8 Xbox One apps die je nog niet kende

Article
dinsdag, 23 februari 2016 om 13:24
xgn google image
De Xbox One kan meer dan alleen functioneren als gameconsole. Er is een waslijst aan Xbox One apps beschikbaar, hoewel de meeste mensen alleen de standaard apps kennen. Lees hier een overzicht van 8 Xbox One apps die je nog niet kende!

TuneIn

TuneIn is een app waarmee je naar meer dan 100.000 radiozenders kunt luisteren. Naast radio heb je ook de keuze uit meer dan vier miljoen on demand programma’s en podcasts van over de hele wereld. De muziek service heeft momenteel al meer dan 50 miljoen actieve gebruikers en is ook te gebruiken via de Xbox One.
Als je geen zin hebt in betalende muziekdiensten zoals Spotify dan kun je zeker kiezen voor een optie als TuneIn, waar je de keuze hebt uit eindeloos veel muziek!

Comedy Central

Heb je even behoefte aan een beetje ontspanning en een hoop humor? Dan kies je natuurlijk voor de officiële Comedy Central app voor de Xbox One! Met deze app kun je nu makkelijk hele afleveringen kijken van je favoriete tv-series en sitcoms.
Naast de volledige afleveringen kun je ook stand-up specials kijken en klassieke programma’s die niet meer op de buis te zien zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de complete Chappelle’s Show. Je hoeft je slechts aan te melden met je TV-provider zodat je alle content binnen kunt halen.

FUNimation

Voor de echte anime fans is FUNimation zeker een aan te raden app. Als je even geen zin hebt in films of tv-series dan schakel je lekker door naar FUNimation, waar je toegang hebt tot duizenden van je favoriete anime series.
Naast afleveringen van meerdere animes krijg je ook toegang tot nieuwe simulcasts in HD kwaliteit, zonder reclame. Ook alle nieuwe releases zijn even snel op de app te vinden als de officiële DVD en Blu-Ray releases.

GoPro Channel

Een andere app waar je niet zo snel aan zou denken bij Xbox One is de officiële GroPro Channel app. Op deze app krijg je toegang tot een hele lijst GoPro video’s en ervaringen die uiteraard gefilmd zijn met de GoPro camera.
Je kunt kiezen uit meerdere soorten video’s, zoals bijvoorbeeld snowboard video’s, duikfilmpjes, surfvideo’s of muziekvideo’s. Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, er is genoeg materiaal te zien voor iedereen. Zeker een aanrader als je zelf ook graag GoPro video’s maakt.

MTV

Behalve de optie om leuke filmpjes te streamen vanaf de YouTube app kun je ook je favoriete tv-series bekijken via de MTV app. Heb je opeens super veel zin in een Catfish marathon of wil je hilarische filmpjes zien in Ridiculousness, dan installeer je natuurlijk even de Xbox One MTV app.
Naast volledige afleveringen van jouw favoriete MTV programma’s kun je ook speciale behind the scenes video’s bekijken en bevat de app nog meer video content. Wil je toegang krijgen tot al deze video’s en content, dan moet je wel eerst verbinding maken met je provider.

TED

Ben je in de stemming voor wat educatie of inspirerende gesprekken? Dan zit je met de TED app zeker goed. TED op de Xbox One biedt gebruikers meer dan 1600 TED talks aan, gegeven door enkele van de meeste inspirerende mensen.
Kies uit gesprekken die gaan over techniek, educatie, het medische systeem, het bedrijfsleven en natuurlijk muziek! Er zit wel een video tussen voor iedereen, dus installeer de officiële TED app nu voor de Xbox One.

Break

Break mag ook zeker niet missen in deze lijst. Heb je behoefte aan grappige filmpjes en plaatjes, dan moet je hier zijn. Op deze app vind je dagelijks een verzameling met de leukste filmpjes die op dat moment populair zijn op het internet. Denk hierbij aan foto’s en filmpjes van stunts, grappen en natuurlijk epic fails.
Ook kun je hier urenlang naar grappige parodieën kijken en natuurlijk grappige kattenfoto’s bekijken. Zeker een app die je niet kunt missen als je je verveelt en behoefte hebt aan wat humor. Je kunt makkelijk wisselen tussen verschillende onderwerpen aan de bovenkant van de app waar een overzicht te zien is.

Crackle

Crackle is ook zeker een handige app op de Xbox One. Je kunt met deze app namelijk alle entertainment streamen die je wilt. Zonder gedoe en zonder te hoeven betalen kun je kijken naar de films en tv-series die je graag wilt zien.
Crackle verandert dagelijks zijn aanbod, dus je hebt altijd wel weer iets nieuws om te kijken. Je kunt ook alle content streamen naar andere apparaten, waardoor je de content kunt kijken wanneer je wilt en waar je wilt. Een groot voordeel van Crackle is dat je in tegenstelling tot apps als Netflix niks hoeft te betalen voor de content.