Staking bij Wehkamp zorgt mogelijk voor vertraging bestellingen

News
dinsdag, 21 juli 2020 om 14:30
logo wehkamp site 01f1595327946
Als je iets bij Wehkamp, BCC of Beter Bed besteld hebt, is de kans groot dat je pakket later binnenkomt dan je verwacht. De medewerkers van Wehkamp zijn maandag namelijk een staking begonnen die de komende dagen uitgebreid wordt met medewerkers van het hoofdkantoor. Bestellingen kunnen daardoor vertraging oplopen.
Afgelopen maandag hebben de medewerkers van Wehkamp hun werk neergelegd en was de eerste staking ooit bij Wehkamp een feit. Dit maakte vakbondsorganisatie FNV bekend. De vakbond heeft geprobeerd om te onderhandelen met Wehkamp over een sociaal plan voor de medewerkers, maar wees afgelopen week het eindaanbod van het bedrijf af. De onderhandelingen zijn gestart omdat de eigenaar van Wehkamp, Apax Partners, het distributiecentrum in Maurik wil verkopen en wil reorganiseren in het hoofdkantoor en distributiecentrum in Zwolle. FNV wil daarom een nette ontslagvergoeding en een regeling voor de getroffen medewerkers, maar Wehkamp wil daar niet in meegaan op de manier die verwacht werd door FNV.
Wehkamp heeft op de staking gereageerd met de melding teleurgesteld te zijn en wil nogmaals met de vakbond in gesprek. Volgens Wehkamp zijn de aanpassingen nodig om wendbaar te blijven en de concurrentiepositie houdbaar te houden. Daarbij heeft Wehkamp zich naar eigen zeggen 'ingespannen om tot een goed sociaal plan te komen'. Wehkamp zegt daarbij dat FNV die inspanning niet geleverd heeft door bijvoorbeeld eigen voorstellen te doen.

Stakingen Wehkamp leiden tot mogelijke vertraging

Doordat de stakingen bij Wehkamp de komende dagen uitgebreid worden naar het hoofdkantoor en daarmee het distributiecentrum in Zwolle is de kans groot dat pakketjes vanuit Wehkamp met een flinke vertraging bezorgd worden. Ook pakketten vanuit BCC en Beter Bed kunnen vertraging oplopen, gezien deze vanuit hetzelfde centrum komen.
Wanneer de gesprekken tussen FNV en Wehkamp hervat worden, is nog onduidelijk.

Populair Nieuws

Laatste Reacties