De beste PC gear om Back to School mee te gaan

Article
vrijdag, 27 augustus 2021 om 12:00
steelseries aerox 3 wirelessf1629111401
Het is augustus en dat betekent dat het weer bijna tijd is om de schoolbanken in te stappen. Met een vernieuwde digitale focus is het geen overbodige luxe om deze PC gear in te slaan tijdens de Back to School-periode.

SteelSeries Aerox 3

De laatste jaren is de focus in het onderwijs steeds meer richting de digitale kant gegaan. Studenten zullen bovendien al hun rapportages, scripties en andere lange stukken moeten uittypen. Daarbij zal je je veel gebruik moeten maken van je toetsenbord, maar de muis wordt daarbij ook veel gebruikt.
Gedurende het schooljaar zal je je muis-arm veel belasten en daarom is het verstandig om een zo comfortabel mogelijke muis in huis te halen. Een goede optie daarbij is de SteelSeries Aerox 3 Wireless. De flitsende gaming muis is namelijk met 66 gram en PTFE-voeten een veertje in je hand, waardoor je arm en hand zo min mogelijk worden belast. De muis is zo licht dankzij de behuizing vol gaten, maar zweetdruppels en ander vocht is geen gevaar. Met de AquaBarrier-technologie mag de Aerox 3 zich de eerste gaming muis met IP54-bescherming tegen water en stof noemen.
Met zes programmeerbare knoppen heb je bovendien veel opties binnen handbereik en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de accu ineens leeg raakt. Met een batterijduur van 200 uur via Bluetooth - en 80 uur via de 2.4GHz dongle - kan je namelijk al je schoolwerk met gemak doen tussen twee oplaad-sessies door. Een kwartiertje aan de oplader is daarnaast al goed voor uren aan draadloze productiviteit.
Wil je je liever helemaal geen zorgen maken om de accu van een draadloze muis en wil je nóg minder gewicht in je handen hebben, dan kan je ook gaan voor de SteelSeries Aerox 3 met draad. De Deense fabrikant heeft het gewicht voor die muis namelijk terug weten te schaven naar 57 gram. En met de bedrade variant kan je ook weer een paar tientjes besparen.
asus chromebook c523f1614611007

Chromebook of krachtige laptop

Met het digitale tijdperk in het onderwijs is het natuurlijk handig om te allen tijde aantekeningen of huiswerk te kunnen maken. Daarvoor heb je wel een laptop of tablet nodig, tenzij je alles op papier wil uitwerken en vervolgens weer op een computer. Gelukkig kan je tijdens veel Back 2 School-acties nu profiteren van veel korting.
Wil je voor de goedkoopste optie gaan, dan zal je meteen uitkomen bij een Chromebook. Deze laptops draaien namelijk niet op Windows 10, maar op ChromeOS. Dat betekent dat je niet conventionele programma’s kan installeren, maar afhankelijk bent van de apps op Google Chrome en de Play Store. Het voordeel daarvan is wel dat Chromebooks lekker licht zijn, met gemak de hele dag doorkomen wat betreft de accu en dus lekker goedkoop zijn.
Moet je voor school zware programma’s draaien en heb je thuis geen krachtige PC staan, dan is het een beter idee om te investeren in een sterke gaming laptop of ultrabook. Deze laptops hebben veelal een processor aan boord die alle programma’s met gemak kunnen draaien en met een ingebouwde videokaart kan je na je schoolwerk ook lekker ontspannen met een aantal games. Je moet er alleen wel een stuk dieper voor in je buidel tasten.
steelseries arctis 3f1629111674

SteelSeries Arctis 3

Als er één ding belangrijk is geworden in het onderwijs het afgelopen jaar, dan is het wel communicatie op afstand. Of het nu overleg is met klasgenoten of een les volgen, bijna alles is de laatste maanden gedaan via Zoom, Microsoft Teams of Google Meet. Dat betekent ook dat een goede headset met microfoon allesbehalve een overbodige luxe is.
Heb je die nog niet in huis, dan is de SteelSeries Arctis 3 een aanrader. Deze gaming headset heeft twee sterke 40mm speaker drivers, waardoor je alle gesprekken van je docenten en klasgenoten duidelijk kan volgen. Tijdens lange Zoom-calls zal je ook geen last krijgen van je hoofd en oren, want de Arctis 3 heeft comfortabele stoffen, geperforeerde oorkussens en een elastische suspension strap.
Natuurlijk is het ook belangrijk dat andere mensen jou goed kunnen verstaan en daarvoor slaagt de SteelSeries Arctis 3 met vlag en wimpel. Voor de microfoon gebruikt de Deense fabrikant namelijk een bidirectional design. Dat betekent dat alle geluiden die uit je mond komen duidelijk en verstaanbaar worden getransporteerd, terwijl omgevingsgeluiden en andere herrie eruit wordt gefilterd.
Wil je meteen gaan voor de beste versie, dan kan je ook de stap maken naar de SteelSeries Arctis Pro. Deze headset heeft namelijk nog betere speakers, materialen van een hoogwaardige kwaliteit en een GameDAC - waarmee je eenvoudig het volume, de balans tussen voice chat en andere geluiden en de equalization kan aanpassen. De DAC zorgt er bovendien voor dat alle audio geen kwaliteit verliest vanaf de bron naar jouw oren.
screenshot 2021 08 16 130450f1629111935

Elgato Stream Deck

Op het bureau van veel streamers is tegenwoordig een Elgato Stream Deck te vinden. Zoals de naam al verklapt is het namelijk een ideaal stukje gear voor streamers, om de vele programma’s en acties die nodig zijn binnen handbereik te hebben. Via de Steam Deck kan je namelijk apps zoals OBS opstarten met één druk op de knop.
De Elgato Stream Deck is alleen niet exclusief voor streamers en kan het leven van vele mensen makkelijker maken, als je omgaat met veel verschillende programma’s. Het voordeel van het apparaat is namelijk dat je zelf kan instellen wat de knoppen op de Stream Deck precies doen. Zo ben je niet verplicht om macro’s voor Twitch of social media erop te zetten, maar kan je bijvoorbeeld ook een shortcut erin zetten naar een applicatie die je dagelijks moet gebruiken voor school.
Je hebt daarnaast ook de mogelijkheid om specifieke acties erin te zetten. Moet je namelijk veel communiceren via video calls, dan kan je knoppen in je Stream Deck zetten om je microfoon te muten of juist al het geluid te dempen. Dit is handig zodra een klasgenoot met de meest waardeloze microfoon aller tijden aan het woord is. De mogelijkheden van de Elgato Stream Deck zijn dus nagenoeg eindeloos, waardoor het een ideale accessoire is voor de hardwerkende student.
screenshot 2021 08 16 130839f1629112218

SteelSeries Apex Pro TKL

Zoals gezegd zal je tijdens het schooljaar vaak gebruik moeten maken van je toetsenbord. Tot de zomervakantie zal er namelijk de nodige woorden moeten worden getypt, of je nu bezig bent op de middelbare school of een vervolgopleiding. Zorg er dan ook voor je je vingers goed behandelt en een waardig toetsenbord in huis haalt.
Een mechanisch toetsenbord is daarbij een logische keuze, maar het is vervolgens altijd lastig om te kiezen welke switches je neemt. Voor het schrijven van een lang rapport wil je niet constant backspace moeten gebruiken door te gevoelige switches, terwijl je na je schoolwerk misschien wel even wil ontspannen met een game. En dan kunnen lichte switches heel goed van pas komen.
Gelukkig biedt SteelSeries nu de oplossing met de Apex Pro TKL. Dit mechanische toetsenbord heeft namelijk unieke OmniPoint switches, waarvan je per toets zelf de gevoeligheid kan aanpassen door de actuation point te verlagen. Zet je dat punt naar beneden, dan zal de Apex Pro alleen de toets aanslaan wanneer je echt zelf die keuze hebt gemaakt. En wanneer je een potje wil gamen kan je met een druk op de knop je profiel aanpassen en overschakelen naar een hogere actuation point.
De TKL-versie van de Apex Pro is bovendien lekker compact, doordat het numpad is verwijderd. Wanneer je de comfortabele, door magneten bevestigde armrest er vanaf haalt, dan kan je het mechanische toetsenbord ook gemakkelijk meenemen naar school. Op die manier kan je op elke locatie genieten van dezelfde kwaliteit onder je vingertoppen.

Populair Nieuws