Top 5 beste Wii U Games van 2016 - De laatste Wii U toppers

Article
zondag, 25 december 2016 om 10:00
xgn google image
In maart 2017 komt de Nintendo Switch uit, dus dat betekent dat 2016 toch echt het laatste jaar was voor de Wii U. Zelfs in het laatste jaar van de Wii U zijn er nog enkele toptitels uitgekomen. Wij zetten de vijf beste Wii U games van 2016 voor je op rij!

5. Star Fox Zero

Fans moesten er even op wachten, maar dit jaar was het eindelijk zo ver; een nieuwe Star Fox game in de vorm van Star Fox Zero voor de Wii U. Het spel zou eigenlijk in 2015 al uitkomen, maar na een hoop vertraging en uitstel werd het april 2016.
Doordat Star Fox Zero net iets te lang is uitgesteld, merk je vooral het feit dat deze game wel optimaal gebruik maakt van de Wii U Gamepad. Vanaf de Gamepad bekijk je de actie vanuit de cockpit van je Airwing, terwijl je televisiescherm laat zien wat er achter je gebeurt in de game.
Ondanks de af en toe wat frustrerende besturing, de korte speelduur en de wat teleurstellende graphics is Star Fox Zero toch een vrij degelijke game geworden. Als je Star Fox Zero dit jaar nog niet hebt opgepakt, raden wij hem je toch nog een keer aan.
102958

4. The Legend of Zelda Twilight Princess HD

Om het wachten op Zelda Wii U - inmiddels bekend onder de trotse titel The Legend of Zelda: Breath of the Wild - te verzachten, trakteerde Nintendo ons begin dit jaar op een HD remaster van The Legend of Zelda: Twilight Princess.
Ondertussen wachten we nog steeds op Breath of the Wild, maar dat terzijde. Want tijdens het spelen van Twilight Princess HD kwamen wij toch wel tot de conclusie dat ook dit nog steeds een erg vette Zelda game is.
Twilight Princess HD oogt mooi, maar de character models zijn wel wat verouderd. Daarentegen zijn de textures wel vernieuwd en zitten deze vaak vol met details. Ook probeert het spel bepaalde kritiekpuntjes uit het origineel te verbeteren door bepaalde secties korter te maken of een extra voorwerp toe te voegen.
The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is over enkele maanden ook al weer een jaar uit, en we wachten nog steeds op Breath of the Wild. Wil je het wachten verzachten? Dan raden wij je aan toch nog deze HD remaster van een Gamecube/Wii klassieker op te pakken.
102971

3. Paper Mario Color Splash

Als er één game is die het leven van de Wii U perfect omschrijft, dan is het wel Paper Mario Color Splash. Toen het spel werd aangekondigd begin dit jaar leverde men veel kritiek, simpelweg omdat het geen Paper Mario: The Thousand Year Door was. Het spel leek namelijk meer in de voetsporen te treden van Paper Mario Sticker Star, en daar zaten niet veel fans op te wachten.
Vervolgens ging Nintendo keihard haar best doen om Paper Mario Color Splash te promoten via Youtube en andere soorten social media. Fans bleven skeptisch, maar gaandeweg raakte steeds meer mensen geïnteresseerd.
Paper Mario Color Splash is namelijk misschien niet een traditionele Paper Mario game, maar wel een gigantische verbetering ten opzichte van Sticker Star. Zo zijn de gevechten verbeterd en werken deze nu met kaarten in plaats van stickers. Het gevechtsysteem heeft ook gewoon meer diepgang en voelt niet meer nutteloos.
Ook zijn de dialogen en personages weer een stuk meer inspirerend en is de wereld waar de game plaats vindt een stuk origineler. Net als de Wii U bevat Paper Mario Color Splash enkele hele slimme en leuk ideeën, maar niet alles daarvan is even succesvol. En toch weten zowel de console als de game prima vermaak te leveren!
102972

2. Pokkén Tournament

Pokémon bestaat dit jaar 20 jaar en dat was te merken! Afgelopen zomer was de hele wereld in de ban van Pokémon GO! En velen van ons zijn nog steeds bezig Pokémon Sun & Moon te spelen op de Nintendo 3DS. Je zou door al dat Pokémon geweld bijna vergeten dat begin dit jaar een heuse Pokémon fighting game uit kwam voor de Wii U!
Pokkén Tournament is namelijk een Fighting Game ontwikkeld door Bandai Namco. Het spel heeft het meeste weg van Tekken, maar speelt toch weer totaal anders. Pokkén Tournament speelt relatief toegankelijk, maar is niet bepaald simpel. Als beginner zal je met een beetje op knoppen rammen dus best ver komen, maar niet tegen iemand die de besturing volledig onder de knie heeft.
Daarnaast bevat Pokkén Tournament een fantastisch gevarieerd rooster aan Pokémon om mee te spelen. Favorieten zoals Pikachu, Lucario en Gengar zijn present. En ook meer obscure keuzes zoals Chandelure en Weavile zijn speelbaar in Pokkén Tournament. Het spel bevat echter wel weinig speelbare personages en daarom valt het spel al snel in herhaling.
Maar ondanks het gebrek aan content is Pokkén Tournament het resultaat van een geweldig experiment, wat slim en origineel in elkaar zit.
102973

1. Tokyo Mirage Sessions #FE

Tokyo Mirage Sessions #FE werd jaren geleden aangekondigd als Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Na een lange stilte verscheen het spel vorig jaar opeens weer en kreeg het al snel de naam Tokyo Mirage Sessions #FE.
In plaats van letterlijke cross-over gaat het hier meer over een conceptuele cross-over. Verschillende elementen van Shin Megami Tensei en Fire Emblem komen terug in Tokyo Mirage Sessions #FE en worden deze op nieuwe manieren gebruikt. Zo is het gevechtssysteem meer gebaseerd op het traditionele Turn Based systeem van Shin Megami Tensei, maar richten het level-up systeem en de vele classes zich meer op Fire Emblem.
Tokyo Mirage Sessions #FE is een ontzettende originele JRPG die Wii U bezitters moeten koesteren. Het spel is niet perfect, want de gevechten kunnen nogal onvergefelijk zijn en de dungeons wat saai en herhalend.
Maar onder deze kritiekpunten schuilt een prachtige JRPG met misschien wel één van de meest originele thema’s in jaren. Tokyo Mirage Sessions #FE is de beste Wii U game van dit jaar en één van de beste Wii U games die je kunt vinden.
Kan jij je vinden in onze Nintendo Wii U top 5? Had jij liever andere titels gezien? Laat het ons weten in een reactie!