Robert Downey Jr. zegt geen nee tegen Marvel-terugkeer

News
dinsdag, 09 april 2024 om 8:00
iron manf1631010043
Avengers: Endgame nam afscheid van een aantal helden die het MCU jarenlang draaiende hadden gehouden. Zeker in het geval van Robert Downey Jr. Iron Man leek het vrij definitief. Er zijn alleen geruchten dat Marvel de acteur terugwil en hij blijkt daar nog voor open te staan ook.
Dankzij Oppenheimer is Robert Downey Jr. tegenwoordig een Oscarwinnaar, maar dat maakt hem niet te goed voor Marvel. Dat laat hij duidelijk weten in een interview met Esquire. Hij laat zelfs weten met liefde terug te keren, omdat Iron Man een “te integraal onderdeel is van zijn DNA”.
Het is een rol die hem gekozen heeft en niet andersom, zo vertelt de acteur. Bovendien heeft hij het grootste vertrouwen in Marvel-baas Kevin Feige. De MCU-producer wint altijd, dus je kunt beter niet tegen hem inzetten, vindt Downey Jr.
Recente MCU-films lijken dat een beetje tegen te spreken. Het aanbod in 2023 was nogal wisselend van kwaliteit: Ant-Man en The Marvels flopten, terwijl Guardians of the Galaxy Vol. 3 juist een hit was. Juist daarom gaan er ook veel geruchten dat Marvel Iron Man ook echt graag terug wil brengen.

Komt Iron Man weer terug in het MCU?

Vanwege de tegenvallende resultaten van recente MCU-projecten zou Marvel bezig zijn met een noodplan. Er zou overwogen worden om Iron Man of zelfs alle Avengers terug te brengen. Een akkoord met Robert Downey Jr. blijkt dus niet al te moeilijk te zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat het gebeurt.
Kevin Feige heeft namelijk eerder aangegeven dat Marvel geen interesse heeft in een terugkeer van Iron Man. Het moment in Endgame dat het personage sterft is zo geslaagd, dat Marvel daar vanaf wil blijven. Toen die uitspraak werd gedaan werd alleen ook gezegd dat Robert Downey Jr. niet zat te wachten op een terugkeer, dus wie weet wat er in de tussentijd nog meer veranderd is.