De top 10 beste action/adventure games van 2020

Article
dinsdag, 29 december 2020 om 16:15
beste action adventure games van 2020f1607529159
Het einde van 2020 is aangebroken. Wat een bijzonder (verschrikkelijk) jaar was het door het coronavirus. Voor gamers was het een uitstekend jaar, zoals ook terug te zien in de beste action/adventure games van 2020. Wij zetten de tien beste action/adventure games van 2020 voor je op een rijtje.
In deze lijst met beste action/adventure games van 2020 zetten we de games op het rijtje die we ons het beste kunnen heugen. Net als alle andere beste van 2020-artikelen is deze lijst een samenstelling van verschillende elementen die we meenemen als we kijken naar het beste van 2020. Zo kijken we in deze lijst naar de games die het rondreizen door de wereld in combinatie met het vechten en puzzelen op briljante wijze combineren.

10. Watch Dogs: Legion

Dat Watch Dogs Legion een vreemde eend in de bijt is als het aankomt op de uitgebrachte titels van 2020 is evident. De game kwam slechts een paar weken uit voor Assassin’s Creed Valhalla, de andere grote open world game van Ubisoft. Dat de game vervolgens ook nog eens minder goed ontvangen werd, hielp niet mee.
Toch doet de game meer goed dan fout waardoor het een zeer leuke action/adventure titel is die je dit jaar niet mag missen. Met een tof verhaal vol wendingen dat je met plezier door de volle open wereld stuurt en de constante barrage van puzzels, weet Ubisoft je goed mee te slepen in het futuristische Londen. De stad zit vol leven en is heerlijk om te verkennen op bijvoorbeeld een gestolen Vespa of met een futuristische dubbeldekker.
the pathless coverf1596745249

9. The Pathless

Als één van de games die met de release van de PlayStation 5 verscheen, wist The Pathless gelijk een plekje in het spotlicht te vergaren. Hoewel de game minder opviel dan Demon’s Souls, Spider-Man Miles Morales en Bugsnax, mag The Pathless zeker niet vergeten worden. Stiekem is deze indie titel namelijk één van de beste action/adventure games van 2020 en met goede reden.
De gameplayloop van The Pathless weet namelijk op uitstekende wijze voor plezier te zorgen. In de mooi vormgegeven open wereld voelt niets zo lekker als op snelheid komen en door de lucht suizen dankzij je gevederde vriend die The Hunter vergezeld. Opvallend is dat de game geen minimap heeft, waardoor je veel meer als ontdekkingsreiziger op moet treden, iets wat telkens weer een genot is.
paper mario color splashf1590675170

8. Paper Mario: The Origami King

Een andere game die telkens weer voor genot zorgt is Paper Mario The Origami King. Waar The Pathless je laat genieten met het ontdekken van de wereld door middel van flitsende en vloeiende gameplay, legt Paper Mario het tempo wat lager. Hierdoor krijgt het grappige, kinderlijke verhaal meer ruimte om te stralen, terwijl je constant weer gecharmeerd raakt van de schattige wereld en omgevingen.
Hoewel de puzzels niet al te moeilijk zijn, blijft het vernieuwde vechtsysteem constant boeien. Hetzelfde geldt voor de dialogen waarvan je geregeld in een deuk ligt. De bekende Nintendo-charme is maximaal aanwezig, terwijl je constant bezig bent met het ontdekken van alle geheimen die in het Mushroom Kingdom verborgen zitten.
immortals fenyx rising comparisonf1606909675

7. Immortals: Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising is een typisch voorbeeld van het beter goed gejat dan slecht bedacht principe. Het afkijken bij Breath of the Wild is dan ook in grote delen geslaagd. Met vrijwel identieke mechanics en een wereld die is ondergedompeld in de Griekse mythologie.
De toffe geheimen die ontdekt kunnen worden slagen er dan ook grotendeels in om deze open wereld uniek te maken. Toch mist de game net het speciale sausje waarmee Breath of the Wild zich wist te onderscheiden. Gelukkig weet de toffe combat hierin wel veel goed te maken.
mafia definitive edition 2f1598450898

6. Mafia: Definitive Edition

Volgens velen is de originele Mafia één van de beste misdaadgames ooit gemaakt. Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar het is ook een feit dat de game ondertussen flink is verouderd. Hoog tijd dus voor een update, waar ontwikkelaar Hangar 13 hard aan heeft gewerkt. En het resultaat mag er zijn met Mafia Definitive Edition.
Hoewel de naam iets anders suggereert gaat het hier niet om een simpele remaster, maar om een complete remake van de grond af aan. Gameplay-systemen zijn moderner geworden, de game draait op een andere engine, de animaties zijn opnieuw opgenomen en een hele cast aan voice-actors hebben de sterke karakters nieuw leven ingeblazen.
Dankzij al die veranderingen en het al ijzersterke verhaal van het origineel, is Mafia Definitive Edition een heerlijk en prachtig avontuur geworden, waarin je langzaam het verhaal van Tommy Angelo in de Salieri familie leert kennen. De klassieker heeft nu een waardige versie voor 2020 gekregen en mag zeker niet op het lijstje van beste action/adventures games van het jaar ontbreken!
ori wotw screenshot 4f1584973607

5. Ori and the Will of the Wisps

Ook het tweede deel van Ori mag niet ontbreken in de lijst met beste action/adventure games van 2020. Deze metroidvania heeft in ieder opzicht verbeteringen met zich meegebracht die nu eindelijk goed tot z’n recht komen op de Xbox Series X. Met een schitterende art style smelt je weg van de kleurenconfetti die je ogen verblijden.
Tel daarbij de heerlijke gameplay op die er constant voor zorgt dat je iedere hoek van de wereld ontdekt en je hebt de basis voor een ijzersterke titel. Als de kleine Ori ben je letterlijk het licht in de duisternis dat steeds nieuwe manieren zoekt om vooruitgang te boeken. Wat Ori and the Will of the Wisps zo goed doet is het gevoel van avontuur overbrengen en dat ook nog eens met fenomenale muziek.
ghost of tsushimaf1578385506

4. Ghost of Tsushima

Over goede muziek gesproken; niets sleurt je beter mee naar het oude Japan dan een heerlijk fluitconcert van Jin Sakai. De getalenteerde samoerai laat tijdens zijn avontuur zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan alleen een zwaard gebruiken. Met de fluit kom je namelijk heerlijk tot rust terwijl je door de bloedmooie lentebloesem loopt.
Het zijn dit soort speciale, rustige momenten in een anderzijds bloederig en onvoorstelbaar mooie game die ervoor zorgen dat Ghost of Tsushima speciaal is. De game kan soms wat eentonig zijn als je van punt a naar b gaat om je puur te richten op wat er allemaal te halen valt, maar Ghost of Tsushima kan zoveel meer bieden. Je moet alleen de tijd nemen om de kleine momenten van de game te waarderen (en natuurlijk je zwaard laten dansen over de kelen van de vele vijanden).
spider man miles morales ps5 reservar mejor preciof1604656972

3. Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Van de ene PlayStation exclusieve titel schakelen we over naar de volgende: Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Met een kortere game weet Miles Morales’ avontuur voor een beter tempo te zorgen dat je tijd respecteert en je doet smachten naar meer. Met een rappe 20 uur heb je alles in de open wereld van Miles gezien, terwijl je met een grandioze 60 fps door de straten van Manhattan slingert.
Hoewel de stad uit de voorganger opnieuw wordt gebruikt met een nieuw laagje verf in de vorm van sneeuw, moet dat de pret niet drukken. De stad leeft meer dan ooit dankzij ray tracing, terwijl het verhaal én vrijwel alle side quests een voldaan gevoel bezorgen in combinatie met een emotionele klap die het eerste deel ook wist voor te schotelen.
Miles’ avontuur is misschien nog wel beter dan dat van Peter Parker gezien nieuwe vecht mechanics de gameplay nog een stukje beter maken. Al met al is dit dan ook een titel die we zeker niet mogen vergeten als het aankomt op de beste action/adventure games van 2020. Laat het derde deel maar komen!
valhalla1f1704703895

2. Assassin’s Creed Valhalla

Het zilver in deze lijst met beste action/adventure games van 2020 gaat naar het vikingavontuur dat je in Assassin’s Creed Valhalla tegenkomt. Eivors avontuur in Engeland en het hoge noorden zorgt er met talloze uren voor dat je compleet verloren raakt in de prachtig vormgegeven wereld. De nieuwe indeling zorgt tevens voor de nodige afwisseling waardoor ontdekken daadwerkelijk verrassend is.
Het vechten is daarnaast verfijnd, waardoor je elke keer met plezier weer op zoek gaat naar een manier om de vijand het mooist om te leggen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de hidden blade die eindelijk terug van weggeweest is. Met Valhalla is Assassin’s Creed weer terug aan de top met misschien wel het beste deel tot nu toe!
the last of us part 2 screen 21 minf1591615911

1. The Last of Us Part II

Aan het einde van de rit is het The Last of Us Part II die de eerste plek inneemt als het draait om beste action/adventure games van 2020. De bewezen formule van Naughty Dog is wederom tot in de puntjes uitgewerkt en zorgt voor een magische ervaring van begin tot eind. Los van het toffe verhaal is het telkens een genot om de dodelijk wereld vol Clickers te ontdekken. Zelfs met de kennis dat gevaar om iedere hoek loert.
Wie op ontdekkingsreis gaat, wordt telkens dan ook rijkelijk beloond. Van slot codes die je op natuurlijke wijze in de wereld vindt tot het uittesten van bizarre combo’s die gevechten vloeiend en elegant naar een hoger niveau tillen. Naughty Dog heeft met The Last of Us Part II de lat voor action/adventure games weer weten te verhogen en is dan ook de terechte nummer 1.

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 op haar einde loopt is het weer tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN dat met een scala aan artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Populair Nieuws