FIFA 16 Player Career - Jouw weg naar eeuwige glorie

Article
vrijdag, 25 september 2015 om 15:49
xgn google image
FIFA 16 heeft twee carrièremogelijkheden. Eén waarbij met het hele team gespeeld kan worden en één waarin je jezelf als speler kan ontwikkelen. De FIFA 16 player career biedt in FIFA 16 weer nieuwe mogelijkheden zodat jouw droom om een topvoetballer te worden toch een beetje kan worden waargemaakt. In deze special besteed XGN aandacht aan de Player career.
FIFA 16 kent een behoorlijk aantal nieuwe features. Een aantal van deze features komen ook naar voren in de nieuwe FIFA 16 player career.

Nieuwe features

In de speler carrière van FIFA 16 zijn een aantal nieuwe features die ook in de normale coach spelmodus zitten. Zo kun je de speler nu individueel trainen door oefeningen te doen op dagen dat je geen wedstrijd hebt. Ook zijn er voor het seizoen begint oefentoernooien waar je club aan meedoet. In tegenstelling tot de coach carrière kan je niet zelf kiezen welk toernooi dit is.

79043

Het aanmaken van je FIFA 16 player career

Bij het begin van je carrière heb je de keuze om te spelen met een al bestaande speler of een eigen speler aan te maken. Natuurlijk is het leuk om te kijken of je van Memphis Depay de nieuwe Lionel Messi kan maken, maar de meeste spelers kiezen er in de modus toch voor een eigen speler te creëren.
In het menu waarbij je je speler kan maken zit de optie een gameface toe te voegen. Dit is een absolute aanrader! Op de website van EAsports is dit redelijk makkelijk te doen en het voegt zoveel toe aan de game ervaring.
Opeens zie je je eigen gezicht tussen alle bekende namen op het veld spelen. De emoties en acties van je speler krijgen zo wat extra leven en wanneer je in het maken van de gameface een beetje moeite stopt kan je hem behoorlijk goed laten lijken.
79044

De weg naar de top

Wanneer je speler is aangemaakt, kun je beginnen met jouw weg naar de top. Je kan er natuurlijk voor kiezen om gelijk bij een club als Barcelona of Real Madrid te spelen maar er is een grote kans dat je dan gewoon wordt uitgeleend door je club.
In de één-speler carrière beschik je namelijk niet over een volledig vrije wil. Waar je bij de coach carrière zelf bepaalt wie er speelt en verkocht of uitgeleend wordt gebeurd dit in de één speler carrière door jouw coach. De coach bepaalt of je speelt en ook of je verhuurd wordt.
Het is daarom aan te raden dat je begint bij een wat lager team. Je speler start met een gemiddelde tussen de 65 en 68 dus een Eredivisie team is uitstekend geschikt om je eerste minuten in het betaalde voetbal te maken. Mocht je nou gelijk zeker willen zijn van een basisplaats dan zijn clubs in de tweede divisie van Engeland en andere lagere competities daarvoor uitstekend geschikt.
79045

In het veld

Wanneer je dan voor het eerst in het veld staat zal een aantal dingen je meteen opvallen. Je kan per wedstrijd kiezen of je met het hele team speelt of dat je alleen speelt met je eigen speler. Beide heeft voor en nadelen.
Zo kun je, wanneer je het hele team bestuurd, zelf bepalen wie de vrije trappen en penalty's neemt. Het nadeel alleen is dat je minder controle hebt over wanneer je gewisseld wordt. Bovendien moet je door blijven spelen als jouw speler niet meer in het veld staat.
Het is misschien daarom ook wel het leukst (en meest realistisch) om met één speler te spelen. In deze modus moet je dan aanbieden, vrij lopen, je man dekken en je duels winnen net zoals een echte voetballer zou moeten doen. Je bent afhankelijk van AI medespelers. Een groot voordeel van de nieuwe FIFA is dat de AI spelers nu ook daadwerkelijk intelligent zijn: ze nemen geen hele domme beslissingen meer en je hebt dus gewoon goede teamgenoten.
79046

Uitgroeien tot wereldster

Wanneer je de gameplay onder de knie krijgt, ben je klaar om uit te groeien tot een heuse wereldster. Dit doe je in de FIFA 16 player career door ervaring op te doen tijdens wedstrijden of door te trainen. Hiermee verdien je ervaringspunten waarmee je gemiddelde rating omhoog gaat. Daarnaast heb je de uit de vorige game bekende verdiensten. Door bijvoorbeeld tien keer buiten de 16 te scoren of 50 tegenspelers te passeren verbeter je bepaalde kwaliteiten. Probeer er zoveel mogelijk te halen om van jouw prof dé nieuwe wereldster te maken.

Wil je meer weten over de nieuwe FIFA game en alle andere mogelijkheden zien? XGN maakte uiteraard een FIFA 16 review!

Populair Nieuws