Firstlook 2014 - Ervaringen van XGN leden

Article
zondag, 12 oktober 2014 om 14:10
xgn google image
Firstlook 2014 is nog altijd in volle gang. Gister waren er al duizenden gamers aanwezig om te genieten van de nieuwste games. Zij deelden hun ervaring op XGN.
Verschillende XGN leden reisden dit jaar af naar de Jaarbeurs Utrecht om aanwezig te zijn bij Firstlook, het grootste game-evenement van de Benelux.
Natuurlijk was XGN er zelf ook bij. Rox maakte een prachtige reportage die je nog eens kunt terugkijken. Hierin zie je welke games er speelbaar zijn, wat wij precies op de beurs doen en komt XGN lid Chris Boers langs om zijn ervaring te delen.
Maar er waren meer leden aanwezig. Zij plaatsten hun ervaring op het forum. Hieronder een greep uit de verhalen.
Drukte op Firstlook

Drukte op Firstlook

Wat iedereen vooral opviel was de drukte. Al meteen bij de ingang stonden er gigantische rijen. Doedelmax stond een flinke tijd in de rij, ondanks zijn Early Access ticket. De reden? Hij had de speciale ingang gemist. Na een tijdje ging hij op onderzoek uit: "Na geen minuut vooruit gelopen te hebben zag ik ze, de grote stalen deuren naar het Walhalla voor nerds (joke!). Met daarop keurig aangeven: Early Acces. Na keihard te hebben gefacepalmd stonden Vince en ik eindelijk binnen."
De drukte viel ook svenysven op. "Er stonden wel overal hele lange rijen (maar dat kun je verwachten). Vooral bij Nintendo was het wachten lang en leek het alsof je niet vooruit ging, man wat chaotisch was het daar. Alles en iedereen liep door elkaar heen en ze hadden te weinig demo pods staan," zo laat hij weten.
Natuurlijk waren er tal van games aanwezig. Wat dacht je van The Crew, Evolve, Forza Horizon 2 en Assassin's Creed Unity. Die laatste was misschien wel de meest populaire game van de show en daarom kwam niet iedeen aan de beurt. Tiwaz moest de game helaas overslaan: "Wilde heel graag Unity spelen maar vond de rij steeds net iets te lang."
Gamen op Firstlook

Voordringen met VIP-tickets

Sommigen hadden geluk en konden de rijen overslaan met onze VIP-tickets. Chris Boers was één van die winnaars en maakte er flink gebruik van. "Firstlook was erg leuk, en vooral met die VIP tickets. The Crew kunnen spelen, dat wordt echt een heel interessante game."
Bij Evolve sloeg hij ook de rij over en ging hij meteen aan de slag: "En natuurlijk de twee uur lange rij bij Evolve kunnen skippen! Game was erg mooi, hoewel het monster echt wel overpowered is, zelfs met vier hunters."
Gelukkig konden velen dus evengoed heel veel games spelen, ondanks de drukte die bij elke gamebeurs komt kijken.
Firstlook en cosplay

Genieten van indiegames

Naast de grote games waren er namelijk ook flink wat indiegames aanwezig. Daar genoot Doedelmax eigenlijk het meest van: "Merkwaardig genoeg vond ik de indiegames het meest vermakelijke, ik heb echt leuke en nieuwe concepten gezien waar ik zeker voor naar uit ga kijken als ze eenmaal op de markt zijn. De grote blockbusters vond ik maar meh, weinig innovatief. Het voelde allemaal erg aan als de games die ik thuis heb liggen."
Ben jij op Firstlook geweest? Laat ons weten wat je ervan vond op het forum of in de reacties!

Populair Nieuws

Laatste Reacties