Top 5 beste games om te spelen met 360Hz

Article
woensdag, 18 augustus 2021 om 15:30
rainbow six siege gratis te spelen vanaf morgen 131848
Wie een mooie nieuwe monitor voor zijn gaming-PC gekocht heeft, is natuurlijk op zoek goede games om het pareltje van een scherm te tonen. Met de nieuwste 360Hz-schermen als de MSI Oculux NXG253R zijn er alleen wel een paar games die nog net een stapje mooier ogen. Wij zetten de vijf beste games om in 360Hz te spelen op een rijtje.

1. Rainbow Six: Siege

Uiteraard trappen we af met Rainbow Six: Siege. Deze Ubisoft-game draait om reactievermogen en precisie tijdens de uitvoering van je tactiek. Met een 360Hz monitor kun je dan ook net die fractie van een seconde eerder reageren.
Een monitor als de MSI Oculux NXG253R helpt je dan ook net een fractie van een seconde eerder een zet te maken. Het scherm ververst immers 360 keer per seconde waardoor iedere beweging zo vloeiend is als boter in een hete pan. In Rainbow Six: Siege kun je die extra paar frames dan ook opperbest gebruiken om de winst naar je toe te slepen.
black ops cold war call of duty betaf1615278493

2. Call of Duty Black Ops Cold War

Ook in Call of Duty Black Ops Cold War (en natuurlijk ook Warzone) is het heerlijk om te spelen met een 360Hz-monitor. Shooters spelen doorgaans beter wanneer je meer frames hebt. Je draait soepeler, reageert sneller en schiet vaak ook wat preciezer en dus mag Call of Duty Black Ops Cold War zeker niet ontbreken in deze lijst.
Welke vorm van de game je speelt, maakt daarin eigenlijk niet zo heel veel uit. In de singleplayer zal de ervaring er alleen maar voor zorgen dat je nog sneller de AI-vijanden van de campagne om het leven brengt. Daarbij is het een uitstekende oefening voor je je aan de multiplayer waagt. Daar kun je vervolgens echt stralen met 360Hz.
valorantf1640945802

3. Valorant

Ook in Valorant kun je stralen als je een 360Hz monitor gebruikt. Deze 5v5 competitieve shooter van Riot Games draait om samenwerking, maar de kunst van het schieten is uiteraard net zo belangrijk. Natuurlijk wil je zo vlug mogelijk reageren als je een vijand ziet en dan is een 360Hz scherm als de MSI Oculux NXG253R onwijs handig.
Gezien Valorant een hele competitieve titel is, is het logisch dat je een scherm wil waarmee je simpelweg een stapje voorloopt op de competitie. Wat dat betreft is, kan je voor Valorant een 360Hz scherm ook goed gebruiken.
cyberpunk 2077f1665048605

4. Cyberpunk 2077

Voor Cyberpunk 2077 zijn er verschillende schermen die je goed kunt gebruiken, maar een 360Hz monitor is zeker één van de schermen die je daarvoor zeker op het oog moet hebben. Doordat Cyberpunk 2077 een shooter is, is het al vrij handig om een scherm te hebben waarbij de framerate zo hoog mogelijk zichtbaar verschil geeft. Toch blijft het daar niet bij.
Een scherm als de MSI Oculux NXG253R gebruikt bijvoorbeeld ook een IPS-paneel waardoor de game nog een stukje mooier oogt. Het verhaal in Night City oogt daardoor nog een stukje mooier terwijl de gameplay onwijs soepel is. En dat ook nog eens met één van de nieuwere FPS-shooters op de markt.
fortnite season 3f1586337621

5. Fortnite

Als laatste is er uiteraard ook nog Fortnite. Wanneer je Fortnite Battle Royale speelt, nog steeds één van de populairste games op de planeet, is het geen overbodige luxe om op een 360Hz monitor te spelen. Je wilt immers een Victory Royale binnenslepen.
Het verschil is wel dat Fortnite vanuit third-person gespeeld wordt, maar ook dan loont het nog om een hoge framerate te hebben. Je moet immers nog steeds de vijanden verslaan door ze neer te schieten. Daarnaast zijn de snipers in Fortnite een fantastische manier om vroeg in de matches vijanden mee om zee te helpen. Gezien je dan toch in first-person schiet, kan die extra verversingssnelheid net het verschil zijn tussen leven en dood.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.