momenten in games. De hoeveelheid kritiek dat die game over zich heen heeft gekregen om alleen al de Helios scene is niet normaal. God of War 3 krijgt ook twee scenes in deze special, de Helios en Hermes boss fight.
De Helios boss fight stelt eigenlijk niet zoveel voor, je maakt Helios alleen op een hele gewelddadige manier af. Je trekt letterlijk zijn hoofd van zijn romp. Het grote nadeel (of voordeel) van God of War 3 is dat het er ontzettend goed uit ziet. Helios’ hoofd wordt gedetailleerd afgetrokken door Kratos.
Hermes wordt in God of War 3 ook flink afgemaakt door Kratos. Daarom verdient deze ook een speciale plek in de meest gewelddadige momenten in games.
Helios heeft enorm snelle schoenen en Kratos wilt ze graag hebben, Kratos neemt de schoenen dan echt op zijn unieke manier in. Eerst hak je het ene been van Hermes af, daarna de ander. Dit wordt bizar gedetailleerd in beeld gebracht, je ziet de botten uit Hermes zijn benen steken.

Helios zijn onthoofding

Kijken vanaf 6:00

Hermes zijn laatste minuten

Kijken vanaf 7:50
67676

Bonus: Sniper Elite - Schot in de ballen

Hier gaan wij geen woorden aan vuil maken. Zie bovenste video.