De beste nieuwe HBO series in 2019 om naar uit te kijken

Article
vrijdag, 18 januari 2019 om 11:37
Er wordt op XGN vaak geschreven over series en films op Netflix. Alleen HBO heeft in 2019 net zo goed een sterk en uitgebreid aanbod aan series en films. Lees in dit artikel over de beste nieuwe HBO series in 2019 waar wij echt naar uitkijken. Het gaat in dit artikel over nieuwe series, dus niet over nieuwe seizoenen als bijvoorbeeld Game of Thrones seizoen 8.

10. Chernobyl

We trappen de lijst af met de nieuwe HBO serie Chernobyl. De serie gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de kernramp in Chernobyl, Oekraïne. In Chernobyl krijg je een indruk over hoe en waarom de ramp ontstond, daarnaast krijg je verhalen uit het getroffen gebied te zien. Chernobyl gaat daarnaast over degenen die hebben moeten overleven na de kernramp.
De acteurs en actrices die al gecast zijn voor Chernobyl zijn Jared Harris, Stellan Skarsgard en Emily Watson. Het filmen begon in april 2018. De serie zelf moet uit gaan komen in 2019, maar wanneer precies is nog niet bekend.
145196

9. Watchmen

Op nummer negen in deze lijst met nieuwe HBO series in 2019 om naar uit te kijken staat de serie Watchmen. Watchmen is gebaseerd op de stripverhalen van Alan Moore en Dave Gibbons. Watchmen is een alternatief verhaal dat gaat over superhelden die worden behandeld als outlaws. De gemaskerde superhelden worden in Watchmen in een nieuw jasje gestoken in deze HBO serie.
De cast bestaat tot nu toe uit Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Jeremy Irons, Yahya Abdul-Mateen II, Frances Fisher en Jean Smart. Wanneer de serie exacte in première gaat, is nog niet bekend. Wel weten we al dat die in 2019 komt.
145197

8. Lovecraft Country

Lovecraft Country is een aankomende drama/horror film die gebaseerd is op de romans van schrijver Matt Huff. In de serie volg je Atticus Black die samen met zijn vriend Letitia en zijn oom George op een autoreis gaat. Hiermee begint de overlevingsstrijd van het zwart getinte gezelschap tegen de witte Amerikanen die ze tegenkomen. Dan gaat het natuurlijk over racisme.
De film wordt mede-geproduceerd door Jordan Peele, bekend van onder andere Key & Peele, The Last O.G., Toy Story en Keanu. Peele regisseerde ook de goed in de smaak vallende film BlacKkKlansman. Lovecraft Country komt uit in 2019 op streamingservice HBO.
145198

7. The Undoing

Deze aankomende HBO serie gaat over een therapeut die op het moment staat een boek uit te brengen. De therapeut leeft een rooskleurig leven: ze heeft een kind dat naar een privéschool gaat en een vertrouwde, lieve man. Haar leven verandert alleen net voordat ze haar boek wil uitbrengen. Ze komt erachter dat haar man niet is wie hij beweert te zijn.
Nicole Kidman, die recentelijk nog verscheen in DC’s Aquaman, speelt het hoofdpersonage Grace Sachs. High Grant speelt haar man en Donald Sutherland speelt Franklin Jenner in The Undoing. De serie komt vanaf maart 2019 op HBO te staan.
145199

6. The New Pope

Het vervolg op de populaire serie The Young Pope laat niet lang op zich wachten. De spin-off heet namelijk The New Pope en de paus waar het om draait wordt vertolkt door Jude Law. Daarnaast keer Stefano Accorsi ook terug als Italiaanse minister-president. Ook is John Malkovich bevestigd voor The New Pope, maar er staat op IMDb nog niet wat zijn rol gaat zijn.
De serie wordt getypeerd als follow-up serie en gaat dus door op het verhaal van The Young Pope. Dat ging namelijk over de eerste Amerikaanse paus ooit in de geschiedenis van het Christendom. De tien aflevering lange serie maakte indruk en kreeg goede kritieken. Of The New Pope aan de verwachtingen kan voldoen is nog maar de vraag. The New Pope moet ergens in 2019 op HBO verschijnen, wanneer precies is nog niet duidelijk. De serie is net als haar voorganger tien afleveringen lang.

5. His Dark Materials

His Dark Materials is een aankomende HBO serie gebaseerd op de boeken van Philip Pullman. De fantasieserie wordt geproduceerd door New Line Cinema en Bad Wolf en zou oorspronkelijk alleen beschikbaar zijn voor Brits televisiekanaal BBC. His Dark Materials wordt in het Nederlands vertaald als Het Gouden Kompas en bestaat uit drie delen: Het Noorderlicht, Het Listige Mes en De Amberkleurige Kijker. De trilogie werd voor His Dark Materials af verfilmd, namelijk in 2007.
Het verhaal van His Dark Materials speelt zich af in een andere soort dimensie. Een meisje, Lyra, besluit een vriend te redden en gaat daarom op reis. Op die reis komt ze allerlei rare dingen tegen, bijvoorbeeld heksen en geharnaste beren. Het meisje is dapper en moet in een wereld vol gevaren en zogenaamde ‘lokkers’ haar vriend zien terug te vinden. His Dark Materials komt ergens in 2019 op HBO te staan, wanneer de exacte release is, is nog niet duidelijk.
145201

4. Euphoria

Euphoria is een serie die gaat worden geproduceerd door rapper Drake. De cast bestaat tot nu toe uit Zendaya, Sydney Sweeney, Maude Apatow, Jacod Elordi, Algee Smith en Alexa Demi. Euphoria gaat over een groep studenten die moet omgaan met sociale media, drugs, liefde, seks, trauma’s en drama. Veel meer is er nog niet over het verhaal bekend, tenzij je de originele Israëlische serie kent met de gelijknamige naam.
Euphoria gaat worden gemaakt in samenwerking met A24, bekend van goed ontvangen film Lady Bird, en is een soort remake op de Israëlische versie van Euphoria. Alleen de remake wordt in een Amerikaans jasje gestoken, hoe dat gaat uitpakken is natuurlijk nog maar de vraag. Euphoria heeft nog geen exacte releasedatum, behalve dan dat de serie in 2019 komt.
145202

3. The Time Traveler’s Wife

HBO gaf opdracht aan Britse scriptschrijver Steven Moffat om een moderne serie te produceren gebaseerd op de romans van The Time Traveler’s Wife. Moffat is bekend van zijn werk aan Dr. Who en Sherlock. Beide zijn Britse series. De serie werd in samenwerking met Warner Bros. in de startblokken gezet.
De serie gaat over een magisch liefdesverhaal tussen Clare en Henry, maar het huwelijk heeft één probleem: tijdreizen. Het is een verhaal dat gaat over ‘het lang en gelukkige leven’, maar die uitkomst hoeft niet per se het einde van het verhaal te zijn. Het tijdreizen gebeurt niet bewust, want Henry heeft een genetische afwijking waardoor het willekeurig voorkomt. Dat zit zijn relatie in de weg. The Time Traveler’s Wife komt ergens in 2019 op streamingservice HBO te staan.

2. Years & Years

Op nummer twee in deze lijst met de beste HBO series in 2019 om naar uit te kijken staat dramaserie Years & Years. De serie volgt een Britse familie, de Lyons, gedurende 15 jaar en begint in het jaar 2019. De familie moet zien om te gaan met politieke onstabiliteit, technologische ontwikkelingen en een veranderende economie.
Years & Years is alweer de zoveelste samenwerking tussen HBO en televisiekanaal BBC. Emma Thompson, Jessica Hynes, Anne Reid, Rory Kinnear en Russel Tovey maken nu al deel uit van de cast van Years & Years. De serie gaat in het begin bestaan uit zes afleveringen en staat vanaf 2019 op streamingservice HBO en op kanaal BBC.
145204

1. Catherine The Great

We sluiten deze lijst af met dramaserie Catherine The Great. Catherine The Great is de naam die monarch Catherine kreeg toegewezen in Rusland. Zij is namelijk een erg machtige, moderne en onafhankelijke vrouw uit de 18 eeuw, daarmee was zij een van de weinige invloedrijke vrouwen uit die tijd. Ze was de definitie van een moderne vrouw in de 18 eeuw.
Catherine The Great wordt deels geregisseerd door Philip Martin, deze regisseur is vooral bekend door de populaire serie The Crown op Netflix. Catherine The Great geeft eenzelfde soort gevoel als The Crown en hoopt dan ook net zo succesvol te worden. Het is een verhaal dat gaat over bezittelijke liefde, affaires en het vormen van het Rusland dat we tot op de dag van vandaag kennen.

De beste nieuwe HBO series in 2019 om naar uit te kijken

Dat waren de 10 beste nieuwe HBO series in 2019 om naar uit te kijken! Wat vind jij van de HBO series in deze lijst? Naar welke serie kijk jij het meeste uit? Laat het ons vooral weten in de comments.
Dit artikel is op 19 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws