De beste smartphone camera’s in de eerste helft van 2023

Article
woensdag, 19 juli 2023 om 16:00
google pixel 7 pixel 7 prof1664451224
Smartphone camera’s worden ieder jaar beter, maar met welke smartphone maak je nu de mooiste foto’s? We zetten de beste smartphone camera’s van dit moment voor je op een rijtje.
We beginnen met de Google Pixel 7 Pro, die mede door de camera in onze review een 9 kreeg. We schreven het volgende over de camera: ‘’De foto’s zien er scherper uit dan ooit, met name wanneer je gebruikmaakt van de zoom-functie. Doordat de Pixel 7 Pro twee lenzen heeft - een normale en telephoto camera - worden er namelijk twee foto’s tegelijkertijd gemaakt en de informatie daarvan gecombineerd. Zo kan je een foto maken van een object dat een paar meter verderop staat en het zal net lijken alsof je er pal naast stond.’’’
Ook de iPhone 14 Pro maakt haarscherpe foto’s, zo ondervonden we in onze review. Zelfs bij weinig licht heb je niets te vrezen, want door de Photonic Engine, die gebruik maakt van AI, kun je nog steeds goede foto’s schieten. Daarnaast voegt de smartphone een aantal andere opties toe, waaronder de mogelijkheid om de voorgrond te vervagen in portretmodus en een actiemodus die voor stabielere beelden zorgt als je zelf beweegt.

Beste smartphone camera voor fotografen in 2023

De volgende smartphone op ons lijstje is de OPPO Find X5 Pro, die perfect is voor wie wat serieuzer bezig is met fotografie. OPPO heeft namelijk samengewerkt met Hasselblad, een Zweedse fabrikant van fotocamera’s. Zowel de standaard OPPO Find X5 als de Pro-versie maken gebruik van speciale Hasselblad software waarmee de kleuren van je foto’s nog mooier en natuurlijker worden vastgelegd. Ook handig is dat deze smartphone in 35 minuten alweer helemaal is opgeladen, dus je kunt zoveel foto’s maken als je maar wilt.
Als laatste hebben we de Samsung Galaxy S23 Ultra, perfect voor wie regelmatig foto’s van een afstand maakt en inzoomt. Deze camera kan met ‘Space Zoom’ namelijk tot wel 100x inzoomen. Ook heeft de smartphone twee telelenzen waarmee je respectievelijk 3x en 10x kunt inzoomen met een resolutie van 10 megapixel. Ook als je niet veel gebruikmaakt van de zoomoptie zit je bij de Samsung Galaxy S23 Ultra goed: de telefoon heeft maar liefst vier camera’s aan de achterkant, waaronder de hoofdcamera van 200 megapixels waarmee je ieder detail kunt vastleggen.

Populair Nieuws