Fallout 4 Perks - 3 toffe perks uit iedere categorie

Article
woensdag, 11 november 2015 om 18:15
xgn google image
In Fallout 4 mogen we eindelijk Vault 111 verlaten om de verwoeste wereld in de trekken. Zoals de vorige Fallout game heb je natuurlijk een special status, maar er zijn ook de nodige perks. Wij zetten ze alle 70 op een rijtje in deze Fallout 4 Perks special.
In Fallout 4 kruip jij na 200 jaar afwezigheid Vault 111 uit. Tussen de restanten van de verwoeste wereld is een heleboel te ontdekken, maar er zijn ook gevaren en andere obstakels te overwinnen. En daarvoor moet je jezelf wel de nodige skills aanleren.
Fallout 4 kent een het special systeem, waarin je onder andere je kracht, je geluk en je intelligentie kunt versterken. Maar het systeem gaat verder dan dat. Hoe meer je investeert in je special talenten, hoe meer perks je vrij kunt spelen. En die zorgen ervoor dat je wat makkelijker overleeft in Fallout 4.
De eerste categorie waarin we drie perks bespreken is Strength. Deze categorie gaat bepaalt hoeveel fysieke kracht je hebt. Dat betekent dus een scala aan perks die je mêlee aanvallen krachtiger maken, maar bijvoorbeeld ook bepalen hoeveel je mee kunt nemen.
Fallout 4 perks

Strength – Big Leagues – 5 levels

Mêlee aanvallen doe je met de blote vuist of een slagwapen. Denk hierbij aan een stuk hout of een knuppel. Maar als je net uit de Vault komt wandelen weet je natuurlijk nog niet echt indruk te maken met een dergelijk wapen. Als je Big Leagues als perk activeert krijg je meteen 20% meer slagkracht en afhankelijk van het level loopt dit op tot 100%

Strength – Armorer – 4 levels

Leuk zo'n knuppel waar je mee om kunt gaan, maar je zult zelf ook echt wel klappen krijgen. Als je de Wasteland in gaat, heb je niks anders aan dan ondergoed en een Vault suit. In Boston vind je natuurlijk het een en ander, alleen dat zal naarmate je vordert in Fallout 4 ook niet genoeg zijn om je te beschermen. De oplossing ligt in Armorer, waarmee je bij ieder level meer modificaties vrij speelt.

Strength – Strong Back – 4 levels

Natuurlijk moeten alle wapens, kleding en andere rommel die je in Boston tegenkomt, ook meegesleept worden. Alleen kun je in het begin niet zo heel veel meenemen. Tijd dus om die rugspieren eens flink te trainen! Met de perk Strong Back kun je per rang 25% meer meeslepen, dus tot aan het dubbele looten!
81377
Als je heen en weer aan het rennen bent in Boston kom je natuurlijk een heleboel uitdagingen tegen. De een in de vorm van een moeilijke vijand, de ander in een onkraakbaar slot zo lijkt het. De Perception perks bieden hier uitkomst!

Perception – Awareness – 1 level

Deze perk in Fallout 4 is verstandig om vroeg in de game te activeren. Met Awareness kun je namelijk de zwakke plekken van je vijand zien in V.A.T.S. Is je vijand bijvoorbeeld immuun voor lasers, extra gevoelig voor vuur of kun je gewoon beter op een bepaald lichaamsdeel mikken? Fijn om te weten toch?

Perception – Rifleman – 5 levels

En als je dan weet hoe de vijand te bestrijden is het ook wel fijn dat je wapens een beetje schade doen. Dat kan onder andere met de Rifleman perk. Die geeft namelijk per level 20% meer schade aan de non-automatische wapens. Dat levert dus maximaal dubbele schade op! Eet lood super mutants!

Perception – Concentrated Fire – 3 levels

Maar dan moet je natuurlijk wel raak schieten. En daar komt de Concentrated perk de bocht om. Als je namelijk op een bepaald lichaamsdeel blijft schieten je tot 20% extra accuraat, afhankelijk van je level. Hierdoor zal je vijand natuurlijk een stuk sneller het loodje leggen.
81378
Dat je je vijanden tegen de vlakte kunt leggen is natuurlijk erg fijn als je wil overleven. Maar er is meer dan kracht voor nodig. 200 jaar in een vrieskist hebben je conditie niet echt veel goeds gedaan, plus alles wat je eet of drinkt is radio actief. Gelukkig is daar Endurance en de bijbehorende perks.

Endurance – Aquaboy – 2 levels

Als je bijvoorbeeld in het water springt krijg je iedere seconde te maken met meer straling. Tenzij je de Aquaboy perk hebt Die maakt je namelijk resistenter tegen de effecten van het water. De eerste rang zorgt ervoor dat je minder blootgesteld wordt aan straling, plus je kunt onder water ademen. De tweede rang zorgt ervoor dat je onder water compleet onzichtbaar bent voor vijanden.

Endurance – Adamantium Skeleton – 3 levels

Als je dan toch in gevecht komt met een joekel van een vijand kun je er vanuit gaan dat deze alle botten in je lichaam gaat breken. Maar met Adamantium Skeleton zul je daar veel minder last van hebben. De eerste twee levels verminderen de kans op gebroken botten met 30 en 60%, maar de derde zorgt ervoor dat je lichaamsdelen helemaal niet meer breken.

Endurance – Ghoulish – 3 levels

Wolverine, Eat your heart out! En over Wolverine gesproken, neem naast een Adamantium skelet dan ook gelijk de Ghoulish perk. Deze zorgt er namelijk voor dat je leven vanzelf bijvult. Eerst langzaam in het eerste level en iets sneller bij het tweede level. Het derde level genereert nog sneller leven, plus sommige feral ghouls zullen je niet meer aanvallen.
81379
Als je voor het eerst uit Vault 111 stapt ben je alleen. Maar al snel maak je nieuwe vrienden in de vorm van bijvoorbeeld een hond en wat settlers. Maar als je charismatisch genoeg bent, maak je sneller vrienden plus kun je de handige perks gebruiken die daarbij horen.

Charisma – Attack Dog – 3 levels

Je hond zul je heel wat bij je hebben in Boston. Hij kan dingen opsporen en zelfs vijanden aanvallen en ze vasthouden. Met de Attack Dog perk zal je hond steeds steviger bijten. Het eerste level zorgt ervoor dat de vijand langer vastgehouden wordt Het tweede level geeft een kans op een gebroken ledemaat en het derde level zorgt ervoor dat je hond de vijand laat bloeden.

Charisma – Animal Friend – 3 levels

En niet alleen je hond kan voor je werken. Ook andere, normaal vijandelijke dieren kunnen aan jouw kant komen te staan. Als je Animal Friend als perk hebt kun je ze tam maken. Bij de tweede en derde rang speel je ook nog eens commando's vrij waardoor ze de andere vijanden aanvallen. De vijanden moeten wel zwakker dan jou zijn.

Charisma – Local Leader – 2 levels

Zoals in de Fallout 4 Review al te lezen was, kun je ook settlements bouwen en onderhouden. En dat geeft mogelijkheden. Je kunt met de Local Leader perk nog meer mogelijkheden krijgen, zoals het openen van winkels en zelf een handelsroute opzetten tussen de verschillende plekken. En het zal slim zijn om je voorraad altijd beschikbaar te hebben.
81380
Onderweg in Boston zul je, zoals gemeld, de nodige uitdagingen tegenkomen. En daar moet je dus ook slim mee om gaan. Intelligence is wat daarop inspeelt door verschillende slimme perks te bieden.

Intelligence – Medic – 4 levels

In het begin van de game kom je nog redelijk tamme vijanden tegen, maar dat verandert snel. Vijanden doen meer schade en je moet meer op de stimpacks vertrouwen. Met de Medic perk krijg je per rang meer leven door een stimpack en bij de vierde rang zal een stimpack je zelfs helemaal genezen.

Intelligence – Gun Nut – 4 levels

Als je een stuk slimmer bent, kun je natuurlijk ook betere wapens bouwen. En die ga je zeker nodig hebben in Fallout 4. Met de Gun Nut perk speel je per level een rang wapenmodificaties vrij. Je wapens zullen dan al snel lichter zijn, sneller schieten en meer schade doen. Maar je moet ze natuurlijk wel eerst even bouwen.

Intelligence – Scrapper – 2 levels

En dan is de Scrapper perk weer erg handig. Het een is namelijk makkelijk te vinden in Boston dan het ander. Denk hierbij aan schroeven, nucleair materiaal en circuits die je nodig hebt om wapens, armor en andere dingen te maken. Je moet hiervoor wel andere wapens en harnassen mollen, maar goed, die vind je toch genoeg.
81381
In Fallout 4 kom je ook op plekken die simpelweg veel te lastig zijn nog. Plus je wil ook het nodige aan sluipwerk doen. Dat heeft namelijk ook zo zijn voordelen. In Agility vind je daarvoor de nodige perks.

Agility – Sneak – 5 levels

Als je rond wil sluipen in Fallout 4, heb je wel wat aan de sneak perk. Die zorgt er namelijk voor dat je per level moeilijker te zien wordt, mits je gebukt rond loopt. Het eerste level zorgt voor 20% extra stealth en het vierde level voor 50%. Het vijfde level zorgt ervoor dat vijanden op een afstand je meteen kwijtraken.

Agility – Quick Hands – 2 levels

Als je dan toch gezien wordt en het wordt een vuurgevecht, dan zul je het nodige moeten herladen. Het ene wapen doet dat sneller dan de andere, maar met de Quick Hands perk herlaad je wat sneller. Daarbij krijg je bij het tweede level het voordeel dat herladen geen actiepunten kost. En die zijn kostbaar.

Agility – Action Boy – 2 levels

Die gaan bijvoorbeeld op als je slaat, een wapen moet herladen of als je aan het rennen bent. Ze komen weer terug, maar intussen kun je eigenlijk niets doen. Een levende boksbal zeg maar. Met de Action Boy perk regenereren de actiepunten 25 of 50% sneller, afhankelijk van het level van de perk.
81382
En dan als laatste het geluk. Met het geluk in Fallout 4 vind je betere dingen, sla je met kritieke kracht en kan er zelfs een mysterieuze vreemdeling opduiken. Net als in Fallout Shelter zal deze je dan helpen op zijn eigen manier.

Luck – Better Criticals – 3 levels

Kritieke aanvallen kennen we allemaal wel uit andere games. Deze zijn een kwestie van geluk en doen ontzettend veel schade. En in Fallout 4 kun je ervoor zorgen dat ze meer schade doen. In de drie levels doen de kritieke aanvallen respectievelijk 50,100 of zelfs 250% meer schade.

Luck – Scrounger – 4 levels

Als je veel geluk hebt, vind je dus ook toffere dingen. Maar ook meer munitie. De scrounger perk zorgt er per level voor dat je steeds meer munitie vindt in kastjes, containers en natuurlijk munitiekisten. En dat is wel fijn als je schietgraag bent.

Luck – Idiot Savant – 3 levels

Het geluk is met de dommen wordt wel eens gezegd. En in Fallout 4 is dat waar als je deze perk hebt. Hiermee krijg je namelijk, afhankelijk van het level van de perk driedubbele of vijfdubbele xp bij een bepaalde handeling. Het derde level kan zelfs voor een korte tijd driedubbele xp opleveren. Hoe lager je Intelligence is, hoe meer deze perk oplevert.
Nu je dit gelezen hebt ben jij in ieder geval wat beter voorbereid op je avontuur in Boston. Fallout 4 ligt in de winkel voor Xbox One, pc en PlayStation 4.

Populair Nieuws

Laatste Reacties