Dark Souls 3 Covenants - Sektes die genoeg te bieden hebben

Article
donderdag, 07 april 2016 om 9:30
xgn google image
Dark Souls 3, het epische derde deel van een tandenknarsend moeilijke franchise, grijpt vanaf 12 april naar de keel van menig fan. Je zal je nooit in moeten laten met vreemde vrienden en dat geldt in Dark Souls 3 net zo! Daarom hebben wij de Dark Souls 3 Covenants voor je beschreven. Let op: SPOILERALERT.
Net zoals de vorige games van de Dark Souls franchise, bevat deel 3 ook Covenants. Deze gildes hebben allemaal een eigen geloof waarin de volgers de idealen van de covenant aanhangen en zullen volgen. De doelen die de volgelingen aanhangen zijn zeer uiteenlopend, waarbij je zowel vrienden maakt, als dat je ze af moet slachten. De Dark Souls 3 Covenants zijn zeer divers en daarom hebben we in deze special de verschillende idealen, beloningen en doelen samengevat.
Voor het makkelijk vinden van de Covenants hebben we overal een video bijgevoegd die de route duidelijk moet maken. Deze content bevat echte gameplay dus, pas op, veel spoilers! Wees gewaarschuwd.

Warriors of Sunlight

Zoals de naam van de Covenant al enigszins verraadt, strijd je als aanhang van deze gemeenschap voor het zonlicht. Je zult je goede motieven in de wereld ontplooien door andere mensen te helpen bij het verslaan van gebieden of doorkruisen van lastige gebieden. Wat je hiervoor in ruil krijgt, naast een hoop dank, is een sunlight medal en een glimmend teken om opgeroepen te worden.
Deze glimmende medailles kan je inleveren bij het zonnenaltaar na de "Dragonslayer Armour" baas. Als je genoeg van deze verzamelobjecten geofferd hebt, dan zal je je trouw met de "Warriors of Sunlight" verdiepen. Bij tien ingeleverde sunlight medals krijg je een mirakel dat een magische kracht met ondersteunende kenmerken heeft. Mocht je een fanatieke zonliefhebber zijn en meer dan dertig medals inleveren, dan kan je de "great lighning spear" toverspreuk vrijspelen.
Om toegang te krijgen tot de Warriors of Sunlight, zal je in de locatie "Undead Settlement" goed moeten zoeken in een huis met een gat in de vloer. Deze vind je vlakbij de eerste vijandelijke magiër die je tegenkomt.
88922 6

Way of the Blue

Als je je bij "Way of the Blue" aansluit, dan zul je de titel 'Blue Sentinel' meekrijgen. Deze Covenant leunt hevig op het co-op systeem, maar wordt alleen geactiveerd als een andere speler in gevaar is. Wordt de wereld van iemand geïnfrilteerd door een vijandelijke speler met duistere bedoelingen, dan zal je automatisch naar zijn wereld geteleporteerd worden om het slachtoffer te helpen.
Bij deze nobele praktijken kan je je aansluiten door een enorme kathedraal te bezoeken en met Emma te praten. Leuk om te weten, is dat je zelf ook beschermd zult worden bij een mogelijk inval. Overigens deel je je hulp niet alleen met Way of the Blue, want je zal automatisch ook bondgenoten worden met de "Blades of the Darkmoon" Covenant.
De kathedraal is niet uitzonderlijk moeilijk te vinden en bevindt zich recht tegenover het tweede baasgevecht, "Vordt of the Boreal Valley". Mocht je ervoor kiezen om je eerst aan te sluiten, voordat je aan de lastige vijand begint, zal je je wel langs een aantal vrij imposante ridders moeten worstelen die een echte uitdaging vormen.
88924

Blades of the Darkmoon

"Blades of the Darkmoon" is een factie gesticht door de originele "Blue Sentinels", alleen is de Covenant een iets donkere kant opgegaan dan Way of the Blue. Dit neemt niet weg dat aanhangers hiervan niet vredelievend zijn. Ook zij zullen namelijk opgeroepen worden, mocht je problemen hebben. Andersom heb je zelf natuurlijk ook de oproepplicht mocht een andere speler in de wereld in gevaar zijn.
Mocht je succes hebben, in je strooptocht naar mensen die het voor andere spelers proberen te verzieken, dan zal je als beloning een 'Proof of Concord Kept' in ontvangst kunnen nemen. Mocht je tien van deze voorwerpen inleveren, dan kan je een "Darkmoon Ring" opeisen, waarmee je twee extra attunement slots voor je magische aanvallen krijgt. Bij dertig verslagen invallers wordt je zelfs een nieuwe toverkracht meegeleverd met de naam Darkmoon Blade.
Om deze Covenant te vinden zal je wel goed moeten zoeken, want de leider is moeilijk te vinden. Zo zal je eerst aan de eis moeten voldoen dat je personage de beweging "Darkmoon Loyalty" kan, die te leren valt bij "Sirris of the Sunless Realm". Voor een duidelijke uitleg hoe je deze Blades of the Darkmoon in het gebied "Anor Londo" kunt vinden, kan je het best het filmpje bovenaan de pagina bekijken.
88927

Rosaria's Fingers

Deze Covenant is een van de slechtste facties waar je je bij aan kunt sluiten, tenminste, als je het pesten van andere spelers niet schuwt. Met "Rosaria's Fingers" heb je namelijk de mogelijkheid om andere werelden te invaden. Als je de desbetreffende eigenaar van de wereld vermoord hebt, dan zal je een afgehakte tong krijgen. Een nogal lugubere trofee voor een overwinnaar, maar je zal het er maar mee moeten doen.
Net als bij andere Dark Souls 3 Covenants kan je deze beloningen inleveren voor bruikbare voorwerpen. De eerste gradatie zal je een ring opleveren waardoor je minder goed te zien bent. Bij dertig ingeleverde tongen krijg je een speciale magische staf om je duistere krachten te beoefenen.
Rosaria's Fingers is ook nog speciaal in het feit dat je de statistieken van je personages kunt herschikken in ruil voor een paar van deze tongen. Erg handig als je opeens besluit een gespierde ridder te willen zijn in plaats van een wendbare dief. Mocht je dit willen dan kan je dat doen bij Rosaria, the "Mother of Rebirth", gevestigd in een geheim gedeelte van "Cathedral of the Deep".
88928

Mound Makers

"Mound Makers" is een geval apart, waarbij de Covenant aan al je eisen voldoet. Als je je hierbij aansluit kan je zowel als vriend of als vijand voor de host spelen. Mocht je nog van mening veranderen, dan is dat ook geen probleem. Bij de Mound Makers ben je namelijk geheel vrij om te doen wat je zelf wilt.
Voor het verslaan van mensen die ook bij de Mound Makers horen, of voor het ombrengen van de host, zal je een "Vertebra Shackle" krijgen. Je krijgt bij het inleveren van tien van deze hebbedingetjes een flitsende "katana" voor het betere ninja werk. Mocht je een verzamelwoede hebben en dertig van deze voorwerpen inleveren, dan zal je gepromoveerd worden tot de hoogste rang bij de Mound Makers, met als cadeau een nieuwe vuurkracht.
Je hebt twee verschillende mogelijkheden om tot deze sekte toe te treden. Voordat je de "Curse-Rotted Greatwood" verslagen hebt, krijg je de mogelijkheid om bij een vijand in een kooi op z'n rug te stappen. Vervolgens zal je een kort filmpje krijgen die je naar de NPC van de Covenant brengt. De andere optie is door het verslaan van drie "Lords of Cinder" en het opzoeken van "Sirris of the Sunless Realms" in het gebied van de verwoeste boombaas.
88930

Aldrich Faithful

"Aldrich Faithful" is een Covenant die de relieken van "Anor Londo" verdedigt. Als je een volger hiervan wordt, zal je opgeroepen worden om andere spelers die dit gebied betreden uit de weg te ruimen. Een extreem geval van territorium verdedigen dus!
De Covenant is te vinden aan het einde van de "Valley of Dead Giants" en wordt beheerd door hoge geestelijke ondode genaamd "McDonnel". Dit gruwelijke figuur zal met veel plezier de menselijke overschotten van je slachtoffers in ontvangst nemen, in ruil voor een nieuwe spreuk en een dodelijke staf. Mocht je het dus niet zo hebben op indringers, dan is dit een Covenant die je zal steunen in je beslissingen.
88931

Watchdogs of Farron

Deze Covenant wordt geleid door de "Old Wolf of Farron". Deze oude wolf zal niet opgetogen reageren op jouw komst, maar je kunt hem wel voor je winnen waardoor je tot zijn bondgenoten zal behoren. Dit oude, maar wijze, beest is te vinden in een grote toren in "Farron Keep".
Je zal voor deze Covenant het gebied van Farron Keep moeten verdedigen tegen indringers. Deze opdracht is op zichzelf al een hele moeilijke, aangezien het gebied al zeer gevaarlijke vijanden bevat. Bij het verslaan van andere spelers in dit gebied zal je Wolf's Blood Swordgrass ontvangen, die je per tien of dertig stuks weer in kunt leveren voor een zwaard, schild en ring!
Je moet wel oppassen met wanneer je lid wordt van deze vereniging. Als je de "Abyss Watchers" baas hebt verslagen, dan zal de oude wolf gestroopt worden door "Hawkwood", de NPC die je gelijk al bij "Firelink Shrine" ontmoet.
Aan jou is het de taak om de meest interessante, van de bonte collectie aan Dark Souls 3 Covenants, uit te kiezen, om er je leven aan te wijden. Het overstappen naar een andere gilde kan, maar zorgt er wel voor dat je jouw progressie bij een vorige partij verloren gaat.
Benieuwd of deze game iets voor jou is, lees dan snel over onze singleplayer review of het dagboek van een overlever! Dark Souls 3 komt dinsdag 12 april uit voor Xbox One, PS4 en PC.