AOC Agon series - Alles wat je moet weten over de nieuwe premium lijn

Article
zondag, 25 september 2016 om 11:00
xgn google image
Tijdens gamescom 2016 stond AOC klaar om haar nieuwste beeldschermen te tonen. De nieuwe AOC Agon series premium lijn moet ervoor zorgen dat we weer geld neerleggen voor een nieuw beeldscherm. Hoe AOC dat voor elkaar denkt te gaan krijgen lees je in deze special.
Alles wat je van de nieuwste AOC Agon series moet weten hebben we voor je op een rij gezet, zodat jij straks weet of je een nieuw beeldscherm gaat kopen of juist niet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de nieuwe beeldschermen zijn niet de goedkoopste. Des te meer reden om eens goed geïnformeerd te zijn voor je aan de aanschaf van een nieuw scherm gaat denken.
De beeldschermen zijn niet de goedkoopste, maar je krijgt er wel erg veel voor terug. Over de specificaties van de verschillende beeldschermen zullen we op dit moment nog niet verder uitweiden: daar gaan we later in deze special nog dieper op in. Wat wel goed is om te weten is dat je bij de nieuwe AOC Agon series behoorlijk waar voor je geld krijgt.

Bedoeld voor gamen

Om te beginnen met het intrappen van een open deur. De nieuwe Agon beeldschermen van AOC zijn bedoeld om mee te gamen. Zo is er alles aan gedaan om het voor jou zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken tijdens het gamen.
Zo is er bijvoorbeeld gedacht aan de gamers die headsets gebruiken. Aan het beeldscherm zit een hendeltje waar je eenvoudigweg je hoofdtelefoon kunt ophangen. Wanneer je dit hendeltje niet in gebruik hebt kun je deze eenvoudigweg weer terug inklappen.
Verder is er ook voor gezorgd dat de beeldschermen iets “extra’s” hebben in de vormgeving. Waar de normale AOC beeldschermen meestal volledig zwart zijn, heeft de nieuwe AOC Agon series een wat meer premium uiterlijk. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende toevoegingen gedaan met andere kleuren zodat je het idee hebt dat je ook waar voor je geld hebt gekregen.
Verder neemt de voet van het beeldscherm zeer weinig ruimte in beslag. De voetafdruk, zoals dat heet, is dusdanig klein dat je het beeldscherm op vrijwel elk bureau kunt neerzetten. Wanneer je dus een gamer bent met een kleine kamer, dan is een AOC Agon series beeldscherm een goede optie om naar te kijken.

Weinig vertraging in de beeldschermen

Een ander punt dat ervoor zorgt dat je met een gerust hart je favoriete game kunt spelen is het feit dat de beeldschermen zeer weinig vertraging hebben. In principe is de actie die door jouw PC wordt doorgegeven naar je beeldscherm dusdanig klein dat je altijd de juiste actie ziet.
Dit klinkt misschien niet als een belangrijk punt. Maar wanneer je bedenkt dat je tijdens het spelen van een potje Call of Duty al vrij snel wordt neergeschoten omdat je te traag was, kun je je voorstellen dat je een trager beeldscherm er niet bij kunt hebben. Dat laatste heb je met de AOC Agon beeldschermen in ieder geval niet.
Verder heb je ook nog zelf de keus in de manier waarop je de PC aansluit. Waar veel beeldschermen tegenwoordig zijn overgestapt naar HDMI, zijn er ook mensen die liever nog met een ouderwetse analoge aansluiting werken. Aan die laatste groep mensen heeft AOC gedacht, want je kunt zowel de HDMI als de analoge poort gebruiken.

Resolutie: voor ieder wat wils

De verschillende resoluties van de beeldschermen laat zien dat de ontwikkelaar van beeldschermen de keuze graag aan de koper laat. Zo heb je namelijk de mogelijkheid om een AOC Agon series beeldscherm te kopen met Full HD mogelijkheid. Maar daarnaast is het ook mogelijk om een Quad HD beeldscherm of zelfs een 4K beeldscherm aan te schaffen voor je PC.
Op deze manier heb je altijd de mogelijkheid om een beeldscherm uit te kiezen dat bij jou past. Heb je net een gigantisch goede PC gekocht of laten bouwen en ben je toe aan de aanschaf van een beeldscherm, dan kun je een 4K beeldscherm natuurlijk niet achterwege laten. Heb je al een wat oudere PC dan kun je ervoor kiezen om voor een Full HD beeldscherm te gaan.
Uiteraard verschilt het per resolutie wat je voor een beeldscherm betaalt. Zo zal je voor een Full HD beeldscherm minder geld hoeven neer te tellen dan voor een beeldscherm met 4K capaciteit. Maar het feit dat de keuze er is moet voor de persoon die een beeldscherm gaat kopen in ieder geval prettig zijn.

Schermgrootte: groot, groter, grootst

Maar er is nog iets anders waar je uit kunt kiezen. Er zijn namelijk verschillende schermformaten binnen de AOC Agon series. Wil jij bijvoorbeeld een kleiner beeldscherm? Dan kan dat.
Aan de mensen die graag op groot beeld gamen of last hebben van hun ogen is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een 35” beeldscherm. Dit gigantische scherm is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar maar stond al wel op gamescom 2016. Wanneer je graag op een beeldscherm van bijna een meter in diagonaal games speelt dan is dit beeldscherm zeker iets voor jou.
De verschillende opties binnen de AOC Agon series zijn op dit moment nog niet allemaal beschikbaar. Maar het mag duidelijk zijn dat er in ieder geval voor ieder wat wils tussen zit. De verschillende resoluties en de verschillende schermgroottes legt de keuze bij de consument neer. Dat laatste is in ieder geval iets waar de meeste gamers blij van zullen worden.
Zoals gezegd hangt er nog wel een prijskaartje aan de beeldschermen. Het goedkoopste scherm dat op het moment van schrijven te verkrijgen is heeft een prijskaartje van €529,-. Het gaat hier dan wel om een Quad HD beeldscherm, het is dus nog mogelijk dat er goedkopere uitvoeringen binnen de lijn gaan komen. Maar zoals je hebt kunnen lezen krijg je voor dat geld wel een erg goed beeldscherm terug.

Populair Nieuws