De top 5 beste chat apps voor Android en iPhone

Article
door Anoniem
zaterdag, 25 april 2015 om 9:30
xgn google image
Met komst van de smartphone zijn we allemaal gestopt met smsen. Vandaag de dag chat iedereen via één of meerdere chat apps. Wat zijn nou de beste chat apps voor Android en iPhone?

5. Facebook Messenger

Facebook Messenger is een van de meest veelzijdige chat apps voor je smartphone, en daarmee ook een van de beste chat apps voor Android en iPhone. Het grote voordeel van Facebook Messenger is het feit dat het veel bestanden ondersteunt en enorm veel gebruikers heeft. In Facebook Messenger is het mogelijk om foto’s, video’s, gifjes, stickers en veel meer te sturen.
Toch kent Facebook een aantal nadelen waardoor het niet op een hogere positie staat tussen de beste chat apps voor Android en iPhone. Zo dwingt Facebook iedere gebruik de stand-alone Facebook app ‘Facebook Messenger’ te downloaden door de chat functie in de Facebook app te blokkeren. Je zit nu met twee apps te kloten en vroeger was alles in één app geïntegreerd.
Verder staat Facebook er ook om bekend niet zo moeilijk te doen over het verkopen van persoonlijke gegevens. Alles wat je op Facebook plaatst kan doorverkocht worden aan een derde partij, je moet dus oppassen met wat je zegt. Dit maakt Facebook Messenger wat minder aantrekkelijk.

4. Skype

Skype is groot geworden doordat veel mensen het gebruiken om mee te videobellen. Tegenwoordig kent Skype een bijzonder goede chat funtie. Dit komt omdat Skype onderdeel is van Microsoft, en die heeft behoorlijk wat ervaring met chat apps.
Mensen die opgegroeid zijn in de jaren 2000 tot en met 2010 zullen zich allemaal MSN nog wel herrineren. MSN is enkele jaren geleden gestopt en onderdeel geworden van Skype. Chatten in Skype is dus het nieuwe MSN. MSN is cool en Skype werkt enorm goed, dit maakt het een van de beste chat apps voor Android en iPhone.

3. iMessage

iMessage is de chat dienst van Apple en hiermee exclusief voor apparaten van Apple. Het grootste nadeel is dan ook dat iMessage niet beschikbaar is voor Android- en Windows Phone gebruikers. Het grote voordeel is wel dat je ook berichten kunt sturen naar en via de Mac of iPad, je bent dus niet gelimiteerd tot je iPhone.
Apple heeft er ook voor gezorgd dat iMessage helemaal veilig is. De berichten worden versleuteld verstuurd en wanneer ze op de telefoon zijn ontvangen worden de berichten van de Apple servers verwijderd. Hiermee scoort iMessage punten en is het een van de beste chat apps voor Android en iPhone.

2. Telegram

Telegram is een chat app met een nadruk op veiligheid. Telegram is namelijk een stuk veiliger dan Whatsapp en SMS. Telegram beweert dat alle bestanden en berichten nergens opgeslagen worden en niet kunnen worden achterhaald.
Een ander voordeel van Telegram is dat bestanden geen limiet hebben qua MB's. Je kan dus gewoon lange video’s sturen via Telegram en dat is iets wat je niet bij andere chat apps ziet. Veiligheid en ongelimiteerde data uitwisselingen maken Telegram tot een van de beste chat apps voor Android en iPhone.

1. Whatsapp

De nummer een van de beste smartphones apps is Whatsapp. Dit is voor de meeste mensen geen verrassing. Whatsapp is al jaren de populairste chat app en gekocht door Facebook voor een kleine 19 miljard dollar.
Whatsapp is bijna op iedere smartphone te installeren en de app is licht, snel en makkelijk. Iedere telefoon kan Whatsapp aan en de chatdienst staat als een huis. Whatsapp is niet onderscheidend qua functies, maar iedereen gebruikt het en daarom is het zo populair.
Mis jij nou nog een goede chat app in deze lijst met de beste chat apps voor Android en iPhone, laat het dan weten in de comments.