Fans komen met de meest bizarre GTA 6 theorieën

Article
zaterdag, 13 april 2024 om 13:00
gta 6 artwork 4kjpg
Grand Theft Auto 6 houdt fans al dik tien jaar in de ban, maar de release komt nu dan toch eindelijk heel dichtbij. Na de eerste GTA 6 trailer in december vorig jaar zijn er al flink wat waanzinnige complotten en gedachtespinsels bedacht door fans. Tijd om de gekste GTA 6 theorieën onder de loep te nemen.
Voordat we aftrappen met de gekste GTA 6 theorieën is het belangrijk om te melden dat het gros van de theorieën hieronder hoogstwaarschijnlijk fout zijn. Zo ziet het er naar uit dat AI-gegenereerde foto’s en hersenspinsels van hoopvolle fans de boventoon voeren. Gelukkig neemt dat niet weg dat de bizarre theorieën niet bijzonder grappig zijn om te zien.

Aliens in Grand Theft Auto 6

Afgaande op de eerste trailer zijn een aantal zaken duidelijk. Lucia en Jason zijn de hoofdrolspelers in de game, de setting is Vice City en de provincie Leonidas waarin de stad zich bevindt, tal van voertuigen zitten in de game en de releasedatum staat gepland voor 2025.
Toch hebben fans op Twitter een hele opvallende theorie. Er wordt door sommigen namelijk gedacht dat de eerste alien al te vinden is in de GTA 6 trailer, wat er op zou moeten wijzen dat deze in de game zitten. Specifiek zou deze te zien zijn in het beeld waarop tal van strandbezoekers rondlopen, zoals je hieronder kunt zien.

GTA 6 trailers in overvloed

Eén van de andere GTA 6 theorieën die veel aandacht krijgt, is de hoeveelheid trailers er in totaal komen voor de nieuwe Grand Theft Auto-game. Op Reddit speculeren gebruikers dat er deze maand, in april 2024, zelfs al een nieuwe trailer gaat komen.
Veel sceptische reacties volgden op de theorie van de gebruiker, die vervolgt met zijn verwachting dat er ook nog een lanceringstrailer komt voor Grand Theft Auto 6 in februari 2025. Net als de vele reacties onder het bericht van Reddit-gebruiker Top_Information3534 lijkt het hier te gaan om een waanbeeld.
Na de recente investeerdersbijeenkomst van Take-Two Interactive werd namelijk al duidelijk dat GTA 6 waarschijnlijk niet meer in het eerste kwartaal van 2025 verschijnt. Na de bijeenkomst in februari werd namelijk duidelijk dat het Amerikaanse bedrijf 1,7 miljard dollar omzet verwacht in het komende fiscale jaar, terwijl verwacht wordt dat GTA 6 opzichzelfstaand al meer geld in het laatje brengt.

GTA 6 PS5-bundel

Hoewel GTA 6 nog geen releasedatum heeft, zijn er wel al veel fans online die speculeren over een mogelijke bundel van de game met de PlayStation 5. Die speculaties komen vooral door foto’s die op sociale media circuleren die doen alsof er al een GTA 6 PS5-bundel is, zoals hieronder te zien.
Het feit blijft dat deze bundel, medio 2024 nog niet bestaat en het hier dus om een leugen gaat. Als theorie is het alleen geen slecht idee. Er zijn namelijk tal van games die gebundeld worden met een console en voor PlayStation zou het dan ook een slimme zet zijn om dit te doen met de grootste release van deze generatie.

GTA 6 PC-release

Over platformen gesproken, Grand Theft Auto 6 lijkt in eerste instantie alleen naar PlayStation 5 en Xbox Series-consoles te komen. Dat betekent dat er een opvallende afwezige is: PC.
Het is geen geheim dat Rockstar Games de PC-gebruiker vaak wat langer laat wachten op haar nieuwste games. De ontwikkelaar staat immers bekend om het afleveren van titels die tot in de puntjes zijn geoptimaliseerd en voor PC wordt dan ook uitgebreid de tijd genomen, waardoor nieuwe releases voor de computer soms wel een jaar later komen.
Fans speculeren dan ook dat de PC-versie van Grand Theft Auto 6 wel eens tot 2027 op zich kan laten wachten. Recent ging immers het gerucht dat de productie van de game wat vertraging had opgelopen, waardoor fans vermoeden dat de PC-versie ook pas een stuk later komt.
gta 6 trailer luciaf1701763197

Belangrijkste release in de gamegeschiedenis

Tot slot hebben we een GTA 6 theorie die niet direct betrekking heeft op de inhoud van de game, maar op het spel in het algemeen. Het gaat namelijk om een theorie van Circana-analist Mat Piscatella. In gesprek met GameIndustry.biz stelt de analist dat de game het belangrijkste product is “dat ooit in deze industrie lanceert”.
Op het eerste gezicht lijkt het een krankzinnige theorie, maar de analist heeft goede redenen voor zijn woordkeuze. Piscatella vermoedt dat de game-industrie in 2024 namelijk een lastig jaar kan worden qua grote game releases, terwijl 2025 er wat rooskleuriger uitziet doordat de rente wellicht wat daalt en ontwikkelaars en uitgevers dan sneller willen investeren in de ontwikkeling van games.
Met grote releases als Grand Theft Auto 6, Death Stranding 2: On The Beach, Pokémon Legends: Z-A en Monster Hunter Wilds lijkt 2025 daarnaast een groot jaar te worden qua game releases. “We gaan flink wat hernieuwde interesse zien in de game-industrie dankzij GTA 6”, stelt Piscatella als reden voor waarom de game wellicht de belangrijkste release in de gamegeschiedenis is.