Alles wat je moet weten over DiRT 5!

Article
maandag, 02 november 2020 om 14:00
dirt 5 1f1601978563
Op 6 november zullen motoren weer ronken en banden glibberen en glijden door het modder en stof. Inderdaad, het is bijna tijd voor DiRT 5. Dit is alles wat je moet weten over de nieuwe rally game van Codemasters!

Racen tegen Nolan North

Net zoals de andere games in de DiRT franchise, gaat ook het vijfde deel een Career Mode krijgen. Deze keer is er alleen wel iets veranderd, want Codemasters is met de modus een stapje verder gegaan dan normaal.
In plaats van simpelweg race na race te spelen, krijg je in DiRT 5 te maken met een narrative driven Career Mode. Kortgezegd is er dus een verhaal dat met die modus gepaard gaat. Je zal beginnen onder de hoede van je mentor Alex ‘AJ’ Janicek (ingesproken door Troy Baker), terwijl je in de races belaagd zag worden door je rivaal genaamd Bruno Durand (ingesproken door Nolan North). Verdeeld over vijf hoofdstukken en 130 events, zal de storyline van DiRT 5 verteld worden.
dirt 5 2f1601979085

Modi in alle soorten en smaken

Naast de Career Mode heeft DiRT ook nog andere modi. Sterker nog, het nieuwe deel heeft meer modi dan alle voorgaande delen in de franchise. Zo kan je bijvoorbeeld in Landrush racen over een circuit met een ruig terrein en waar omstandigheden plotseling kunnen veranderen door het weer of de conditie van de baan. Of wat te denken van Ice Breaker, waarbij je moet racen over banen die compleet gemaakt zijn van ijs? Hopelijk heb je winterbanden onder je auto geplaatst.
Een paar modi keren ook terug uit oudere DiRT delen, die we al een tijdje niet meer hebben gezien. In DiRT 5 kan je daardoor weer met The Gymkhana aan de slag - voor het laatst gezien in DiRT Showdown - een speciale stunt arena waar je wordt beloond voor de meest indrukwekkende stunts.
dirt 5 3f1601979324

Locaties over de hele wereld

Door het coronavirus hebben veel mensen hun vakantie moeten annuleren en hebben ze alleen de binnenkant van hun huis en nabije regio kunnen bewonderen. Gelukkig kunnen we met DiRT 5 nog wel wat van de wereld zien, want de game huisvest circuits en locaties die verdeeld zijn over onze hele globe.
Zo kan je een bezoekje brengen aan onder andere Arizona, Brazilië, China, New York, Noorwegen, Italië en Marokko, die ook allemaal een dynamisch weersysteem en seizoenen kennen. Op al die locaties heb je bovendien keuze uit talloze verschillende voertuigen. DiRT 5 telt maar liefst dertien verschillende klassen aan voertuigen, van moderne rally auto’s tot aan sprint cars en rock bouncers. Er is voor ieder wat wils te vinden!
rsz dirt 5 4f1601979708

Splitscreen multiplayer

Een feature die we vandaag de dag helaas bijna nooit meer terugzien in de grote AAA games, is de mogelijkheid om multiplayer in splitscreen te spelen. Wanneer er een versus of co-op modus zit in een game, dan kan je die modus vaak alleen online spelen, met je collega’s of concurrenten op hun eigen console op afstand.
Gelukkig breekt DiRT 5 met die traditie, door splitscreen multiplayer aan te bieden. Daarbij gaat het ook niet om een multiplayer voor twee spelers, maar zelfs voor vier spelers tegelijkertijd. Uiteraard moet je dat momenteel wel doen met huisgenoten en kan je geen vrienden uitnodigen om samen met elkaar op de bank te gamen, maar zodra de coronacrisis voorbij is kan je meteen een gezellig avondje organiseren.
dirt 5 5f1601979769

Eerste racegame op next-gen!

DiRT 5 staat gepland voor een release op 6 november voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One. Dat is vlak voor de lancering van de Xbox Series X en PlayStation 5, de next-gen consoles waar we al lange tijd naar hebben uitgekeken. Gelukkig hoeven we ook niet lang te wachten op de next-gen versie van DiRT 5, want de rally game is de allereerste racer op de Xbox Series X en PS5 - met respectievelijk een release op 11 november en 19 november, de dagen wanneer de consoles uitkomen.
Wil je de game meteen al op release spelen en vervolgens ook spelen op next-gen, dan hebben we goed nieuws. DiRT 5 maakt namelijk gebruik van Smart Delivery. Koop je de titel dus eerst op de Xbox One, dan kan je de game kosteloos upgraden naar een Xbox Series X versie en wordt ook nog eens je savegame meegenomen. Je kan ook gratis upgraden van de PlayStation 4 naar de PS5 versie, maar daarbij zal je alleen wel opnieuw moeten beginnen, want je save game wordt niet opgeslagen.
Uiteindelijk zal de game ook nog uitkomen op Google Stadia, maar daar zal je even geduld voor moeten hebben. DiRT 5 zal namelijk pas ergens in 2021 verschijnen voor Google’s streamingdienst.