Dit zijn de gemiste kansen op gamescom 2015

Article
donderdag, 13 augustus 2015 om 12:24
xgn google image
We kunnen wel zeggen dat gamescom dit jaar ijzersterk was. Zo werd Mafia III onthuld, kregen we te horen wanneer Battleborn verkrijgbaar is en werden we verrast door World of Warcraft: Legion en Halo Wars 2. Maar sommige games en apparaten schitterden door afwezigheid. Dit zijn de gemiste kansen op gamescom 2015!
Gamescom is natuurlijk geen E3, dus je kunt moeilijk verwachten dat er iedere dag een grote nieuwe game wordt onthuld. Desondanks mogen we absoluut niet klagen: de line-up in Keulen was prima en we hebben veel nieuwe informatie gekregen. Toch hoopten we in sommige gevallen wat meer te horen dan we uiteindelijk deden.
Stiekem hopen gamers natuurlijk op een verrassing tijdens een evenement als gamescom. Die hoop is niet altijd zonder reden: soms doet een ontwikkelaar of uitgever opvallend geheimzinnig, waardoor de indruk wordt gewekt dat er een grote aankondiging op handen is. De volgende aankondigingen kwamen er helaas niet.

No Man’s Sky

Deze indie game is uitgegroeid tot een indrukwekkend spel waar veel mensen naar uitkijken, maar was in geen velden of wegen te bekennen. Jammer, want No Man’s Sky maakte veel indruk op de E3 en Hello Games, de ontwikkelaar achter de game, is nota bene gevestigd in Engeland. Keulen was dus niet zo ver weg.
We kunnen dan ook alleen maar raden waarom No Man’s Sky niet op gamescom te zien was. Mogelijk wilde Hello Games zich volledig richten op de ontwikkeling van het spel. De game heeft geen gebrek aan media-aandacht, dus wat dat betreft kon de studio het zich wel veroorloven om gamescom over te slaan.
Zonde, want we hadden No Man’s Sky maar wat graag uitgeprobeerd. Wellicht horen we in oktober meer tijdens Paris Games Week.
76995

Titanfall 2

EA speelde het tijdens de E3 behoorlijk op safe, dus gamescom leek een prima plek voor een spectaculaire onthulling. Titanfall 2 zou zich daar prima voor hebben geleend: het is immers al langer bekend dat de game in ontwikkeling is en fans van de eerste Titanfall zijn dan ook erg benieuwd naar het vervolg.
Maar in de Koelnmesse werd met geen woord gerept over de shooter, waarin spelers gebruik kunnen maken van huizenhoge mechs om elkaar te bestrijden. Gelukkig kwamen shooterfans nog enigszins aan hun trekken dankzij Star Wars: Battlefront, maar in kolossale robots vechten heeft toch iets bijzonders.
Het was daarom erg jammer dat Titanfall 2 niet te zien was tijdens EA’s persconferentie.
76996

Geen PlayStation Vita

Sony toonde lef met de PlayStation Portable (PSP) en later de PlayStation Vita. Met de handhelds probeerde het bedrijf voet aan de grond te krijgen op een markt die al jarenlang door Nintendo gedomineerd werd. De laatste jaren lijkt Sony alleen steeds minder vertrouwen te hebben in handheldgames.
Dat vermoeden werd versterkt op gamescom, waar bezoekers van de Sony-booth nergens een Vita zagen om games op te spelen. Boze tongen beweren dat Sony de Vita heeft doodverklaard. Zo ver willen we (nog) niet gaan, al moeten we toegeven dat de toekomst van de handheld er niet bepaald rooskleurig uitziet.
Wel hebben een aantal indie ontwikkelaars nog altijd vertrouwen in de Vita.
76997

Gears of War 4

Aan het begin van Microsofts persconferentie in Keulen was Marcus Fenix al even te zien en ook Gears of War: Ultimate Edition kwam aan bod, maar het langverwachte vijfde deel van de Gears of War-franchise maakte geen opwachting. We zullen dus nog even moeten wachten op meer informatie over de game.
Dat Gears of War 4 niet te zien was in Keulen, is ook wel logisch: de game werd pas tijdens de afgelopen E3 aangekondigd en is dus nog volop in ontwikkeling. Toch hadden we graag iets meer over het spel gehoord: aangezien dit een direct vervolg op Gears of War 3 lijkt te worden, zijn we erg benieuwd naar het verhaal.
76998

Mass Effect: Andromeda

Ook een titel waarmee EA flink wat stof had kunnen doen opwaaien, maar die uiteindelijk nergens te bekennen was. Hoewel er dankzij games als Mirror’s Edge Catalyst en Need for Speed geen gebrek aan actie was tijdens EA’s persconferentie, keken Mass Effect-fans reikhalzend uit naar een presentatie van Andromeda.
Aangezien EA behoorlijk stil was in de aanloop naar gamescom, bestond er een vermoeden dat de uitgever iets onverwachts zou laten zien. Wat dat betreft lag de nieuwe Mass Effect voor de hand: het was al jaren bekend dat de game er zou komen en op de E3 werd de officiële aankondigingstrailer getoond.
Toch besloot EA de game niet in de Koelnmesse te laten zien, wat volgens ons een enorme gemiste kans is. Welke niet-getoonde games hadden jullie graag op gamescom willen zien? Vertel het ons in de reacties!