Twitch bant onschuldigde streamers tijdens de Super Bowl

News
maandag, 14 februari 2022 om 19:00
madden nfl 22f1644855094
Nu de Super Bowl weer is geweest zal een gedeelte van de wereld flink nagenieten. Toch is niet iedereen even blij geweest met het grote Amerikaanse sportevenement en zijn een aantal Twitch streamers hierdoor zelfs de dupe geworden.
Inmiddels is het met een paar serieuze en recente voorbeelden wel bekend dat het streamen van content met copyright op Twitch niet is toegestaan. Met populaire Twitch-streamers zoals Pokimane en DisguisedToast die er een ban voor kregen wordt er dan ook erg streng op gelet. Zo streng dat er zelfs af en toe iets misgaat. Tijdens de Super Bowl, de jaarlijkse American Football-klassieker, is er weer een gigantisch feest van gemaakt. Van nieuwe content in reclames tot een spektakel van een optreden in de rust. Maar toch was de Super Bowl dit jaar niet voor iedereen een feest te noemen.

De ijzeren hand van Twitch

Twitch heeft namelijk een aantal van haar gebruikers verbannen die tijdens de Super Bowl Madden NFL 22 aan het spelen waren. Madden, ook wel de FIFA-variant van het Amerikaanse 'Football' is een realistisch spel gebaseerd op de sport. In een poging om zoveel mogelijk viewers binnen te harken op hun streams zijn er veel tactieken gebruikt tijdens de Super Bowl.
Zo hebben sommige content creators hun stream Super Bowl genoemd, terwijl ze eigenlijk gewoon Madden NFL 22 aan het spelen waren. Maar sommige streamers hebben daadwerkelijk de Super Bowl gestreamd, wat verboden is. De strenge Twitch bots maakten hier echter geen onderscheid tussen en deelden dan ook links en rechts bans uit. In deze poging om het illegaal streamen van Amerika’s grootste sportevenement tegen te gaan zijn ook een aantal normale Madden streamers de pineut. Zij hadden zelfs geen Super Bowl in de titel staan, maar het algoritme van Twitch heeft geen enkele genade getoond.
Het is te hopen voor de onschuldige streamers dat ze niet lang hun account kwijt zijn. In het verleden zijn er wel eens eerder content creators ten onrechte geband en het is niet altijd even makkelijk om de streamingdienst ervan te overtuigen dat de streamer in kwestie niks fout heeft gedaan.