Comic Con International 2015 - Meer duidelijkheid

Article
zaterdag, 04 juli 2015 om 16:00
xgn google image
Comic Con International 2015 begint over een maand. Maar wat houdt Comic Con nu precies in? De officiële website geeft weinig duidelijkheid en daarom gaan wij jullie meer duidelijkheid verschaffen door antwoord te geven op de belangrijkste vragen in deze Comic Con International 2015 special.
Comic Con International begon in 1970 toen een groep van comics, video en science fiction fans - waaronder Shel Dorf, Ken Krueger en Richard Alf - hun krachten bundelden om het eerste stripboek evenement in Zuid-Californië te organiseren.
In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot het belangrijkste comic evenement van de wereld. Het afgelopen jaar trok Comic Con International maar liefst 130.000 bezoekers.
Tijdens het evenement kunnen bezoekers genieten van comics, games, anime en nog veel meer. Daarnaast vindt het Comic-Con International Independent Film Festival en de Eisner Awards plaats buiten het Convention Center.

Datums

Comic Con International 2015 vindt dit jaar plaats op 9 tot 12 juli in het Amerikaanse San Diego. Het evenement wordt gehouden in het San Diego Convention Center. Op 8 juli zal er een special previewnacht zijn.

Openingstijden

Ben jij een van de gelukkige die Comic Con International 2015 van dichtbij kan mee maken dan zijn hier de openingstijden voor je. De beurshal is geopend op:
  • Woensdag 8 juli van 18:00 tot 21:00
  • Donderdag 9 juli tot zaterdag 11 juli van 09:30 tot 19:00
  • Zondag 12 juli van 09:30 - 17:00.

Kaarten

Heb jij Comic Con International 2015 altijd al eens van dichtbij willen ervaren, dan zul je entreeticket, zogenaamde Badges, moeten kopen voor het evenement. Als je alle dagen van het evenement wilt bijwonen ben je 220 dollar kwijt (ongeveer 200 euro) dit is zonder vliegticket etc. Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via de ticketshop.
Het is ook mogelijk afzonderlijke kaarten te kopen voor de beurs. Deze zijn beschikbaar vanaf 35 dollar. Het volledig overzicht van de prijzen vind je hieronder:
  • Preview Night: 35 dollar voor volwassenen, 18 dollar voor kinderen en 18 dollar voor Amerikaanse soldaten.
  • Donderdag: 50 dollar voor volwassenen, 25 dollar voor kinderen en 25 dollar voor Amerikaanse soldaten.
  • Vrijdag: 50 dollar voor volwassenen, 25 dollar voor kinderen en 25 dollar voor Amerikaanse soldaten.
  • Zaterdag: 50 dollar voor volwassenen, 25 dollar voor kinderen en 25 dollar voor Amerikaanse soldaten.
  • Zondag: 35 dollar voor volwassenen, 17 dollar voor kinderen en 17 dollar voor Amerikaanse soldaten.
Als je kaarten wilt kopen dan zul je een speciale Comic-Con Member ID moeten aanmaken met je basisgegevens.
Ben jij benieuwd naar wat je kunt verwachten van de internationale variant van Comic Con? Eerder dit vond Comic Con plaats in de Jaarbeurs Utrecht en wij maakte daar een sfeerverslag.