De beste redenen om Hollywood te kijken!

Article
zondag, 10 mei 2020 om 9:00
hollywood 106 unit 00501rcf1588765953
In deze quarantaine-tijden hebben we veel meer tijd over om meer films en series te kijken. Gelukkig komen er op Netflix genoeg nieuwe films en series bij om te bekijken. Een van de nieuwste series die er afgelopen vrijdag is bijgekomen is het zeker waard om te bekijken.

Het verhaal

De naam van de serie: 'Hollywood' spreekt eigenlijk al voor zich. In de miniserie staat Hollywood centraal. Producer Ryan Murphy laat ons de goede en de slechte kanten zien van het Hollywood uit de jaren '50 ofwel 'The Golden Age of Hollywood.' In de serie volgen we een groep jonge acteurs en filmmakers die het allemaal willen maken in Hollywood om hun dromen waar te maken. Toch blijkt dit allesbehalve gemakkelijk te zijn. Niet alleen moeten de personages knokken om in de spotlights te komen, maar ze krijgen ook veel te maken met het oneerlijke systeem uit de jaren '50. Zo krijgen we te zien dat een film waarin een donkere actrice de hoofdrol speelt en homoseksualiteit niet worden geaccepteerd.
Ryan Murphy gaat vooral op deze taboes in. Na een paar afleveringen slaat hij een andere richting in. In plaats van het 'realistische' Hollywood krijgen we te zien hoe de industrie eruit zou zien als onderwerpen zoals gender, homoseksualiteit en huidskleur eerder serieus zouden worden genomen in de geschiedenis. De strijd van de personages blijft nog wel lastig, maar niet onmogelijk. Hierdoor is Hollywood vooral een hoopvolle serie waarbij je de karakters aanmoedigt om hun dromen waar te maken en af en toe ook een traantje kan wegpinken.
hollywood 106 unit 00250rcf1614084839

Fijn om te bingen

Hollywood is de perfecte serie die je in een zit helemaal af zou kunnen kijken. In totaal telt de serie zeven afleveringen die allemaal rond de 50 minuten duren. Vergeleken met de rest van de serie voelt de eerste aflevering iets trager aan en duurt het even voor de meeste personages zijn geïntroduceerd, maar zodra dat voorbij is zit je er zo in. Omdat je niet precies weet waar het verhaal heen zal gaan, blijf je geïnteresseerd in wat er in de volgende aflevering zal gebeuren.
Omdat er in de wereld momenteel al genoeg aan de hand is, is het fijn om bij het kijken van een film of serie om helemaal in een wereld op te gaan. Bij Hollywood is dit zeker het geval. Omdat de serie een stuk positiever is dan het 'echte' Hollywood van vroeger en meer aanvoelt als een feel-good serie, is het erg prettig om naar te kijken als je even afleiding nodig hebt van de realiteit. Naast het verhaal zit er ook genoeg glamour in de serie en krijgen we ook het luxe leventje van beroemdheden in Hollywood te zien.
hollywood 107 unit 00779rcf1588838271

Sterk acteertalent

Hollywood heeft een combinatie van dingen die allemaal goed werken. Zo heb je de realistische sets, een sterk verhaal, maar de serie bevat vooral een onwijs goede cast. Fans die al meer van Ryan Murphy hebben gezien zoals American Horror Story, Glee of The Politician zullen waarschijnlijk al een paar acteurs herkennen. Darren Criss, de acteur die vooral bekend is van zijn rol als Blaine in Glee is in Hollywood te zien als beginnend regisseur.
Een van de meest opvallende gezichten van Hollywood is dat van Broadway-ster Patti LuPone. In de serie zet de actrice een ijzersterke performance neer als Avis Amberg, de vrouw van de eigenaar van een gigantische filmstudio. Een andere acteur die zich van een compleet andere kant heeft laten zien is The Big Bang Theory-ster Jim Parsons. Parsons speelt talent agent Willson, de 'schurk' van de serie. Jim Parsons wist precies hoe hij het personage zo eng en intimiderend mogelijk kon neerzetten. Daarnaast zorgt vrijwel de ervoor dat je echt het gevoel krijgt alsof je compleet in de jaren '50 zit.
hollywood 101 sg 00001rf1588777821

Meer seizoenen op komst?

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Ryan Murphy's nieuwste serie gelimiteerd zou zijn. In totaal zijn er dan ook maar zeven afleveringen van Hollywood waarin het verhaal compleet wordt afgerond. Helaas lijkt het er momenteel op dat Hollywood niet meer dan een seizoen krijgt. Ryan Murphy heeft zelf aangegeven dat hij het zo beter vind. Murphy vind het een veel krachtigere vorm van verhalen vertellen. Toch hoeven we de hoop misschien niet helemaal op te geven. Het zou zo maar eens kunnen dat Murphy nog een mini-serie zou kunnen produceren waarbij een ander onderwerp uit de geschiedenis zou worden gepakt en er een kleine twist in voor zou komen. Momenteel zijn er in ieder geval nog geen plannen voor een soortgelijke mini-serie. Murphy was vrij recent bezig met een nieuw seizoen van American Horror Story. Helaas zijn de opnames van de serie momenteel stilgelegd door de coronacrisis.

Populair Nieuws

Laatste Reacties