Vermijd eenvoudig de drukte met 9292 app

News
vrijdag, 18 december 2020 om 12:45
pexels skitterphoto 691471f1608281155
Nederland zit deze dagen volledig op slot, want we zitten midden in een harde lockdown. We blijven met z’n allen zoveel mogelijk thuis en als we naar buiten gaan beperken we de sociale contacten. En ook het openbaar vervoer is op dit moment alleen beschikbaar voor noodzakelijke reizen. Maar als je dan toch met de trein, bus, metro, tram of veerpont moet, wil je natuurlijk niet zoveel mensen tegenkomen. De 9292 app heeft hiervoor een speciale tool in het leven geroepen waarmee je kan zien hoe druk het is.

Moet je toch reizen? Zo vermijd je de drukte

De 9292 app is onder OV-reizigers erg populair, want je kunt er makkelijk en overzichtelijk je reis mee plannen. Zeker als je wil weten hoe laat je moet vertrekken of als je over een traject gaat die je nog nooit hebt genomen. Maar de app heeft zoals gezegd een update gehad en die update heeft een handige nieuwe tool geïntroduceerd.
Je kan nu als je je reis plant meteen zien hoe druk het waarschijnlijk is. Als je bijvoorbeeld ziet dat het in trein X een stuk rustiger is dan in trein Y, is het natuurlijk voor je eigen veiligheid en die van anderen wel zo prettig dat je nu lekker trein X kunt pakken en zo de drukte kan vermijden. Overigens laat de NS app de drukte voor treinreizen over het algemeen ook zien, en met de NS app kun je ook nog eens drukte melden via de app.

Alleen reizen wanneer noodzakelijk

Vanwege corona waren er dit jaar een stuk minder OV-reizen en zeker op dit moment is het een stuk rustiger dan normaal. Je mag tot medio januari het openbaar vervoer alleen gebruiken als het echt noodzakelijk is en aangezien de meeste mensen thuis werken en er weinig te doen is buiten hoef je het openbaar vervoer ook niet te gebruiken. Daarnaast is in het openbaar vervoer (en op de perrons) een mondkapje verplicht en waar je anderhalve meter afstand kan houden moet je dat natuurlijk doen.