5 Sniper Elite 4 features die de game de moeite waard maken!

Article
zaterdag, 04 maart 2017 om 12:55
xgn google image
Virtueel snipen: wie heeft het nog niet gedaan? Of het nu gaat om no-scopes in Call of Duty of sluipen in echte snipergames als Sniper Elite 4: iedereen doet het. In deze special zetten wij vijf Sniper Elite 4 features op een rij, die de game de moeite waard maken

5. Grotere maps

Sniper Elite 4 gaat verder waar deel 3 stopte: de kust van Italië rond het jaar 1943. We zitten nog steeds midden in de Tweede Wereldoorlog en Karl Fairburne, net terug van heroïsche daden in Afrika, staat klaar om Italië onder vuur te nemen. De maps waarop je dit keer speelt zijn vele malen groter dan in het vorige deel, en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de game en je speelplezier.
Daarbij komt nog dat je nu meer opties hebt om als een échte sniper te werk te gaan: je ergens installeren en vervolgens vanaf jouw stekje iedereen af te knallen. Genieten!
106515

4. Klimmen en klauteren

Waar Karl voorheen slechts via ladders omhoog kon komen, is er in Sniper Elite 4 een heel nieuw gameplay element à la Assassin's Creed toegevoegd: klimmen. Karl kan zich nu een weg naar boven banen door middel van zich vast te grijpen aan richeltjes, muren en kettingen.
Dit betekent automatisch dat je meer van de map kunt bereiken, ergo dat je een beter vantage point kunt uitkiezen waarvandaan je je targets neer kan knallen.
106632

3. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Een goede co-op game is zeldzaam: ons hartje gaat dan ook sneller kloppen als er eindelijk weer eens een uitkomt. Sniper Elite 4 is zo'n game. Met z'n vieren door het Italië uit de Tweede Wereldoorlog sluipen: wie wil dat nou niet? En als je daar dan toch bent, kun je gelijk die lelijke nazi's op hun kop geven.
En dan zit je daar, met je buddy, in de bosjes en dan zie je een kleine patrouille Duitsers voorbij komen. Dan overleg je, door je microfoon, en drie, twee, één: twee van die heerlijke X-ray cams en twee dode nazi's: wie geniet daar niet van?
106633

2. Kill-cams

Misschien wel het meest iconische uit de Sniper Elite-serie zijn de X-ray kill-cams. De wijd en zijd bekend staande animaties zijn een waar genot voor het oog en worden door iedereen de hoogte in geprezen. Het is natuurlijk ieders guilty pleasure om af en toe ledematen in slowmotion van het lichaam afgeschoten zien te worden. Ook in dit deel zijn de kill-cams natuurlijk weer van de partij en met meer verscheidenheid dan ooit. Dit is puur genieten!
106653

1. Vrijheid, blijheid

De Sniper Elite-serie gaf de speler altijd al een zekere vrijheid als het aankwam op het voltooien van missies. In Sniper Elite 4 is dit nog meer geaccentueerd, aangezien de grotere maps enorme mogelijkheden bieden voor de vrijheid van de speler. Je kunt dan ook op elke manier aan de slag: lekker snipen, of als je toch wat meer actie wilt, running 'n gunning met je machinegeweer: voor ieder wat wils.
Lok vijanden naar plekjes waar jij al lang en breed klaar ligt met je sniper, of lok ze ergens naartoe waar jij luttele seconden eerder een booby trap plaatste: de game is meerdere malen opnieuw speelbaar, zodat je nieuwe dingen kunt uitproberen.
Sniper Elite 4 ligt nu in de winkel, voor Xbox One, PS4 en PC.

Populair Nieuws