Waarom Gal Gadot als Wonder Woman de ideale actrice is

Article
maandag, 08 mei 2017 om 17:25
xgn google image
Op het moment dat er een geliefd stripboekkarakter vertaald wordt naar een echt karakter, moet de gekozen persoon aan alle eisen voldoen van de fans. Niet alleen de fans van Wonder Woman moeten tevreden gehouden worden, maar ook de visie van het karakter moet goed geuit worden. Zo is Gal Gadot als Wonder Woman de beste kandidate voor deze rol.
Van alle vrouwen die gecast zijn voor de film Wonder Woman en het gelijknamige karakter komt Gal Gadot als meest perfecte karakter keuze naar voren. Niet alleen vanwege haar acteerprestaties, maar ook haar uiterlijk. Ze ziet er nagenoeg hetzelfde uit als Wonder Woman in de strips. Beide vrouwen hebben lang donkerbruin haar en het gezicht van beide dames komen overeen.

Overeenkomsten met Wonder Woman in de stripboeken

Naast de duidelijke uiterlijke overeenkomsten heeft Gal Gadot ook de juiste training gevolgd. Ze diende op haar twintigste twee jaar in het Israëlische defensieleger. Tijdens haar tijd als soldate was ze een van de weinige die de drie-maand durende bootcamp training van het Israëlische leger doorstond.
Daarnaast is Gal Gadot als Wonder Woman ook een inspiratiebron voor niet alleen dames, maar voor iedereen die haar ziet als een archetype die als lid van de Justice League er alles aandoet om de vrede ter wereld te behouden. Dit heeft ze zelf erover te melden:
111060 1

Zij is het beste karakter uit de film Batman vs. Superman

Let op: het volgende deel bevat spoilers voor de film Batman vs Superman.
De film Batman vs. Superman werd gekenmerkt door een aantal goede en minder goede stukken waardoor de film minder goed scoorde dan verwacht. Het cijfer van de film is namelijk een 6,7 op IMDb en wij hebben in onze review de film een 6 gegeven.
Nagenoeg aan het einde van de film komt Gal Gadot als Wonder Woman naar voren nadat Batman en Superman hun verschillen na hevige confrontaties opzij hebben gezet en Martha Kent gered hebben. Dan moeten ze de aarde verdedigen tegen een Kryptonian monster die sterker wordt na iedere aanval op hem.
In het gevecht gebruikt Wonder Woman haar vaardigheden om de Doomsday laserstraal te blokkeren met haar onvernietigbare armbanden. Deze betoverende actie was het succesmoment van de film waarbij de kijker beloond wordt met een sprankel hoop, aangezien het Kryptionian monster niet alleen door de mannelijke superhelden verslagen kan worden, maar Wonder Woman hierbij onmisbaar is.
Deze scene is zo krachtig en goed uitgewerkt dat het andere scènes in de film ver achter zich laat. Zoals het eigenlijke gevecht van Superman tegen Batman, dat weer een ander persoon Batman speelt en dat Bruce Wayne niet in het Wayne Manor woont maar in het Wayne Lake House.
111061

De nieuwe outfit

Net als in het echte leven verandert de outfit van Wonder Woman met de mode mee. De veranderingen die in de afgelopen jaren doorgevoerd in de outfit van Wonder Woman zijn voornamelijk subtiel. Ondanks Wonder Woman er in de afgelopen decennia anders uitziet, je kunt altijd aan de outfit zijn dat het van Wonder Woman is.
Gal Gadot als Wonder Woman - Outfits
Bij de introductie van Wonder Woman had ze een rok aan en een paar rode laarzen met hoge hielen. Oorspronkelijk waren de bedenkers van plan om haar met sandalen te laten vechten, maar wegens praktische redenen werd dit weggelaten. Naast de terugkomende kleuren rood en blauw van de Amerikaanse vlag heeft Wonder Woman ook een tiara op. Deze tiara staat symbool voor haar royale status.
Deze elementen komen ook terug in de nieuwe outfit van Gal Gadot die nu Wonder Woman speelt. Haar outfit bestaat nu uit een donkerblauwe leren rok en een okerrode top met bruine leren banden. Tevens draagt ze als vanouds een lasso en een schild.
111062 1

Haar eerdere rollen als power vrouw

In het verleden heeft Gal Gadot vaker rollen gespeeld van een power vrouw. In de Fast & Furious serie speelt ze de rol van Gisele. Haar debuut was in de film Fast Five waarbij ze als Gisele de rol van gevaarlijke motorchick vervult.
Met haar uitstekende rijskills is ze de ideale vrouw om Domimic Toretto en zijn crew te helpen met een gigantische diefstal van een kluis waarin al het geld zit van een gevaarlijke drugscrimineel. De crew van Dom is van plan om met dit geld hun vrijheid te kopen.
Gal Gadot als Wonder Woman - Crew Fast Five
Gedurende de film laat Gal als Gisele zien waartoe aantrekkelijke vrouwen in een bikini in staat zijn met haar citaat dat het een vrouwentaak is om de handafdruk van de drugsbaron te bemachtigen. Deze handafdruk is nodig om het bio-metrische slot van de kluis open te maken.
Naast haar acteerwerk voor de Fast & Furious serie heeft Gal Gadot ook geacteerd in de film ‘Keeping Up with Joneses’. In deze actie comedy vertolkt ze de rol van Natalie Jones, een spionne die werkt voor de Amerikaanse overheid. Alhoewel ze werkt in de spionage industrie lukt het haar en haar echtgenoot niet om hun werk geheim te houden voor hun buren.
111063

Gal Gadot als Wonder Woman; ze is zelf ook fan van dit karakter

Als het sterke karakter Wonder Woman heeft Gal Gadot zelf veel fans gekregen, die niet alleen van haar fan zijn maar ook van Wonder Woman. Op haar Instagram kanaal heeft Gal een foto gedeeld van een van haar leukste fans de kat 'Ellie the Cat'.
Naast het delen van haar fanfoto's, deelt ze ook regelmatig foto's van haar acteerwerk als Wonder Woman. Ze is zelf zes jaar geleden in aanraking gekomen met dit karakter in een fotoshoot. Door deze shoot is ze een groot fan geworden van Wonder Woman. En ze is er op trots op dat ze deze rol mag vertolken.
We kunnen Gal Gadot als Wonder Woman vanaf 15 juni in de Nederlandse bioscopen zien. Naast Gadot spelen ook Robin Wright en Chris Pine mee in de film. Wonder Woman wordt door de regisseuse Patty Jenkins gemaakt.