Top 10 buitenlandse Netflix series - Geen Engels

Article
donderdag, 25 mei 2017 om 10:02
xgn google image
Er verschijnen steeds meer series op Netflix die niet in het Engels gesproken zijn. Vooral met de Netflix Originals probeert Netflix een internationaal publiek aan te trekken door verschillende talen in series te gebruiken. In deze special zetten we tien buitenlandse Netflix series op een rijtje die niet in het Engels gesproken worden.

10. Gomorra

Gomorra is een Italiaanse serie die is gebaseerd op het boek Gomorrah van Roberto Saviano. De serie speelt zich af in Napels en gaat over georganiseerde misdaad, gangsters, drugsdealers en maffiosi. De serie laat de band zien tussen gewone straatcriminaliteit en de mensen hogerop die het voor het zeggen hebben. Natuurlijk speelt de beroemdste maffiafamilie uit Napels, de Camorra, ook een rol in deze buitenlandse Netflix serie.
Er staat nu één seizoen van Gomorra op Netflix, maar er is al een tweede seizoen geproduceerd en uitgezonden. Dit tweede seizoen werd vanaf mei 2016 al uitgezonden, maar het is nog niet bekend wanneer seizoen twee van Gomorra op Netflix te bekijken is. Er is ook een film die is gebaseerd op het boek Gomorrah en deze film draagt dezelfde naam. In deze film spelen dezelfde thema's en locaties uit de serie en het boek een rol.
111647

9. Rita

Rita is een Deense serie die het verhaal volgt van de alleenstaande moeder en lerares Rita Madsen. Zij geeft les op een privéschool en is enorm populair bij haar leerlingen. In haar persoonlijke leven heeft ze genoeg problemen; ze is verwikkeld in een scheiding, heeft een moeilijke jeugd gehad en ze heeft problemen in de liefde. Ze doet het dus enorm goed op haar school, maar in het dagelijks leven heeft ze het moeilijk genoeg.
Er staan nu drie seizoenen van deze buitenlandse Netflix serie in de database van de video streamingdienst. Er is ook een spin-off serie van Rita gemaakt die Hjørdis heet. Deze serie gaat over een collega van Rita die een toneelstuk probeert te organiseren op de school. Deze serie heeft één seizoen en is ook op Netflix te bekijken.
111648

8. Club de Cuervos

Club de Cuervos is een Mexicaanse serie en het was de eerste Spaanstalige Netflix Originals serie. De serie volgt het verhaal van voetbalclub FC Cuervos uit de stad Nuevo Toledo. Als de eigenaar overlijdt breekt er een machtsstrijd uit tussen verschillende partijen. Salvador vecht samen met zijn zus Isabel uit wie het voor het zeggen krijgt bij de Mexicaanse voetbalclub.
Er staan nu twee seizoenen van deze buitenlandse Netflix serie in de database. Het totaal aantal afleveringen komt hiermee op 23. Het is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van Club de Cuervos op Netflix zal verschijnen.
111649

7. Terrace House

Terrace House is een Japanse realityserie waarin zes mensen samen in een huis gezet worden. Ze kennen elkaar niet van tevoren en moeten dus nog maar zien of dat goed afloopt. De serie volgt het leven van de zes personen en je ziet ze bijvoorbeeld kennismaken, daten en feesten. De serie doet ons een beetje denken aan de Japanse versie van Big Brother.
Er staan nu twee verschillende versies van Terrace House in de database van Netflix. De eerste, Boys & Girls in the City, speelt zich af in Tokio en de tweede, Aloha State, speelt zich af in Hawaï. Beide versies hebben twee seizoenen en zijn in totaal goed voor 44 afleveringen. Er is ook nog een andere Terrace House serie en een een Terrace House film, maar deze zijn beide niet op Netflix te vinden.
111650

6. The Bridge

The Bridge is een samenwerking tussen de Zweedse zender SVT1 en de Deense zender DR1. De titel van de serie slaat op de Øresund brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt. Als er een lijk wordt gevonden op deze brug wordt er een samenwerking gestart tussen de Zweedse en Deense politie. Sofia en Martin gaan samen op onderzoek uit om deze misdaad op te lossen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot.
Er staan nu drie seizoenen van The Bridge op Netflix en in totaal zijn er 30 afleveringen. Het derde seizoen van deze buitenlandse Netflix serie is laatst op 5 mei nog aan de database toegevoegd. We weten dus verder niet of er een vierde seizoen van deze serie aankomt en of dit seizoen dan ook op Netflix zal verschijnen.
111651

5. Fauda

Fauda is een Israëlische serie en wordt zowel in het Arabisch als in het Hebreeuws gesproken. De titel van deze serie betekent chaos en dat is dan precies ook wat je te zien krijgt. Fauda volgt het verhaal van de soldaat Doron Kavillio en de terrorist Taufiq Hammed en gaat over terrorisme, contra-terrorisme en politiek. Doron had Tafiq doodgeschoten, maar hoort na achttien maanden dat hij toch nog leeft, dit is ook het moment waarop de serie begint.
Er staat nu een seizoen met tien afleveringen van Fauda op Netflix. Het is al bevestigd dat er ook een tweede seizoen van deze buitenlandse Netflix serie zal verschijnen. We weten alleen nog niet wanneer dit zou moeten gebeuren.
111652

4. Marseille

Marseille is een Franse serie en is de eerste Franstalige Netflix Originals serie. De serie volgt het verhaal van Robert Tarod die het na 20 jaar burgemeesterschap van Marseille moet opnemen tegen zijn oude leerling Lucas Barres. Samen strijden zij om wie de nieuwe burgemeester van Marseille gaat worden. Beide heren zijn lid van UPM partij, die is gebaseerd op de Franse partij UMP.
Er staat nu een seizoen met acht seizoen van Marseille op Netflix. Er is al een tweede seizoen van deze buitenlandse Netflix serie aangekondigd en de productie hiervan ging op 18 april van start. Het is nog niet bekend wanneer seizoen twee van Marseille op Netflix te bekijken zal zijn.
111653

3. The Sniffer

The Sniffer is een Oekraïense serie die in het Russisch gesproken wordt. De serie volgt het verhaal van een man die een uitzonderlijk reukvermogen heeft. Hij gebruikt zijn talent om zijn jeugdvriend Viktor te helpen die bij de politie werkt. Doordat hij mensen en chemische stoffen kan ruiken en onderscheiden is hij van enorme waarde bij het oplossen van misdaden.
Er staan nu twee seizoenen van The Sniffer op Netflix met in totaal 16 afleveringen. De serie is deze maand nog toegevoegd aan de database. Het is nog niet bekend of er ook een derde seizoen van deze buitenlandse Netflix serie aankomt.
111654

2. 3%

3% is een Braziliaanse serie en wordt in het Portugees gesproken. De serie speelt zich af in het Brazilë van de toekomst waarin de ongelijkheid tussen mensen enorm is geworden. Drie procent van de mensen in het land leeft op een eiland waar alles in overvloed te vinden is. De rest doet ieder jaar mee aan het Proces, waarmee ze een kans krijgen de oversteek naar het eiland te verdienen.
Er staat nu een seizoen van 3% op Netflix met in totaal acht afleveringen. Het is al bevestigd dat er een tweede seizoen van deze buitenlandse Netflix serie geproduceerd gaat worden. Het is alleen nog niet bekend wanneer dit tweede seizoen op Netflix te zien zal zijn.
111655

1. Narcos (Spaans)

Narcos is een Amerikaanse serie, maar wordt voor het grootste deel in het Spaans gesproken. De serie speelt zich af in Colombia en volgt het verhaal van drugsbaron Pablo Escobar. Hij vergaarde een fortuin met het handelen in cocaïne en de serie focust zich op Escobar's relaties met andere drugsdealers, agenten en andere vijanden. De serie laat zien wat Escobar allemaal gedaan heeft in zijn leven en wat hij te maken had met grote gebeurtenissen in Colombia in zijn tijd.
Er staan nu twee seizoenen van Narcos op Netflix met in totaal 20 afleveringen. Het is al bevestigd dat er nog twee seizoenen van deze buitenlandse Netflix serie op Netflix zullen verschijnen. Het is alleen nog niet bekend wanneer deze seizoenen op Netflix te bekijken zullen zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties