Square Enix overweegt meer HD-2D remakes van SNES-games

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 10:30
Square Enix brengt verschillende games uit in een stijl die het bedrijf HD-2D noemt. De stijl is bekend van Octopath Traveler en het aankomende Triangle Strategy, maar zal ook te zien zijn in een remake van de Super Famicom-game Live A Live. Volgens Famitsu (via VGC) overweegt Squre Enix om de stijl ook toe te passen op andere SNES-games.
Tijdens een ‘radioprogramma’ op het YouTube kanaal van Square Enix lieten Triangle Strategy-ontwikkelaars weten dat Yosuka Matsuda, de baas van Square Enix, de 2D-HD stijl graag toegepast ziet op remakes van SNES games. Live A Live, een RPG die dit jaar voor het eerst naar het westen komt, is daar een voorbeeld van.
Producer Tomoya Asano liet weten dat het team een lijst maakte van games om aan Matsuda voor te leggen. Daarop stonden veel SNES-games, ingedeeld als geschikt voor HD-2D, ongeschikt voor HD-2D en onspeelbaar. Live A Live zou voorgelegd zijn als meest geschikte kandidaat.

Wat voor SNES-games kunnen HD-2D remakes krijgen?

Een hele lijst van games die geschikt zijn bevonden voor HD-2D is niet bekendgemaakt. Na Live A Live zou ActRaiser de meeste geschikte kandidaat zijn geweest. Deze game heeft alleen al een remaster gekregen.
Square Enix heeft een groot aantal klassieke RPG’s uitgegeven op de SNES. Denk daarbij aan verschillende Final Fantasy-games, Chrono Trigger en Super Mario RPG. Als het bedrijf inderdaad met meer remakes komt hebben liefhebbers misschien wel een heleboel om naar uit te kijken.

Populair Nieuws