Update: Tientallen mensen gegijzeld op dak Ubisoft Montreal

News
vrijdag, 13 november 2020 om 23:00
ubisoft logof1650985169
Update 13-11 om 23.00 uur: Verschillende media melden dat de gijzeling bij Ubisoft Montreal een hoax was en dat de politie op zoek is naar de eventuele daders. Er is op dit moment geen officiële bevestiging over het voorgeval.
Schokkend nieuws uit Canada. Meerdere nieuwsmedia melden dat daar de politie is afgegaan op een gijzeling bij het gebouw van Ubisoft Montreal. Op het dak van het gebouw zijn tientallen mensen te zien die nergens heen kunnen.
Op Twitter schrijft de politie van Montreal op de zogenoemde gijzeling op het gebouw van Ubisoft Montreal. Het meldt; “Politieoperatie aan de gang op de hoek van Saint-Laurent en St-Viateur. De SPVM valideert momenteel informatie en verdere details zullen volgen.”
Volgens het nieuwsblad van Montreal worden er tientallen personen in gijzeling gehouden. Wat er precies allemaal aan de hand is in de Canadese stad blijft nog een raadsel. Via social media zijn er beelden te zien van meerdere mensen die vast zitten op het dak van Ubisoft. Eric Pope, Senior Community Developer bij Ubisoft, deelt op Twitter een screenshot van de video. Hij schrijft erbij dat zijn team op het dak staat.
Volgens een vertaling van Kotaku vertelt een ooggetuige dat er niet alleen mensen op het dak van Ubisoft te zien zijn, maar ook op dat van andere bedrijven. Volgens TVA Nouvelles hebben sommige Ubisoft-medewerkers zich gebarricadeerd in vergaderzalen.